Test af Motorola Edge 20 – Bør blive en succes

Motorola Edge 20 er imponerer på flere punkter og har alle muligheder for at blive en storsællert for selskabet. Test og anmeldelse af Motorola Edge 20.

Test af Motorola Edge 20 – Bør blive en succes

Motorola Edge 20 er langt billigere end sidste års edge-model, men det er også en noget anderledes telefon – til prisen leverer den dog langt over det man kan forvente på nogle punkter og vi spår, at den får et forrygende salg. Læs vores test og anmeldelse af Motorola Edge 20.

Motorola Edge 20 – bedømmelse

Design & Materiale: 7/10
Brugervenlighed: 9/10
Batterilevetid: 7/10
Skærm: 9/10
Kamera: 7/10
Hastighed i brugerflade: 9/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 9/10
Antennekvalitet: 4/10
Samtalekvalitet: 6/10
Samlet karakter: 77/100

De bedste priser på Motorola Edge 20 (2021) 128 GB

Opdateret 29/3 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
1.996,-
1.996,-
happii.dk
Mindstepris
2.072,-
2.072,-
NordicElectronics
Mindstepris
2.184,-
2.184,-

Motorola Edge 20 (2021) 128 GB udbydes af 13 udbydere. Du kan spare op til 1.988,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Edge 20 (2021) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 13 webshops »

Læs hele vores store test og anmeldelse af Motorola Edge 20 herunder.

Test og anmeldelse af Motorola Edge 20.

Herunder finder du vores store test og anmeldelse af Motorola Edge 20, hvor vi kommer omkring en række af de vigtigste funktioner på en mobil og bedømmer kvaliteten af telefonen.

Test og anmeldelse af Motorola Edge 20 – design og materiale

Først og fremmest er Edge 20 en flot telefon – og tynd og let. 7 millimeter tyk og 163 gram. Der er ikke mange telefoner på markedet med 6,7 tommer skærm med så lav en vægt. Den føles velbygget nok, men har dog plast på bagsiden. Fronten er glas og rammen er i aluminium. Den grå nuance, vi har fået den i, spiller flot i lyset og giver den karakter udover det sædvanlige.

Telefonen er vandafvisende, men uden at have IP-certificering. Skærmen beskyttes med Gorilla Glass 3, der efterhånden har mange år på bagen – den blev lanceret i 2013. Vi anbefaler, at man køber skærmbeskyttelse til telefonen og benytter det silikonecover, der følger med i æsken til at beskytte den bedre.

Fingeraftryksscanneren sidder på tænd/sluk knappen øverst på telefonen. Den knap sidder lige lovlig højt placeret og er ikke så naturlig at ramme med tommelfingeren.

Se også: Telefoner med godt design

Test og anmeldelse af Motorola Edge 20 – Brugervenlighed

Grundlæggende holder Edge 20 et højt niveau på brugervenligheden. Brugerfladen er simpel og effektiv skåret og man suser hurtigt rundt i menuerne.

I skærmsektionen i denne test kommer vi mere ind på mulighederne med de 144 Hz refresh rate, der er i skærmen. Uanset hvad, så skal man i hvert fald slå animationer fra i indstillinger – det giver en betydeligt hurtigere oplevelse, når man scroller rundt i brugerfladen og giver en bedre brugeroplevelse.

Powertasten og dermed også fingeraftryksscanneren sidder lidt unaturligt højt placeret på siden og så skal man bruge adapter, hvis man vil sætte et 3,5 mm jackstik headset i telefonen.

Brugerfladen er Android 11 og Motorola lover to års opdateringer til telefonen. Det betyder, at du i hvert fald får Android 13, der kommer næste år.

Se også: Mobiltelefoner med høj brugervenlighed

Test og anmeldelse af Motorola Edge 20 – Batterilevetid

Batteriet er på 4.000 mAh, hvilket er i underkanten for en mobil med så stor skærm. Heldigvis er der jo så tale om en Motorola-mobil og sådan en har en meget simpel brugerflade, der ikke suger så meget strøm som andre telefoner fra andre brands, der benytter lidt tungere brugerflader. Dog trækker antennekvaliteten lidt ned i batteritiden.

Jeg har typisk 20-25 procent batteri tilbage ved sengetid efter en normal dags brug af telefonen. Derfor kan det godt forsvares med 4.000 mAh. Skulle det give mening at have sikret den længere batteritid, skulle batterikapaciteten have været langt større.

