Overvejer du at få din egen hjemmeside? Se her, hvad du skal bruge

Der er mange ting, man skal tage stilling til, når man overvejer at få sin egen hjemmeside - se guide.

Overvejer du at få din egen hjemmeside? Se her, hvad du skal bruge

Dette indhold er sponsoreret. En trin for trin guide med overvejelser, du skal gøre dig, når du skal lave din egen hjemmeside.

Din nye hjemmeside, trin for trin

Der er mange ting, man skal tage stilling til, når man overvejer at få sin egen hjemmeside. Skal der være et CMS system på plads? Og hvad med designet? Hvilket webhotel skal man vælge? Find webhotel her. Inden du beslutter dig for noget som helst, så er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser og undersøge markedet grundigt.

Der er rigtig mange forskellige webhoteller at vælge imellem. Læs med her og bliv klogere på, hvad der er vigtigt at tage stilling til, når du opsætter en ny hjemmeside.

Hvad vil du bruge din hjemmeside til?

Næsten alle danskere er online i et mindre eller større omgang. Som regel større. Derfor skal du have en tilstedeværelse, hvis du vil ud til mange mennesker. En hjemmeside kan man bruge til rigtig mange ting.

En virksomheds hjemmeside vil eksempelvis typisk indeholde centrale informationer om den og dens produkter og ydelser. Nogle webhoteller er gode til at opsætte en virksomheds webshop i, mens et andet webhotel kan være bedre til et personligt portfolie. Man skal derfor tage stilling til, hvad slags hjemmeside man har behov for at skabe.

Er det nemt at oprette og vedligeholde en hjemmeside selv?

Det er faktisk rigtig nemt at oprette og vedligeholde en hjemmeside selv. Du behøver ikke at have nogen særlig teknisk know-how for at komme i gang – det eneste du skal bruge er lidt tid og tålmodighed. Og så selvfølgelig en computer eller laptop med internetforbindelse.

Det første du skal gøre, er udvælge et webhotel, som skal lagre din hjemmeside. Du kan med fordel bruge et sammenligningssite til at finde den mest egnede.

Når du har fundet den rette, skal du oprette et websted med dem. Nogle webhoteller tilbyder også gratis webstedskabeloner, også kaldet templates. Ved at bruge sådan en, kan du nemt komme igang med din egen hjemmeside.

Når dit websted er oprettet, kan du begynde at tilføje indhold såsom tekst, billeder eller videoer.

Hvilken type hjemmeside ønsker du?

Det er meget forskelligt, hvilken type hjemmeside man ønsker. Nogle ønsker en simpel hjemmeside med få sider, mens andre ønsker en mere avanceret hjemmeside med flere funktioner.

Derudover skal du også overveje, om du selv vil kunne lave din hjemmeside eller om du har brug for hjælp til det. Hvis du ikke selv har kompetencerne, kan du hyre en professionel til at udvikle din side. På den måde er du sikker på, at hjemmesiden bliver lavet professionelt og i overensstemmelse med dine ønsker.