Test af Motorola Defy – det er det ydre der tæller

Motorola Defy er en meget robust smartphone, hvor det ydre tæller mest - det indre skulle være prioriteret højere. Test af Motorola Defy.

Test af Motorola Defy – det er det ydre der tæller

Motorola Defy er først og fremmest en mobil, hvor det er det rå ydre, der tæller mest – det er en utrolig robust smartphone, men som mobil vækker den ikke den vilde jubel. Læs vores test og anmeldelse af Motorola Defy.

Motorola Defy – bedømmelse

Design & Materiale: 9/10
Brugervenlighed: 6/10
Batterilevetid: 9/10
Skærm: 4/10
Kamera: 4/10
Hastighed i brugerflade: 5/10
Datahastighed: 3/10
Spiloplevelse: 5/10
Antennekvalitet: 4/10
Samtalekvalitet: 5/10
Samlet karakter: 52/100

De bedste priser på Motorola Defy 2021 (robust mobil) 64 GB

Opdateret 28/3 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Salgsbutikken
Mindstepris
2.488,-
2.488,-
Merlin
Mindstepris
2.499,-
2.499,-
happii.dk
Mindstepris
2.499,-
2.499,-

Motorola Defy 2021 (robust mobil) 64 GB udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 591,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Defy 2021 (robust mobil) 64 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 7 webshops »

Læs hele vores store test og anmeldelse af Motorola Defy herunder.

Test og anmeldelse af Motorola Defy

Herunder finder du vores store test og anmeldelse af Motorola Defy, hvor vi kommer omkring en række af de vigtigste funktioner på en mobil og bedømmer kvaliteten af telefonen.

Test og anmeldelse af Motorola Defy – design og materiale

Fokus i denne test er på design og ikke mindst materiale. Telefonen er nemlig robust og skal først og fremmest ses som en robust telefon til hårde strabadser – det er ikke en smartphone spækket med den vildeste teknologi. Den er pakket ind i en holdbar dobbeltforseglet skal, som modstår fugt, stød og støv. Den kan klare at være nedsænket i 1,5 meter dybt vand i 35 minutter, fald fra knap to meters højde ned på hårdt materiale og den kan modstå ekstreme temperaturer.

Det med de ekstreme temperaturer betyder, at den hurtigt kan tages fra høje til lave temperaturer uden at påvirke ydeevnen. Den skulle således kunne håndtere længere perioder mellem 55 °C og -25 °C. Vi smed den i ovnen ved 55 grader i 30 minutter og derefter straks i fryseren i 30 minutter. Den fungerede fint efterfølgende og gør det stadig.

Samtidig er den også modstandsdygtig over for fugt og salttåge. At være modstandsdygtig over for salttåge betyder modstandsdygtighed overfor for eksempel netop salt, syrer, lud og gasser. Det har vi godt nok ikke lige prøvet, men mon ikke det passer.

Defy kan i øvrigt også vaskes med sæbe og desinfektionsmidler. Designmæssigt kan jeg godt lide det mere ru look, som det robuste materiale giver. Eneste anke er, at den er lidt tyk og en anelse for tung – i hvert fald til almindeligt brug.

Der følger i øvrigt også en rem med, så man kan sætte den fast i livremmen for eksempel. Det kan være praktisk, hvis man er meget ude og ikke vil risikere, at den falder ud af lommen og går i stykker eller forsvinder.

Se også: Telefoner med bedst design & materiale

Test og anmeldelse af Motorola Defy – Brugervenlighed

Hvis vi bare skulle bedømme telefonen ud fra, hvor holdbar den er, så vil den score 10 ud af 10 i karakter i brugervenlighed. Den er dog ikke helt ueffen som telefon. Brugerfladen er simpel bygget op og let at finde rundt. Det trækker dog ned, at hastigheden er lidt langsom.

Telefonen er også stor og ret tung og det skal man være opmærksom på. Med tanke på, at det primært er en mobil til brug blandt dem, der arbejder eller er meget uden for, kunne skærmen godt have været lidt mindre.

Se også: Mobiltelefoner med høj brugervenlighed

Test og anmeldelse af Motorola Defy – Batterilevetid

Med 5.000 mAh batteri får jeg fint til et par dages brug med Defy. I hvert fald når jeg ikke presser den for meget med brug af hotspot og holder gaming på et minimum. Slår jeg batterisparende funktioner til, kan den nok holde 4-5 dage på én opladning.

Den 20W oplader, der følger med i æsken, er ikke super hurtig. Herunder kan du se, hvor hurtigt den kan lade op. Eller langsomt om man vil.

5 minutter – 4 procent
10 minutter – 11 procent
15 minutter – 16 procent
30 minutter – 32 procent
60 minutter – 64 procent
2 timer og 14 minutter – 100 procent

Det er ikke muligt at lade trådløst op.

Se også: Mobiltelefoner med lang batteritid

Test og anmeldelse af Motorola Defy – Skærm

Det er den robuste skærm, man skal hæfte sig ved. Den 6,5 tommer store LCD skærm med HD+ opløsning (1.600 x 720 pixel) er forstærket med Corning Gorilla Glass Victus. Det er nyeste generation af Gorilla Glass og findes normalt kun i de dyreste telefoner. Det betyder altså en meget robust skærm.

HD+ opløsning på en 6,5 tommer stor LCD-skærm er dog ikke noget at juble over – billedet er ikke særlig skarpt.

Se også: Mobiltelefon med bedst skærm

Test og anmeldelse af Motorola Defy – Kamera

Man køber ikke Defy for kameraets skyld. På papiret lyder det okay med 48 + 2 + 2 megapixel, fasedetektion autofokus og blænde F/1.8, men i praksis er det ikke den store oplevelse. Til at dokumentere ting og sager på jobbet og på farten virker det dog til at være helt okay.

