Hvilke mobiltelefoner opdateres i længst tid?

Hvor længe opdateres mobiltelefoner fra Samsung, OnePlus, Motorola, Nokia, Xiaomi og Apples iPhones? Og hvilke opdateres i længst tid? Få svaret her.

Hvilke mobiltelefoner opdateres i længst tid?

Softwareopdateringer kan gøre meget godt for mobiltelefoner. Men hvilke producenter er bedst til at levere softwareopdateringer til mobiltelefoner i længst tid? Og hvor lang tid opdateres de egentlig? Læs om det netop det i denne artikel, hvor du også kan læse hvad opdateringer gør godt for.

Hvor længe opdateres mobiltelefoner i dag?

Der er stor forskel på, hvor længe producenterne laver softwareopdateringer. Der er også på de enkelte modeller hos producenterne, hvor det oftest er de dyrere modeller, der opdateres længst.

De mest populære smartphoneproducenter i Danmark er Apples, Samsung, OnePlus, Xiaomi, Motorola og Nokia. Der er dog stor forskel på, hvor længe disse holder deres telefoner opdateres. Hos Android-producenter er de delt op i software- og sikkerhedsopdateringer.

På en lang række modeller leverer Samsung softwareopdateringer i fire år samt fem års sikkerhedsopdateringer. Nogle af deres modeller får tre år. OnePlus giver typisk tre softwareopdatering og fire års sikkerhedsopdateringer. Xiaomi har samme opdateringspolitik som OnePlus. Nokia giver enten to eller tre års softwareopdateringer samt tre års sikkerhedsopdateringer. Hos Motorola er vi typisk nede på to års opdateringer.

Se også: De bedste Android-telefoner

Disse telefoner opdateres længst tid

På førstepladsen er det Apple, der leverer softwareopdatering i lang tid til alle deres modeller i sortimentet. Typisk kan man forvente mellem 5-6 års med opdateringer til iPhone.

Samsung har dog opgraderet gevaldigt på netop dette område og er ikke langt efter med deres fire års softwareopdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer.

Se også: De bedste telefoner fra Apple

Hvad gør softwareopdateringer godt for?

Der er flere gode grunde til, at vælge en mobiltelefon, der får opdateringer i lang tid. Det handler om sikkerhed, privatliv og funktioner.

Har man en gammel telefon, som ikke længere bliver opdateret, går man først og fremmest glip af nye softwarefunktioner. Man går også glip af sikkerhedsopdateringer.

De sikkerhedsopdateringer lukker huller, som giver hackere og malware frit spil. Og løsningen er desværre ikke en antivirus-app, for disse lukker ikke denne slags huller. Anbefalingen er derimod ganske ofte, at en telefon som ikke længere får opdateringer, bør skiftes ud. Men der er også andre ting på spil, for eksempel beskyttelse af privatliv. I nyere software til mobiltelefoner er der langt større fokus på brugernes privatliv, som telefoner med forældet software ikke kan tilbyde.

Nye udgaver af Android og iOS kommer også med funktioner, der gør mobiltelefoner bedre. Det kan være bedre ydeevne, batteritid eller funktioner, der gør hverdagen lidt smartere.

Se også: Test af mobiltelefoner