Billigt internet og 4 andre måder at spare penge som studerende
At være studerende er en tid fyldt med læring, nye venskaber og… stramme budgetter. Ja, vi ved det godt – livet som studerende handler lige så meget om at balancere lærebøgerne med bankkontoen som om at skrive opgaver til klokken fire om morgenen. En af de store poster på budgettet er ofte internet – det er uundgåeligt i dagens digitale tidsalder.
Men frygt ej, vi har samlet nogle tips til at få billigt internet og andre måder, du kan holde pengene i din pung.
1. Find det billigste og bedste internet til studerende
Lad os starte med det mest essentielle: internet. Der er en verden til forskel på at skulle skrive en opgave med en stabil internetforbindelse, og en der konstant hopper af. Der er heldigvis masser af muligheder for at finde billigt internet til studerende, som både er hurtigt og pålideligt.
Et godt tip er at holde øje med særlige studierabatter – mange internetudbydere har særlige tilbud til dig, der har et studiekort i baglommen. Sammenlign priser og hastigheder online, og vær ikke bange for at ringe til udbydere og spørge om de har en særlig studierabat. Nogle gange er de villige til at lave en skræddersyet aftale, hvis du spørger pænt (eller har gode overtalelsesevner).
Hvis du har et sommerhus, eller bare planlægger at bruge tid på landet, kan du også finde billigt internet, der dækker sommerhuset. Mange udbydere tilbyder pakker specielt til dette formål, og de kan være en livredder, når du lige skal færdiggøre den sidste aflevering, mens du nyder naturen.
Se også: Telefoner med hurtigt internet
2. Brug studierabatter – altid
Det er ikke kun på internettet, du kan spare penge. Studierabatter er overalt, fra tøjbutikker til software og streamingtjenester. Sørg for at have dit studiekort ved hånden og spørg, om der er en rabat, hver gang du skal købe noget. Mange steder reklamerer ikke nødvendigvis med deres studierabat, men det betyder ikke, at de ikke har en.
Og hvis du ikke allerede har det, så få dig et ISIC-kort (International Student Identity Card). Det giver dig adgang til rabatter i hele verden, både online og i fysiske butikker.
3. Køb brugte lærebøger – eller lån dem
Lærebøger kan være en stor post på budgettet, men der er ingen grund til at betale fuld pris. Mange studerende sælger deres brugte bøger til en brøkdel af prisen, når de er færdige med dem. Hold øje med opslag på din uddannelsesinstitution eller online grupper.
Hvis du ikke har noget imod en bog med lidt noter i marginerne, kan du virkelig spare penge her. Og husk, du kan også låne bøger fra biblioteket – både fysisk og digitalt. Bare vær hurtigt ude, så du ikke ender på en venteliste.
Se også: Billig mobilt internet
4. Lav mad derhjemme – og planlæg dine indkøb
Takeaway og cafébesøg kan hurtigt løbe op, især når man er midt i eksamensperioden og overskuddet til madlavning er på et minimum. Men hvis du laver mad derhjemme og planlægger dine indkøb, kan du spare en hel del.
Overvej at lave store portioner og fryse ned til senere, så har du altid et måltid klar, når det går hedt for sig. Desuden er det en god idé at lave en madplan og handle ind én gang om ugen – det sparer både tid og penge, og du undgår impulskøb.
5. Undgå unødvendige abonnementer
Streaming, fitnesscenter, magasiner – det kan hurtigt løbe op, hvis du har mange abonnementer. Tag en gennemgang af dine abonnementer og overvej, om du virkelig bruger dem alle. Kan du nøjes med én streamingtjeneste? Bruger du virkelig det fitnesscenter, eller kan du tage løbeskoene på og nyde en gratis træning udenfor?
At holde styr på dine abonnementer kan give dig en bedre forståelse af, hvor dine penge går hen, og hjælpe dig med at skære de unødvendige udgifter fra. Og kan du ikke leve uden dine streamingtjenester, kan du med fordel undersøge, om du kan finde en samlet pakkeløsning, som er billigere end at købe dine tjenester enkeltvis. Mange mobil- og internetudbydere tilbyder forskellige pakker.
At være studerende betyder ikke, at du skal leve som en munk. Med disse tips kan du få det billigste internet, lave madplaner som en mesterkok og stadig have penge til at nyde livet. Hvem sagde, at det at spare penge ikke kunne være sjovt?