Man kan lade op med 30W oplader, der følger med i æsken og den er ret kvik til at lade op. Det går ikke super stærkt de første fem minutter, hvis telefonen er helt afladet, men så kommer der ellers rigtig godt med fart på.

Edge 20 understøtter ikke trådløs opladning. For et års tid siden gjorde det mig ikke det store, men i dag har jeg vænnet mig til trådløs opladning, så det ærgrer mig, at den funktion mangler.

  • 5 minutter – 5 procent
  • 10 minutter – 17 procent
  • 15 minutter – 29 procent
  • 30 minutter – 91 procent
  • 58 minutter – 100 procent

Se også: Mobiltelefoner med lang batteritid

Test og anmeldelse af Motorola Edge 20 – Skærm

Til prisen er skærmen virkelig imponerende. Lad os tage specifikationerne først. 6,7 tommer OLED, fuld HD med 2.400 x 1.080 pixel, HDR10+ og 144 Hz refresh rate.

Det giver en flot og skarp skærm med gode farver og i det hele taget er den bare dejlig og behagelig at kigge på og bruge i lang tid af gangen. Der findes kun meget få telefoner, der tilbyder 144 Hz refresh rate – de fleste tilbyder 90 eller 120 Hz.

I teorien vil en skærm med højere opdateringshastighed forbedre din smartphone-oplevelse. Billedet vil flyde hurtigere og skarpere, når man ruller gennem menuerne, billeder og websider og særligt i action-pakkede spil ser det hele skarpere ud. Hvis du bruger meget tid på at kigge på din telefonskærm, kan en højere opdateringshastighed gøre dine øjne meget mindre trætte.

I praksis oplever jeg markant forskel på standard 60 Hz og 144 Hz. Skærmen er ganske enkelt mere flydende og rar at kigge på. Til gengæld kan jeg ikke mærke forskel på 144 Hz og så Automatisk, hvor skærmen viser den optimale opdateringshastighed i forhold til, hvad man laver med mobilen.

Herunder kan du se forskellen på 144 Hz og 60 Hz refresh rate. Telefonen til venstre har 144 Hz og den til højre 60 Hz.

Alt i alt er jeg imponeret over skærmen, der sidder i Edge 20. Den overgås ikke af andre telefoner i prisklassen – heller ikke hvis man smider et par tusind ekstra for en mobil. Eneste anke er, at skærmen kun benytter Corning Gorilla Glass 3. Den version af Gorilla Glass har faktisk 8 år på bagen, men det er altså en af de steder, hvor Motorola sætter ind for at kunne holde prisen nede.

Heldigvis er det noget, man selv billigt kan kompensere for ved at købe skærmbeskyttelse. Det kan gøres for omkring 100 kroner.

Se også: Mobiltelefon med bedst skærm

Test og anmeldelse af Motorola Edge 20 – Kamera

Edge 20 har kamera-setup med tre optikker på bagsiden på 108 + 8 + 16 megapixel. Derudover har den fasedetektion autofokus, OIS, 3 x optisk zoom, fotolys og blænde F/1.9.

Frontkameraet er på 32 megapixel og det kan optage video i 4K. På papiret er det glimrende specifikationer, men det står samtidigt klart, at kameraet kæmper med ordentlig kvalitet i mørke omgivelser. Når lyset er godt, er billederne fremragende – når lyset er svagt eller det lige frem er mørkt, kan kameraet ikke matche de dyrere telefoner.

motorola moto edge 20 kamera

Herunder kan du se nogle billeder, vi har taget med Edge 20 i forskellige situationer.

Motorola Edge 20 – test af kamera: Landskabsbillede.

Farverne er generelt rigtig gode og skarpheden er fin. Også ultravidvinkel-billedet vidner om rigtig fin kvalitet i kameraet – ofte bliver ultravidvinkelbilleder lidt mere matte i farverne, men det er ikke tilfældet her.

Med tre gange optisk zoom kan man zoome ret meget ind, uden at det påvirker billedkvaliteten.

test af kamera moto edge 20 landskab dagslys 2
Landskab.
test af kamera moto edge 20 landskab dagslys
Vidvinkel.
test af kamera moto edge 20 zoom
3 gange optisk zoom.

Motorola Edge 20 – test af kamera: Makrobillede.

