Pris på Xiaomi 14 Ultra – se hvad den koster

Had koster Xiaomi 14 Ultra, den nye kameramobil, som har alle forudsætninger for at slå de bedste kameratelefoner? Se prisen på Xiaomi 14 Ultra

Pris på Xiaomi 14 Ultra – se hvad den koster

Hvilken pris får Xiaomi 14 Ultra? Det er nok noget, en del danske kameraentusiaster har set frem til at få information om, lige siden det stod klart, at Xiaomi sender sin første Ultra-model fra selskabets premiumserie ud på det danske marked.

Og Xiaomi har netop løftet sløret for, hvad Xiaomi 14 Ultra koster, når den rammer de danske butikker den 2. april.

Se også: Priser på de bedste telefoner fra Xiaomi

Hvad koster Xiaomi 14 Ultra?

Xiaomi 14 Ultra kommer i farverne sort og hvid og bliver lanceret med konfigurationen 16GB RAM+512GB lagerplads til en vejledende pris på 11.999 kroner.

Telefonen får dermed en pris, der ligger i den høje ende, hvor også Samsung Galaxy S24 Ultra og iPhone 15 Pro Max ligger. Spørgsmålet er så, hvad man får for pengene?

Se også: De bedste kameratelefoner

Kamerateknik fra øverste hylde

Først og fremmest får man en telefon, hvis kamera er udviklet i samarbejde med kameraeksperterne hos Leica. Det er resulteret i en Leica Summilux-optik og en ny Light Fusion 900-sensor, der lover enestående lys- og kontrastegenskaber.

Med fire 50-megapixel kameraer og understøttelse af avancerede kamerateknikker som Leica Authentic Look og Leica Vibrant Look, tilbyder telefonen en imponerende række muligheder for fotografering.

Fra traditionelle billeder til vidvinkel og zoom leverer Xiaomi 14 Ultra enestående billedkvalitet – lover i hvert fald selskabet selv. Kameraets makrofotografi kan gå ned til 5 cm, og det understøtter også 8K-videooptagelse med 30 billeder per sekund på alle fire optikker.

Der er et Master-lens system med forskellige kameraindstillinger, for eksempel 35mm Documentary-tilstand og 50mm Swirly bokeh. Vi finder også Xiaomi ProFocus, Portrait Night mode, Master Cinema og Movie mode.

Til de professionelle brugere kan også nævnes  10-bit LOG videooptagelse og 16-bit Ultra RAW. Frontkameraet er på 32 megapixel.

Se også: Hvilke telefoner er de bedste?

Skærm, ydeevne og batteri

Skærmen på Xiaomi 14 Ultra imponerer med sin WQHD+ 6,73-tommers AMOLED-skærm med en variabel opdateringsfrekvens fra 1-120 Hz og en lysstyrke på op til 3.000 nits. Andre funktioner som Pro HDR, Dolby Vision og TÜV Rheinland-certificeringer bidrager til en førsteklasses visuel oplevelse.

Med en Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform, 16 GB RAM og et 5.000 mAh batteri, kombinerer Xiaomi 14 Ultra kraftfuld ydeevne med lang batterilevetid.

Telefonen benytter Xiaomis nye OS, HyperOS, dog med Android som fundament. Telefonen har et design inspireret af professionelle kameraer og har et cover i vegansk læder. Den er IP68-certificeret og vandtæt ned til 1,5 meter dybt vand i 30 minutter.

Vi har fået telefonen til test og ser frem til skyde en masse billeder med den de kommende dage. Du kan læse testen af Xiaomi 14 Ultra her på mobilsiden.dk i starten af næste uge.

Se også: Sammenlign priser på alle telefoner