De bedste telefoner, der er lette at betjene for ældre

Er du oppe i årene og gerne vil have en god, men simpel mobiltelefon, så kan markedet virke uoverskueligt. Her guider vi til de bedste telefoner, som er lette at betjene, til ældre.

De bedste telefoner, der er lette at betjene for ældre

Udvalget af mobiltelefoner kan for langt de fleste virke uoverskueligt. Har man specifikke ønsker, så bliver det ikke ligefrem lettere at få overblik. Derfor kan det være en svær opgave, at finde en telefon, der er simpel at betjene, men samtidig giver en god og fuldendt smartphoneoplevelse. Her er de bedste udvalg til familiens ældre, der gerne vil have telefoner, som er lette at betjene.

Selvom man er oppe i alderen, så behøver man ikke købe en mobiltelefon lavet til ældre. Man kan sagtens få moderne telefoner, som byder på en fremragende oplevelse, uden at telefonen bliver kompliceret og svær at betjene. Vælger man derimod en telefon lavet til ældre, så går man ofte på kompromis flere ting, fx ydelse, kamera, batteritid, byggekvalitet og mere. Telefoner fra fx Doro anbefaler vi personer med synsbesvær og andet handikap.

De telefoner vi herunder anbefaler til ældre er gennemgående gode mobiltelefoner, men som har brugerflade, skærmstørrelse og opløsning, batteri, et kapabelt kamera samt en pris, som passer perfekt til ældre.

Se også: Telefoner med høj brugervenlighed

De bedste telefoner, der er lette at betjene, til ældre

#1

Samsung Galaxy S20 FE

Vil du ikke gå på kompromis med kvaliteten, så er Samsung Galaxy S20 FE et fremragende valg. Den byder på et utroligt godt kamera, en meget simpel brugerflade og så er den med IP68-certificering både vand- og støvtæt. Derudover får den sikkerhedsopdateringer i mindst fire år. Den kan dog for nogle være lidt for dyr, men her er meget telefon for pengene.

De bedste priser på Samsung Galaxy S20 FE 128 GB + 4G

Opdateret 27/1 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
3.599,-
3.599,-
GoBlue.dk
Mindstepris
3.799,-
3.799,-
Electronics Center
Mindstepris
3.799,-
3.799,-

Samsung Galaxy S20 FE 128 GB + 4G udbydes af 17 udbydere. Du kan spare op til 3.390,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S20 FE 128 GB + 4G

Sammenlign aktuelle priser hos 17 webshops »

#2

Apple iPhone 11

iPhonens brugerflade er blandt de letteste at finde rundt i. Og har du haft en iPhone tidligere, så er det trygt at vælge samme brugerflade igen. I iPhone 11 får man et godt kamera, masser af hestekræfter og en god skærm med masser af lys. iPhones er samtidig kendt for at få opdateringer i lang tid. Prisen kan dog skræmme flere væk.

De bedste priser på Apple iPhone 11 128 GB

Opdateret 27/1 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
4.493,-
4.493,-
NemMobil.dk
Mindstepris
4.499,-
4.499,-
Telenor
Mindstepris
4.499,-
4.499,-

Apple iPhone 11 128 GB udbydes af 24 udbydere. Du kan spare op til 2.306,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 11 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 24 webshops »

#3

Samsung Galaxy A51

Til en lidt mere spiselig pris har vi Samsung Galaxy A51. En god mellemklassetelefon, som tilbyder et godt kamera, lang batteritid og en stor skærm. Den får fire års sikkerhedsopdateringer.

Produktet er PT ikke tilgængeligt på det danske marked

Produktet er desværre ikke længere tilgængeligt på det danske marked. Det er muligt at det kommer tilbage på markedet senere.

#4

Motorola Moto G 5G Plus

Motorola Moto G 5G Plus er en telefon vi ofte anbefaler, da man får rigtig meget for pengene. En simpel brugerflade, et fornuftigt kamera og et stort batteri er blandt fordelene ved denne.

De bedste priser på Motorola Moto G 5G Plus 64 GB

Opdateret 27/1 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Dataworld
Mindstepris
2.040,-
2.040,-
Føniks Computer
Mindstepris
2.689,-
2.689,-
Telegiganten
Mindstepris
2.690,-
2.690,-

Motorola Moto G 5G Plus 64 GB udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 1.673,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Moto G 5G Plus 64 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 7 webshops »

#5

Nokia 5.4

Nokia 5.4 bruger Android One-brugerfladen. Det betyder en simpel brugerflade samt opdateringer i lang tid. Den har samtidig en stor tydelig skærm og stort batteri.

De bedste priser på Nokia 5.4 (Android + Dual SIM) 64 GB

Opdateret 27/1 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Salgsbutikken
Mindstepris
1.541,-
1.541,-
Compumail
Mindstepris
1.593,-
1.593,-
Føtex
Mindstepris
1.599,-
1.599,-

Nokia 5.4 (Android + Dual SIM) 64 GB udbydes af 9 udbydere. Du kan spare op til 473,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Nokia 5.4 (Android + Dual SIM) 64 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 9 webshops »

Dette skal du som ældre gå efter i telefoner

Der er flere vigtige parametre, når man som ældre skal vælge en mobiltelefon. Først og fremmest er det vigtigt, at telefonens brugerflade er ligetil. Her må selvfølgelig gerne være muligheder, men heller ikke tusindvis af indstillinger, som forvirrer mere end de gavner.

Dernæst er skærmen vigtig. Ikke kun en fornuftig stor skærm, men også en skærm med masser af lys og en god opløsning, så indholdet er letlæseligt.

Dernæst er batteritiden og kameraet også vigtigt. En mobiltelefon som går død halvvejs gennem dagen dur bare ikke. Det samme gælder slørede og utydelige billeder. Når der skal tages billeder af børnebørnene, så skal kvaliteten være i orden.

Til sidst, men ikke mindst, så er holdbarhed også en vigtig parameter. Ikke kun den fysiske holdbarhed, men også softwarens. Derfor skal man vælge en smartphoneproducent, som man ved gør noget ekstra for at supportere deres telefoner.

Herover er vores bud på de bedste bedste telefoner, der er lette at betjene for ældre.

Se også: Billige telefoner til seniorer og ældre