Køb en rigtig smartphone til ældre mennesker

Det giver mest mening at købe en rigtig smartphone til ældre personer i stedet for særligt ældrefokuserede telefoner - rigtige smartphones giver nemlig en bedre oplevelse.

Køb en rigtig smartphone til ældre mennesker

Der findes flere virksomheder, der laver telefoner særligt henvendt til ældre. Det er sådan set prisværdigt nok, men problemet er bare, at de sjældent er pengene værd – i stedet bør man kigge efter telefoner fra almindelige mobilproducenter.

De særligt ældrevenlige telefoner fejler nemlig ofte på de vigtigste specifikationer.

Ældrevenlige telefoner er for dårlige

For eksempel er skærmen for uskarp på de ældrefokuserede telefoner. Ofte har de HD-opløsning, hvor de burde have fuld HD. Skærmteknikken er også for dårlig og responsen ofte ringere, end hvad man forventer på smartphones i dag.

Processorkraften i ældrevenlige telefoner er heller ikke optimal og forestil dig så lige gamle tante Olga sidde og trykke på en mobil, hvor skærmen ikke reagerer med det samme, fordi skærmen ikke reagerer så hurtigt og fordi systemet er presset af en svag processor. Så trykker hun løs og pludselig farer hun ind i indstillinger, hun ikke ved, hvordan hun kommer ud af. Så ringer hun måske til dig om hjælp…

Ældre mennesker vil kunne tage billeder af både venner og familie med deres mobil. Her er et andet problem. Kameraet i de særlige seniorer-telefoner er dårligt. Der er ikke optisk billedstabilisering, autofokussen kan være langsom og billeder i mørke omgivelser – glem det.

Det er også meget uklart, om denne type telefoner bliver opdateret med nye versioner af Android, der skal sikre stabilitet og brugervenlighed i fremtiden.

Se også: De mest brugervenlige telefoner

Køb en almindelig mobil – den er også velegnet til seniorer

Vores råd er, at du i stedet køber en almindelig mobil, hvis den skal bruges af en ældre person. Du kan let finde en god mobil med stor og skarp skærm med god respons, samtidig med at brugerfladen er hurtig og let at bruge. Og det uden at prisen stikker af.

Mange producenter tilbyder også fra start, at man kan vælge en simpel brugerflade med store ikoner, så det er lettere at overskue mobilen.

Samtidig er det også let at finde information om, hvor længe telefonen bliver opdateret med Android og sikkerhedsopdateringer hos de enkelte producenter.

Se også: Sammenlign priser på alle telefoner

Alarmknap

Man kan indvende, at telefoner særligt målrettet ældre har en stor fordel ved en fysisk alarmknap. Det kan der være noget om og den kan være velegnet, hvis personen, der skal bruge mobilen, er i dårlig fysisk stand og generelt er ligeglad med alt det, man kan med en mobil.

Dog skal man huske på, at smartphones i dag er udstyret med hurtige genveje til alarmopkald til nærmeste pårørende. Medgivet – det er ikke helt så intuitivt at benytte som en fysisk knap, men langt de fleste vil sagtens kunne bruge den nødfunktion, der er indbygget i moderne smartphones.

Smartphones vi anbefaler til ældre

De bedste priser på Samsung Galaxy A53 5G 128 GB

Opdateret 06/12 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
2.399,-
2.399,-
GoBlue.dk
Mindstepris
2.425,-
2.425,-
NordicElectronics
Mindstepris
2.429,-
2.429,-

Samsung Galaxy A53 5G 128 GB udbydes af 18 udbydere. Du kan spare op til 1.195,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy A53 5G 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 18 webshops »

De bedste priser på Motorola Edge 30 Neo 128 GB

Opdateret 06/12 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
2.109,-
2.109,-
Salgsbutikken
Mindstepris
2.311,-
2.311,-
Labtech Data
Mindstepris
2.361,-
2.361,-

Motorola Edge 30 Neo 128 GB udbydes af 12 udbydere. Du kan spare op til 1.190,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Edge 30 Neo 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 12 webshops »

De bedste priser på OnePlus Nord 2T 5G 128 GB

Opdateret 06/12 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Elgiganten.dk
Mindstepris
2.222,-
2.222,-
Komplett.dk
Mindstepris
2.290,-
2.290,-
NordicElectronics
Mindstepris
2.383,-
2.383,-

OnePlus Nord 2T 5G 128 GB udbydes af 17 udbydere. Du kan spare op til 1.122,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus Nord 2T 5G 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 17 webshops »