Køb den bedste iPhone nu eller vent på iPhone 14?

Skal du købe en af de bedste iPhones på markedet lige nu eller skal du vente på de nye iPhone 14? Vi giver gode råd til dit køb af ny iPhone.

Køb den bedste iPhone nu eller vent på iPhone 14?

Vi er få måneder fra, at Apple står klar med en ny generation af iPhones: iPhone 14-serien. Og det bringer et vigtigt spørgsmål på banen: Skal du gå ud at købe en af de bedste iPhones på markedet nu eller skal du vente på de kommende iPhone 14? Læs med i købsguiden herunder og få gode råd.

Se også: De bedste iPhones lige nu

iPhone 13 eller vent på iPhone 14?

Den bedste iPhone lige nu

Den, eller de, bedste iPhones på markedet lige nu er iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max. I forhold til de billigere iPhone-modeller finder man her flere forbedringer. Det er ting som mere holdbare materialer, større batterier, bedre kameraer, bedre grafikydelse (i 13 Pro Max) og en markant bedre skærm.

Er det den bedste iPhone du er ude efter, er det disse to modeller du skal vælge imellem. Den største forskel på dem er størrelsen, hvor 13 Pro har en 6,1 tommer skærm og 13 Pro Max en større 6,7 tommer skærm.

Læs også: Test af iPhone 13 Pro Max – Apple opper sig

Forventninger til iPhone 14

Hvilke forventninger og rygter er det om iPhone 14, og hvordan vil den blive bedre end iPhone 13? Prismæssigt forventes iPhone 14-serien at matche priserne på iPhone 13-serien. De to topmodeller, som skal erstatte iPhone 13 Pro, bliver iPhone 14 Pro og 14 Pro Max. Designet skulle blive mere eller mindre identisk, men her vil være forbedringer at finde inde i telefonerne.

Først og fremmest kommer de med en hurtigere ydelse, som de får fra et nyt Apple A16 Bionic-chipset. Rygter om forbedringer får på kameraet, som skulle få en meget større 48 megapixel hovedsensor, et skifte til USB-C tilslutning og fingeraftrykslæser på skærmen. Med iPhone 14 kunne den store notch i toppen af skærmen også endelig forsvinde.

Som du kan læse herover, er det altså umiddelbart mindre forbedringer. De største forbedringer forvente at være på kameraet.

Køb nu eller vent?

Skal du købe iPhone 13 Pro eller 13 Pro Max nu eller skal du vente på iPhone 14 Pro og Pro Max? Kan du ikke vente med at udskifte din nuværende mobiltelefon, kan du roligt købe en iPhone 13 Pro nu. Men kan du godt vente, så bør du. Ikke kun fordi det er fornuftigt at se hvad iPhone 14-serien byder på, men også fordi nye iPhones ofte betyder, at den nuværende nyeste serie falder i pris. Det betyder altså, at når iPhone 14 præsenteres, kan vi forvente et prisfald på iPhone 13-serien. Og det er værd at vente få måneder på.

Se også: Sammenlign priser på iPhones