Video: Motorola Razr 50 Ultra – den bedste klapmobil?
Test af Motorola Razr 50 Ultra – den seneste model i Razr- serien, der jo fik et velfortjent comeback for nogle år siden i klapformatet. Vi tager vi et kig på, om denne seneste klapmobil virkelig er et af de bedste valg for dem, der overvejer en klapmobil.
På mobilpriser.dk der finder du en stor test af Motorola Razr 50 Ultra og der kan du se, at den får 77/100 i karakter og at det er en telefon vi anbefaler til dem, der ønsker at prøve kræfter med klapformatet – og måske er blevet lidt trætte af Samsung.
Vejledende pris på Razr 50 Ultra er 8.999 kroner. Det er nok en pris, der er i overkanten for mange, men mens jeg sad og forberedte manus til videoen, som du kan se hverover, faldt jeg over den til 5.999 kroner. Prisen på telefoner generelt har det med at springe op og ned, så det er bare med at følge med i pristabellerne på mobilpriser.dk, der bliver opdateret dagligt. Så finder du de bedste tilbud på telefoner.
Sammenlign priser på Motorola Razr 50 Ultra her
Designet
Med Razr 50 Ultra holder Motorola holder fast i den klassiske Razr-stil med et opgraderet hængsel, og materialerne her er ikke til at tage fejl af: poleret metal og vegansk læder, det emmer af både luksus og stabilitet. Med IPX8 kan den være under vand, 1,5 meter i 30 minutter, men X’et indikerer, at støvbeskyttelsen mangler.
Det er egentlig lidt spøjst at lige den del er sparet væk og mangler i hvert fald officielt, og det er noget vi sjældent ser, for skærmen er for eksempel beskyttet af Gorilla Glass Victus, en af de nyeste varianter af Cornings skærmbeskyttlelse til telefoner.
Klapformatet gør, at man kan have en mobil med 6,9 tommer stor skærm i et meget lille og handy format og det kan altså noget i det daglige.
Se også: Telefoner med bedste design
Cover-skærmen
Og det er særligt fedt på grund af den store cover-skærm, der er Razr 50 Ultra’s største styrke. Med sin 4-tommer AMOLED-skærm med 165Hz opdateringsfrekvens og op til 2400 nits lysstyrke kan du nemt klare beskeder og apps uden at folde telefonen op. Den understøtter endda tredjepartsapps – en funktion, der gør den særligt alsidig i forhold til andre klaptelefoner.
En konkurrent som Samsung Galaxy Flip6 har en coverskæm på 3,4 tommer.
Det her med at bruge cover-skærmen kan dog tage lidt tid at vænne sig til. Vi er jo vant til at det hele skal foregå på en stor skærm, men mange ting kan altså sagtens klares direkte på den mindre men alligvel store coverskærm. og det er både praktisk og batteribesparende, hvis man kan lade være med at lukke telefonen op, når der kommer en sms eller man skal på nettet.
Se også: Test af mobiler fra Motorola
Hovedskærmen
Nogen ting er dog bare nødvendige at udføre på den store skærm og den ser altså rigtig godt ud på Razr 50 Ultra. Det er en 6,9-tommer LTPO AMOLED-skærm, hvor foldelinjen knap kan ses.
Man kan mærke den, når man kører en finger henover skærmen, men i det daglige ser man den ikke. Med 6,9 tommer er det samtidig en af de absolut største skærme på en mobil i dag.
Se også: Telefoner med bedste skærm
Kameraet
Når vi ser på kameraet, er der tale om et solidt valg med 2 x 50 megapixel kameraer, optisk billedstabilisering og 2 x optisk zoom.
Billeder fremstår naturlige og har gode farver. Nogen vil måske savne ultravidvinkel – det gør jeg ikke, dog kunne jeg godt have brugt lidt mere optisk zoom.
Mange tager billeder med deres mobil, når lyset har sænket sig og nattilstanden klarer sig godt under svag belysning på den her telefon.
Frontkameraet er på 32 megapixel og det tager fine billeder. Med klapformatet og selvudløser kan man tage nogle lidt anderledes selfies end med almindelige telefoner.
Se også: Telefoner med bedste kamera
Batteri og opladning
Med et 4000 mAh batteri holder Razr 50 Ultra en hel dag ved moderat brug – ofte også tæt på to dage, hvis man er god til at bruge coverskærmen i det daglige.
Lynopladning på 45W giver over 50% batteri på kun 20 minutter. Desuden understøtter den trådløs opladning, en handy funktion for dem, der ønsker bekvemmelighed.
Se også: Telefoner med bedste batteritid
Brugeroplevelsen
Telefonen leverer en stort set ren Android 14-oplevelse, tilføjet nogle praktiske Moto-apps. Det er lidt the usual suspects – at tænde lommelygten med to hurtige hak er stadig en favoritfunktion.
Brugerfladen er stabil, rap og let at navigere rundt i og det vil være en telefon, alle kan bruge. Den får tre store Android-opdateringer + sikkerhedsopdateringer i et år. Det er ikke rekord mange år med opdateringer men det gør alligevel, at man kan bruge den trygt og sikkert i 3,4 måske også 5 år frem i tiden.
Se også: Telefoner med bedste brugeroplevelse
Er Motorola Razr 50 Ultra den bedste klapmobil?
Så, er Motorola Razr 50 Ultra den bedste klapmobil?
Den store og flotte cover-skærm alene er nærmest nok til at jeg kan anbefale den og kombineret med et generelt godt design og masser af gode specs og funktioner, så kan jeg varmt anbefale den, hvis du er på kig efter en klapmobil.