Test af Motorola Moto G50 – billig 5G-telefon
Motorola Moto G50 – bedømmelse
Design & Materiale: 6/10
Brugervenlighed: 8/10
Batterilevetid: 10/10
Skærm: 5/10
Kamera: 6/10
Hastighed i brugerflade: 5/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 7/10
Antennekvalitet: 4/10
Samtalekvalitet: 5/10
Samlet karakter: 66/100
De bedste priser på Motorola Moto G50 (Android mobil) 64 GB
Opdateret 22/11 2024
Motorola Moto G50 (Android mobil) 64 GB udbydes af 9 udbydere. Du kan spare op til 359,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Moto G50 (Android mobil) 64 GB
Test og anmeldelse af Motorola Moto G50
Herunder kan du læse vores store test og anmeldelse af Motorola Moto G50, hvor vi som sædvanlig ser nærmere på 10 af de vigtigste punkter på en mobil for at fælde dom over den.
Test og anmeldelse af Motorola Moto G50 – Design
Da jeg får Moto G50 i hånden kan jeg ikke lade være med at tænke, at Motorola burde skrue lidt ned for udgivelsesfrekvensen. De kommer ofte med billige telefoner a la G50 – også for ofte. Designmæssigt ligner den det, den er – en telefon med stor skærm. Ikke så mange dikkedarer og man kan roligt pakke den ind i et cover, for det er ikke en telefon, man stolt viser frem. Der er ikke noget galt med designet, men der er ikke noget opsigtsvækkende.
Bagsiden har lidt lysspil i farverne, men ellers er der tale om klassisk design. Telefonen er ikke IP-klassificeret, men skulle dog være vandafvisende. At tabe den i vand er dog næppe en god idé.
Se også: Telefoner med godt design
Test og anmeldelse af Motorola Moto G50 – Brugervenlighed
Med 6,5 tommer skærm, der kun fylder godt 83 procent af fronten, er der tale om en ret stor telefon. Det gør den lidt problematisk at bruge med én hånd. Til gengæld er den forholdsvis brede ramme rundt om skærmen god til at forhindre utilsigtede tryk på skærmen.
Bbrugerfladen er som altid hos Motorola meget simpelt bygget op og let at navigere rundt i. Der er 3,5 mm jackstik, hvis du stadig foretrækker ledning til headset. Motorolas nye mobil er udstyret med My UX, som giver brugerne mulighed for at tilpasse deres telefon, som de ønsker. Den inkluderer samtidig håndbevægelser som ”swipe to split”, der lader dig opdele skærmen i to.
Se også: Telefoner med høj brugervenlighed
Test og anmeldelse af Motorola Moto G50 – Batterilevetid
Batteriet er på hele 5.000 mAh, hvilket er meget for en mobil uanset pris. Med lidt god vilje og hvis jeg kan styre videostreaming og hotspot-forbruget, så kan jeg faktisk få telefonen til at holde batteri i næsten tre dage på en opladning.
Det er skønt med så god batteritid. Det er muligt at lade op med 15W – det går ikke så tjept isoleret set at lade den op, men det er fint i prisklassen. Herunder kan du se, hvor hurtigt vi kan lade telefonen op.
5 minutter: 4%
10 minutter: 8 %
15 minutter: 15 %
30 minutter: 26 %
60 minutter: 53 %
2 timer og 8 minutter: 100 %
Se også: Mobiltelefoner med bedst batteritid
Skærm
Når man har løbet rundt med en mobil med OLED-skærm og 2K-opløsning, så mærker man forskel, når man får en LCD-skærm med HD-opløsning i hånden. Okay, måske HD+ opløsning, nu den er 1.600 x 720 pixel. Efter lidt tid generer det mig dog ikke det store i dagligdagen, men der er da perioder, hvor jeg godt kunne tænke mig en lidt bedre skærm.
Farverne er overordnet fine, skarpheden okay og responsen ved tryg i orden. Lysstyrken på 450 nits er ikke kraftig nok i direkte sollys, men ellers er skærmen lysstærk nok.
Se også: Sammenlign mobiltelefoner med de bedste skærme
Hastighed i brugerflade
Moto G50 benytter Snapdragon 480 5G og det er bestemt ikke den kraftigste og saftigste processor på markedet. Bruger du mange tunge apps og spil på din mobil, så er det en anden mobil du skal vælge.
Til almindelig brug, streaming af musik og video, for eksempel, er der ingen problemer. Som sædvanlig er animationer slået til – slå dem fra i indstillinger og du vil opleve en hurtigere brugerflade.
Telefonen har kun 4 GB RAM, så over tid vil du formentlig opleve, at hastigheden sænkes i brugerfladen i takt med, at der kommer mere indhold på telefonen. Der er en grund til, at langt de fleste Android-telefoner har 6 eller 8 GB RAM.
Se også: Mobiltelefoner med hurtig brugerflade
Kamera
På papiret lyder specifikationerne okay med 48 + 5 + 2 megapixel, blænde F/1.7 og fasedetektion autofokus. Telefonen er ellers udstyret med Motorolas Quad Pixel-teknologi, der trækker mere lys ind i kameraet. Det dedikerede Macro Vision-objektiv bringer dig 2,5 gange tættere på dit motiv end en standardlinse.
Frontkamera er på 13 megapixel med blænde f/2.2 og video kan optages med fuld HD.
Motorola Moto G50 – test af kamera: Landskabsbillede.
Landskabsbilleder klar Moto G50 fint. Farvene er gode, kontrasterne fine og skarphed i orden. Der er ikke optisk zoom, men jeg synes faktisk at zoom kvaliteten er ganske udmærket, når der zoomes meget ind.
