Sådan beskytter du dine øjne mod mobilskærmen

Beskyttelse mod skærmlys fra mobilen er ét af de emner, som ofte diskuteres, når det kommer til at passe på sine øjne.

Sådan beskytter du dine øjne mod mobilskærmen

Dette indhold er sponsoreret. Mange bruger en stor del af deres tid foran en skærm, og det er ikke altid lige sundt for øjnene. Derfor er det vigtigt, at man tager nogle forholdsregler, så man kan undgå at få problemer med øjnene i fremtiden.

Beskyttelse mod skærmlys er ét af de emner, som ofte diskuteres, når det kommer til at passe på sine øjne. Der findes mange forskellige meninger om, hvorvidt det er nødvendigt eller ej at have beskyttelse til øjnene fra mobilens skærmlys.

Nogle mener, at det er unødvendigt at beskytte øjnene mod mobilens skærmlys. Andre mener derimod, at det er meget vigtigt at beskytte sine øjne mod mobilens lys, da lyset fra skærmen kan være meget irriterende for øjnene og gøre skade, også selvom man ikke selv kan mærke det.

Læs derfor med her og bliv klogere på, hvordan man kan beskytte sine øjne mod mobilskærmens lys.

Anskaf et par blue light briller

Det er usundt for øjnene, hvis de ser på for meget skærm af gangen. Blue light briller kan dog være en stor hjælp og en rigtig god investering, hvis man har en tendens til at være på mobilskærmen i længere perioder af gangen. Blue light brillerne kan også bruges og være en stor hjælp for øjnene, hvis man skal kigge på andre skærme, som eksempelvis en computerskærm eller tablet.

Blue light briller hjælper, fordi de beskytter øjnene mod det blå lys fra skærmen. Det er det blå lys, der kan give anledning til blandt andet hovedpine og trætte øjne.

Derfor kan det være en god idé at anskaffe sig et par blue light briller, som man kan have på, når man skal være meget på mobilen eller sidde foran sin computer. På den måde undgår man unødvendige gener og smerter, og man behøver ikke bekymre sig om at få ondt i hovedet eller trætte øjne senere på dagen.

Blue light briller kan findes i mange forskellige designs og stilarter, så der er helt sikkert nogle, som passer ind i ens personlige stil. Desuden er det ofte også muligt at finde dem med styrke, hvis man har behov for det.

Slå det blå lys fra på telefonen

Det blå lys fra mobilskærmen er ikke sundt, og det kan samtidig være med til at forstyrre, hvor godt man sover om natten. Hvis ens telefon har en funktion, hvor man kan slå det blå lys fra eller mindske det, så er det derfor noget, som man bør slå til for at passe på ens øjne og samtidig forbedre ens søvnkvalitet.

Ikke alle telefoner har en funktion, hvor de kan slå det blå lys fra selv. Hvis det er tilfældet kan man eventuelt lede efter en app, som har samme funktion.

Mærk forskellen med mindre skærmtid

Det er ikke altid, at man selv er klar over, hvor meget tid man egentlig bruger på telefonen om dagen. De fleste er klar over, at de nok bruger en del timer om dagen på at kigge på mobilskærmen, men ofte ser man på skærmen mere, end man selv regner med.

Man kan gøre flere ting for at passe på sine øjne og sit helbred, når man kigger på skærmen. Men er man én, der kigger på skærmen mange timer om dagen, så kan det også være sundt at skrue ned for ens skærmforbrug.

I stedet for at være på telefonen, så er der masser af andre ting, man kan gå i gang med at lave. Det kan faktisk vise sig at være helt rart, når man er sammen med familie og venner, hvis man laver en skærmfri zone.

For nogle er det dog nødvendigt at være på både telefon og computer i lange perioder om dagen; for eksempel i arbejdsmæssige eller skolemæssige sammenhænge. Hvis man ikke kan undgå at skulle bruge sin telefon og andre skærme, kan man overveje at investere i ting, som eksempelvis blue light briller, der kan sørge for at øjnene bliver passet bedre på, imens man kigger på skærmen.

Det er godt at tænke over, hvordan man beskytter sine øjne, hvis man kigger meget på elektroniske skærme i løbet af dagen. For det kan være svært at undgå at se på en skærm, men der er flere ting, man kan gøre for at minimere skaderne.