Herunder kan du se nogle billeder, vi har taget med Defy i forskellige situationer.

Motorola Defy – test af kamera: Landskabsbillede. Almindelige landskabsbilleder er helt i orden. Man kan zoome ind, men uden at det bliver særlig skarpt.

Motorola Defy – test af kamera: Makrobillede. Makrokameraet har svært ved at sætte fokus korrekt. Særligt tydeligt på billede herunder, hvor fokus er på den brune stamme, hor den deler sig over i den lyse hvide gren. Der er fokusset så slet ikke på billedet.

Motorola Defy – test af kamera: Mørke uden brug af fotolys. Det skal ikke være meget mørkt, inden kameraet støder på problemer. Det første billede er taget i ret mørkt men ikke bælgmørkt rum, mens det andet billede er taget i mere lyst rum.

Motorola Defy – test af kamera: Portræt. Defy tager faktisk okay portrætbilleder. Sløringen af baggrunden er fin og farverne okay.

Motorola Defy – test af kamera: Selfie. Portrætbillede kan gå begge veje. De to billeder herunder er taget inden for en tidsramme af 2-3 sekunder. Det ene øjeblik ser baggrunden fin ud, det andet øjeblik er den brændt af.

Se også: Mobiltelefoner med bedst kamera

Hastighed i brugerflade

Hastigheden er som udgangspunkt ikke prangende i brugerfladen. 4 GB RAM og Snapdragon 662 processor gør ingen Usian Bolt-kombination.

Det hjælper dog at slå animationer fra i indstillinger. Så opleves brugerfladen noget hurtigere trods alt. Apps åbner ikke så hurtigt som jeg er vant til på dyrere telefoner.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Datahastighed

Det er sjældent, vi får en mobil til test her i 2021 med 4G med 150 Mbit/s. Det var hastigheder, der var høje for 8-9 år siden. Det gør dog ikke så meget i en mobil som denne. Jeg får helt i orden resultater i speedtest – i hvert fald rigeligt til at streame både musik og video på farten.

5G får man dog ikke med – det skal man huske på, hvis man har planer om at sende virkelig store filer på farten.

Se også: Telefoner med hurtigt internet

Spil

Skærmstørrelsen er fin med 6,5 tommer, men skarpheden og farverne er ikke i top. Det ødelægger lidt spiloplevelsen. Den kan håndtere spil som Call of Duty, men det tager lidt tid at sætte de tunge spil i gang.

Se også: Bedste mobiltelefon til spil

Antennekvalitet

Sar-værdien er på 0,99 og derfor i den høje ende. Det er lidt træls på en telefon som denne, der formentlig vil blive brugt i område, hvor der ikke er super god mobildækning.

Den høje sar-værdi betyder, at antennekvaliteten ikke er så god og derfor vil den hurtigere miste forbindelsen i områder med dårlig dækning sammenlignet med telefoner med bedre antennekvalitet. Samtidig påvirker det også batteritid og ydeevne i telefonen.

Se også: Telefoner med god antennekvalitet

Samtalekvalitet

Lyden til samtaler er helt i orden, om end den ikke sætter nye standarder. Der er ingen særlige indstillinger til at justere lydkvaliteten under samtaler.

Se også: Mobiltelefoner med god samtalekvalitet

Test og anmeldelse af Motorola Defy – Pris

Motorola Defy har en vejledende pris på 2.499 kroner.

De bedste priser på Motorola Defy 2021 (robust mobil) 64 GB

Opdateret 28/3 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Salgsbutikken
Mindstepris
2.488,-
2.488,-
Merlin
Mindstepris
2.499,-
2.499,-
happii.dk
Mindstepris
2.499,-
2.499,-

Motorola Defy 2021 (robust mobil) 64 GB udbydes af 7 udbydere. Du kan spare op til 591,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Defy 2021 (robust mobil) 64 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 7 webshops »

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Som arbejdsmobil eller mobil der skal bruges til ude i naturen eller i andre områder, der kræver ekstra robust byggekvalitet, kan jeg sagtens anbefale Motorola Defy. De burde dog have prioriteret sådan noget som kamera og ydeevne lidt højere, da det er et par trælse ting at gå på kompromis med synes jeg. Er jeg ude i naturen, vil jeg gerne have mulighed for at forevige det på en god måde, for eksempel.

Samtidig bør antennekvaliteten også have været bedre, nu hvor det er en telefon, der kan forventes at komme med ud i områder med dårlig mobildækning.

For:

  • Meget robust
  • Udmærket design
  • Batteritiden

Mod:

  • Hastighed i brugerfladen
  • Kameraet
  • Skærmen
  • Antennekvaliteten

Test og anmeldelse af Motorola Defy – specifikationer og funktioner

Mål: 169,8 x 78,2 x 10,9 mm
Vægt 232 gram
System: Android 10
Skærm: 6,5 tommer LCD, HD+, 1.600 x 720 pixel, Corning Gorilla Glass Victus
Processor: Snapdragon 662G, otte kerner
RAM: 4 GB
Indbygget hukommelse: 64 GB, plads til hukommelseskort
Batteri: 5.000 mAh, 20W opladning
Datahastighed: 150 Mbit/s (4G) + WiFi
Kamera: 48 + 2 + 2 megapixel, fasedetektion autofokus, fotolys, blænde F/1.8
Frontkamera: 8 megapixel, F/2.2
Video: Fuld HD
Tilslutninger: USB Type C, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Sar værdi: 0,99 W/kg
GPS: Ja
FM-radio: Nej
NFC: Ja

Se også: Test af Motorola telefoner