Google Pixel 7 til Danmark: Specifikationer og priser
Google Pixel 7 bliver den første Pixel-telefon, der officielt kommer til Danmark. Tidligere generationer har været mulige at købe i Danmark, men det er ved parallelimport. Først med Pixel 7 træder Google ind på det danske marked med en smartphone fra deres Pixel-serie.
Først og fremmest ved vi, at den bliver lanceret den 6. oktober sammen med Pixel Watch og Pixel Buds – henholdsvis et smartwatch og trådløst headset.
Endelig er Pixel i Danmark
Vi har tidligere håbet, at Google ville sende sine Pixel-telefoner til Danmark, men vi har ventet forgæves – indtil nu, tyder alt på. I hvert fald afholder Google et langt større event, når de lancerer nye produkter i Danmark og Telia har også mere eller mindre bekræftet lanceringen på deres hjemmeside.
Det har fået os overbevist om, at det nu er 100 procent sikkert, at Pixel 7 kommer til Danmark. Vi tager her et kig på, hvad vi har i vente fra Googles egen telefonserie.
Anderledes design på Pixel 7
Designmæssigt kan vi forvente, at Pixel 7 får samme designsprog som Pixel 6 – et design, som nogen beskriver som radikal. Google har allerede vist designet på både den almindelige model og Pro-modellen frem i en reklamevideo.
På bagsiden går en kamerabjælke på tværs af bagsiden og det klassiske Pixel-design i to toner i en række vilde farver.
Pixel 7 får sorte udskæringer inden for kamerabjælken, og kamerabjælken er bedre integreret i rammen, hvilket giver et mere sammenhængende look.
Nogle rygter siger også, at Pixel 7 Ultra kan være bygget med keramisk materiale.
Se også: Test af Google Pixel telefoner
Kraftfuld Tensor-chip = super godt kamera
Pixel 7 ventes at få Googles anden generation af deres egenudviklede Tensor-chip, Tensor G2, der fokuserer på kunstig intelligens til at levere den bedst mulige ydeevne. Pixel 6 fik masser af ros for Tensor-chippen, og med anden generation kan vi forvente os endnu højere kvalitet.
Kameraet har vel nok været den vigtigste funktion i Pixel-serien i lang tid nu, og det vil sandsynligvis kun fortsætte med Pixel 7. Pixel 6 tilføjede nogle smarte funktioner som Magic Eraser og Face Unblur ,og det bliver spændende at se, hvilke nye smarte funktioner der kan komme med Pixel 7.
I hvert fald kan vi forvente et kamera af højeste kvalitet, hvilket kameratest i de lande, hvor Pixel kan købes, dokumenterer. At den roses så højt for sit kamera skyldes i høj grad den kraftfulde Tensor-chip, der på stedet kan levere softwarebearbejdning fra øverste hylde til at forbedre billedkvaliteten.
Den nye Tensor G2-chip er angiveligt bygget på state-of-the-art 4nm teknologi og have bedre ydeevne, og andre forbedringer – herunder understøttelse af Bluetooth LE Audio.
Som Android er tænkt at være
Med Pixel får man en Android-mobil, som Google har tænkt, den bedst fungerer. Det er Android skåret ind til benet uden de ekstra funktioner, som Samsung, OnePlus, Xiaomi og Motorola tilføjer deres telefoner for at skille sig lidt ud. Nogen vil indvende, at Pixel-telefonerne kan være lidt kedelige, andre at de er mere intuitive at bruge.
Uanset, så vil Pixel-ejerne være de første til at modtage nyeste Android-opdateringer og Android-opdateringer i tre år og sikkerhedsopdateringer i fem år.
Android 13 blev lanceret tidligere i år, men er endnu ikke kommet til nogle smartphones på det danske marked. Derfor forventes Pixel 7 at blive de første telefoner med Android 13 i Danmark.
Se også: De bedste Android-telefoner
Dansk pris på Pixel 7
Hvad telefonerne kommer til at koste, må vi se den 6. oktober. Officielle danske priser fra Googles side har vi naturligt aldrig fået, men Pixel 6 debuterede til 599 dollars og Pixel 6 Pro til 899 dollars.
Det bliver spændende at se, hvor aggressivt Google går til værks. Google synes at være ret opsat på at underbyde konkurrenterne med sine enhedspriser. Android-producenterne ser ud til at holde sine priser på et fortsat rimeligt niveau, for eksempel har Motorola lige lanceret Edge 30 Ultra, en premium-mobil til under 7.000 kroner.
Rygterne siger, at Pixel 7 og Pixel 7 Pro får en pris i dollars på omkring 649 dollars og 949 dollars. Det kan give danske priser på henholdsvis omkring 6.000 og og 8.000 kroner – med mindre Google vælger samme strategi som Apple og lade køberne dække udgifterne i til eksploderede fragtpriser, stigende inflation og dyrere chips.
Sker det, kan man formentlig lægge 1.000 kroner oven i prisen.
Se også: Priser på Pixel 7