Hvornår får min Android-mobiltelefon Android 13?

Se hvornår du kan forvente, at Android 13-opdateringen kommer til mobiltelefoner fra Samsung, OnePlus, Xiaomi, Motorola og andre mærker.

Hvornår får min Android-mobiltelefon Android 13?

Fra i dag har Google officielt startet udrulning af nyeste version af Android, Android 13. Android 13 kommer med nye funktioner, større sikkerhed og bedre privatlivsindstillinger. Men bare fordi Google er klar med Android 13 betyder det ikke, at smartproducenterne er – langt fra faktisk. Her giver vi et overblik over, hvornår man kan forvente Samsung, OnePlus, Xiaomi, Motorola og andre smartphonemærker er klar med Android 13-opdatering.

Producenterne af Android-telefoner prioriterer softwareopdateringer højere end nogensinde før. Det betyder, at de i dag leverer dem hurtigere og i længere tid end tidligere – hvilket er en god ting for os forbrugere. Det betyder nemlig, at vores dyrt indkøbte mobiltelefoner holder i længere tid. Android 13 er nyeste udgave af softwaren til Android-telefoner, som Google netop har rullet ud. Du skal dog nok ikke forvente, at din smartphone får denne opdatering med det samme. Herunder kigger vi nærmere på, hvornår du skal forvente at kunne installere Android 13 på din Android-mobil. Nederst i artiklen tager vi et kort kig på nogle af nyhederne i Android 13.

Android 13 er på vej til din smartphone

Samsung

Samsung kan forventes at være blandt de Android-producenter, der vil være hurtigst ude med Android 13. Allerede nu har de gang i at betateste. Sidste år startede Samsung udrulningen af Android 12 i november, hvor S21-serien blev opdateret. Størstedelen af deres telefoner blev opdateret i december. Det samme forventer vi med Android 13, hvor Samsung vil starte med at opdatere S22-serien og Z Flip 4 og Z Fold 4 fra november. Derefter følger ældre modeller.

Se også: De bedste telefoner fra Samsung

OnePlus

OnePlus var klar med Android 12 til deres smartphones fra starten af december sidste år. Vi kan dermed forvente noget lignende det samme i år med Android 13. Det nyeste modeller (OnePlus 10 Pro, OnePlus 10T) forventes dermed at få Android 13 i december, hvorefter ældre og billigere modeller følger.

Se også: De bedste telefoner fra OnePlus

Xiaomi

Også Xiaomi er blevet bedre til Android-opdateringer. Xiaomi startede udrulningen af Android 12 i december. Xiaomi er netop nu i gang med at teste Android 13 på flere enheder. Det nye MIUI, baseret på Android 13, forventes at rulle ud til Xiaomi-telefoner fra december. Den kommer først til de nyeste modeller.

Se også: De bedste telefoner fra Xiaomi

Motorola

Motorola er gode til at lave prisbillige telefoner, hvor man får meget for pengene. De er samtidig også blevet bedre til flagskibstelefoner. Softwareopdateringer er dog et område, hvor vi gerne ser de strammer sig an. Motorola er sjældent hurtige med nye Android-opdateringer og holder typisk telefonerne opdateret i kortere tid end konkurrenterne. Motorola startede udrulningen af Android 12 i februar, hvor vi også regner med at de nyeste Motorola telefoner får Android 13.

Se også: De bedste telefoner fra Motorola

Nokia

Også Nokia har fået større fokus på softwareopdateringer, både de større af slagsen samt mindre sikkerhedsopdateringer, men er dog ikke blandt de hurtigste af producenterne af Android-telefoner. Android 13 til Nokia-telefoner forvente at rulle ud fra februar måned. Man skal dog forvente, at kun topmodeller opdateres hurtigt. Opdatering til de billigere og ældre modeller kan komme måneder senere.

Se også: De bedste telefoner fra Nokia

Andre mærker

Andre producenter af Android-telefoner har vi ikke de store forhåbninger til, når det kommer til Android 13-opdateringen. Sony vil sandsynligvis være rimeligt hurtige, men med mere ukendte mærker fortæller vores erfaring os, at man skal væbne sig med tålmodighed – hvis opdateringen overhovedet kommer ud.

Se også: Test af mobiltelefoner