iPhone-reparation – oftest en bedre løsning for både pengepung og klima

Går din iPhone i stykker, bør du få den repareret - det er trods alt billigere end at købe en ny og det er bedre for miljøjet.

iPhone-reparation – oftest en bedre løsning for både pengepung og klima

Annoncørbetalt indhold: Der er sket det, du håbede ikke ville ske. Din iPhone er gået i stykker, og du har brug for at få den repareret. Det kan være en dyr oplevelse at købe en helt ny telefon, og det er også mere skånsomt for miljøet at få repareret din iPhone i stedet for at købe en ny.

En iPhone-reparation er ofte det fornuftige valg – både økonomisk og ift. miljøet. Men før du går ned på hjørnet til den nærmeste butik med ”iPhone-reparation” stående på vinduerne, så læs med her. Der er flere ting, du skal være opmærksom på, før du sender din iPhone til reparation.

Undersøg først, om din telefon virkelig er i stykker

De fleste skader, der kræver reparation af iPhone, er tydelige at få øje på og gør din telefon umulig at bruge. Men der er enkelte skader, som ikke er egentlige skader, men bare er et resultat af slid og forkert brug. Nogle gange kan du spare dig selv for en dyr værkstedsregning ved at sikre dig, om din telefon virkelig er i stykker.

En af de mest almindelige fejl er, at din telefon ikke vil oplade. Når du sætter din oplader ind i bunden af telefonen, sker der ganske enkelt ikke noget. Det kan skyldes fugtskader eller andre ting, du ikke selv kan gøre noget ved, men det kan også skyldes, at du bærer din telefon i tasken eller i lommen. Der samler den skidt og lommeuld, og meget af det kan ende i din opladerindgang.

Tag for eksempel en sikkerhedsnål og se, om din opladerindgang er fyldt med lommeuld. Så kan du muligvis løse problemet selv. Husk også regelmæssigt at slukke din telefon. Nogle gange er en simpel genstart en god løsning.

Vælg et værksted, der er autoriseret af Apple

Hvis du har været så heldig at få din telefon til at virke igen, er det perfekt. Men hvis skaderne er mere alvorlige, har du brug for et værksted, der kan reparere din iPhone. Det vigtigste, du skal være opmærksom på, når du vælger et værksted, er, at værkstedet skal være autoriseret af Apple. Det kan spare dig for en masse bøvl, og ofte har det ikke betydning for prisen. Slet ikke i det lange løb.

Når du får din telefon repareret på et Apple-autoriseret værksted, beholder du garantien på dit produkt. Det gør du ikke, hvis din telefon bliver repareret på værksteder, der ikke er autoriseret. Garantien er vigtig, da du ellers selv kan blive nødt til at betale for iPhone-reparationer i det første år, efter du har købt din telefon. Også selvom du ikke selv har været skyld i skaden.

Apple-autoriserede værksteder bruger originale reservedele fra Apple, der giver din telefon ny og stærk holdbarhed. På den måde undgår du også at købe en helt ny telefon, og det skåner både din pengepung og miljøet.

Se også: Priser på ny iPhone

Hvad koster en iPhone-reparation?

Det behøver ikke være alt for dyrt at reparere din telefon, og i langt de fleste tilfælde er det billigere end at investere i en ny telefon. Prisen afhænger selvfølgelig af skadens art. Tager vi udgangspunkt i eksempelvis en iPhone X, kan du forvente priser i omegnen af cirka:

  • Udskiftning af display: omkring 2.800 kr.
  • Udskiftning af batteri: omkring 900 kr.
  • Ombytning af hele enheden (SWAP) til ny: omkring 5200 kr.
  • Udskiftning af bagkamera: omkring 1300 kr.
  • Diagnose af enhed: omkring 300 kr.

Som du kan se, kan det i mange tilfælde sagtens betale sig at få repareret din telefon. Under alle omstændigheder er det en god idé at kontakte et Apple-autoriseret værksted og spørge til prisen for en iPhone-reparation, før du går ud og køber en ny telefon.