Test af kamera: Makrobillede.
Når jeg tager billeder med makro-funktionen slået til, så bliver perlerne faktisk ret uskarpe. Med det almindelige kamera får jeg betydeligt bedre billeder med mere skarphed i fronten og god sløring af baggrunden.
Test af kamera: Taget i mørke
Det første billede er taget med Natfunktion. Det bliver et mere lyst billede, når man bruger natfunktion, men det er ikke noget prangende billede. I en mobil til 1.900 kroner er det dog i orden.
Billedet herunder er taget i mørke uden natfunktion. Man kan se, hvad der er på billedet og figurerne fremstår faktisk mere skarpe end på billedet taget med natfunktion. Men det er et meget mørkt billede.
Test af kamera: Portræt.
Sløringsfunktionen på portrætbilleder er tilpas, men kameraet har lidt svært ved at håndtere sløringen nederst til højre på billedet. Ellers er detaljer og farver helt i orden.
Test af kamera: Selfie.
Er lyset godt, får jeg fornuftige selfies, driller det, får jeg ikke et særlig godt resultat. Det midterste billede er taget i mørke uden lys fra mobilens skærm, men det til højre får lys fra skærmen.
Se også: De bedste kameramobiler
Datahastighed
For en mobil i prisklassen godt under 2.000 kroner er det fedt, at den understøtter 5G. Det betyder, at du for en billig penge får en mobil, der er fremtidssikret til at gå på mobilnettet de kommende år.
Se også: Mobiltelefoner med hurtig internet
Spil
Skærmen er 6,5 stor og det er i sig selv godt til en fin gaming-oplevelse. Faktisk ser billedet til actionfyldte spil helt fint ud, selvom opløsningen ikke engang er fuld HD og skærmen er en LCD-skærm.
Ind i mellem hakker den lidt i et spil som Call of Duty, men mange andre mindre spil har den ingen problemer med. Lyden er i orden.
Se også: Bedste mobil til spil
Antennekvalitet
Moto G50 har høj sar-værdi på 0,99 W/kg, så forvent, at den mister forbindelsen hurtigere på steder med dårlig mobildækning end telefoner med god antennekvalitet.
Ydeevne og batteritid generes også af den dårlige antennekvalitet.
Se også: Guide til telefoner med bedst antenne
Samtalekvalitet
Moto G50 kan desværre ikke købes hos de danske teleselskaber, så den kan ikke bruges til WiFi-opkald. Det kunne ellers have været dejligt den dårlige antennekvalitet taget i betragtning.
Lyden er som forventet på en mobil uden de store udsving. Der er ingen særlige funktioner og indstillinger til at forbedre lyden.
Se også: Mobiltelefoner med god lyd til samtaler
Test og anmeldelse af Motorola Moto G50 – Pris
Motorola Moto G50 har en vejledende pris fra cirka 1.900 kroner.
Konklusion og kvalitet i forhold til pris
I prislejet under 2.000 kroner leverer Motorola Moto G50 overordnet set udmærket kvalitet uden dog at overraske vildt meget. Batteritiden er god og det er godt med 5G i dette prisleje. Dog er en model som Motorolas egen Moto G 5G Plus lige nu på et prisleje under 1.600 kroner og det er et betydeligt bedre køb. Også selvom den er snart et år gammel.
Jeg synes overordnet set, at Motorola skal skrue lidt ned for lanceringen af telefoner som G50. De har i forvejen flere udmærkede telefoner i prislejet og det er ikke sådan, at Moto G50 føjer særligt meget nyt til segmentet.
For
- Prisen
- Batterilevetiden
- Brugervenlig
Mod
- Antennekvaliteten
- Kun 4 GB RAM
- Ikke IP-certificeret
Populære alternativer
Herunder lister vi tre gode og populære alternativer.
De bedste priser på Apple iPhone XR 64 GB
Opdateret 22/11 2024
Apple iPhone XR 64 GB udbydes af 20 udbydere. Du kan spare op til 4.873,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone XR 64 GB
De bedste priser på Samsung Galaxy A52 5G 64 GB
Opdateret 22/11 2024
Samsung Galaxy A52 5G 64 GB udbydes af 13 udbydere. Du kan spare op til 472,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy A52 5G 64 GB
De bedste priser på Motorola Moto G 5G Plus 64 GB
Opdateret 22/11 2024
Motorola Moto G 5G Plus 64 GB udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 1.590,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Moto G 5G Plus 64 GB
Motorola Moto G50 – specifikationer og funktioner
- Mål: 164,9 x 74,9 x 9 mm
- Vægt: 192 gram
- System: Android 11
- Processor: Snapdragon 480 5G, otte kerner
- Skærm: 6,5 tommer, HD+ (1.600 x 720)
- RAM: 4 GB RAM
- Hukommelse: 64 /128 GB + plads til hukommelseskort op til 512 GB
- Batteri: 5.000 mAh med 15W oplader
- Datahastighed: 4G + 5G
- Kamera: 48 + 5 + 2 megapixel, blænde F/1.7, fasedetektion autofokus
- Frontkamera: 13 megapixel, blænde f/2.2
- Video: Fuld HD, 1080p
- Opkobling: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, USB-C
- GPS: Ja, (A-GPS, Galileo)
- FM-radio: Ja
- NFC: Ja
- Sar-værdi: 0,99 W/kg
- Øvrigt: Accelerometer, fingeraftryksscanner, Gyro Sensor, kompas
- Pris: 1.900 kroner
Se også: Test af Motorola Moto G50