Billigere telefoner leverer ikke altid særlig høj kvalitet på makrobilleder, men det gør Edge 20. Jeg får rigtig fine detaljer og farver på de grønne blade herunder, mens baggrunden har fin og naturlig sløring. Det samme gælder på billedet med den lyserøde blomst.

test af kamera moto edge 20 makro test af kamera moto edge 20 makro

Motorola Edge 20 – test af kamera: Mørke uden brug af fotolys.

Disse to billeder er taget i mørkt rum, men ikke så mørkt, at de bedste kameratelefoner kommer til kort. Det gør Edge 20 dog. Det første billede er taget med natfunktion og her kan jeg godt se motivet og skelne farver fra hinanden, men godt er billedet ikke. Bruger jeg ikke natfunktion, er billedet næsten helt sort.

Mørke med natfunktion.
test af kamera moto edge 20 mørke
Mørke uden natfunktion.

Motorola Edge 20 – test af kamera: Portræt

Portrætbilleder kan som altid tages med særlig portrætindstilling og på Edge 20 kan man indstille niveauet af sløring i baggrunden. Det er en effektiv måde til at tage flotte portrætbilleder: Farver og skarpheden er god i forgrunden, mens baggrunden sløres flot.

test af kamera moto edge 20 portræt
Portræt

Motorola Edge 20 – test af kamera: Selfie.

Jeg får ikke så god sløring af baggrunden til selfies og nuancerne på himlen brænder også lidt ud – selvom det var en grå dag på dette billede. Skarpheden i fronten er dog god og farverne naturlige og gode.

test af kamera moto edge 20 elfie

Se også: Mobiltelefoner med bedst kamera

Hastighed i brugerflade

Går du meget op i specifikationer, så falder du nok ikke bag om, når du ser, hvad Edge 20 disker op med, når det gælder processor, RAM og hukommelse. Igen må vi dog hæfte os ved, at den for prisklassen faktisk har rigtig gode specifikationer: Snapdragon 778G 5G, 8 GB RAM, 128 / 256 GB lagerplads og plads til hukommelseskort.

I praksis betyder det, at brugerfladen opleves som rigtig hurtig og den har ingen problemer med selv de mest tunge spil. Det er særligt de 8 GB RAM, der sikrer, at den holder et højt niveau – Snapdragon 778 5G er dog også en forholdsvis kraftfuld sag.

motorola moto edge 20 brugerflade

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Datahastighed

4G med 1,2 Gbit/s, 5G (dog kun med den knap så ultra hurtige sub6-version) og WiFi 6e gør, at Edge 20 er meget hurtig på nettet. Den har i hvert fald alle muligheder for at streame, downloade, uploade og i det hele taget bare være på nettet.

At den ikke har det ultra hurtige mmWave 5G, bekymrer mig ikke. Det bliver alligevel ikke aktuelt for almindelige mennesker de næste par år herhjemme og på en mobil har man ikke rigtig noget at bruge mmWave 5G med flere Gbit/s hastigheder til.

Se også: Telefoner med hurtig internet

Spil

Motorola Edge 20 er en fornøjelse at spille på. Den store og skarpe skærm med meget flydende billeder gør den sjov og dejlig at spille på. Man kan også sagtens spille online FPS-spil med den.

motorola moto edge 20 gaming

Lyden fra den ene højtaler i bunden af telefonen imponerer desværre ikke. Telefonen kunne godt have klaret en højtaler mere i toppen for at give brugeren bedre lyd. Derfor bør man spille med headset.

Edge 20 har særlige gamer-indstillinger til at optimere gaming-oplevelsen, så er du gamer og gerne spiller på mobilen, så er Edge 20 et fremragende valg.

Se også: Bedste mobiltelefon til spil

Antennekvalitet

Motorola Edge 20 satser ikke på lav sar-værdi – det virker til, at det i stedet er design, man har prioriteret højere lige som Apple gør med iPhone. Den har sar-værdi på 1,0 W/kg, hvilket er i den høje ende for mainstream-telefoner.

Er du bekymret for mobilstråling, som er en effekt af høj sar-værdi, så bør du benytte et headset, når du taler i mobil og så have telefonen liggende på bordet for eksempel.

Den høje sar-værdi bevirker også, at batteritiden og ydeevnen ikke er helt så god, som hvis telefonen havde havde bedre antennekvalitet og det går også ud over den oplevede mobildækning.

Se også: Telefoner med god antennekvalitet

Samtalekvalitet

Grundlæggende får jeg fin lyd til samtaler. Jeg har ikke oplevet, at der er problemer med antennekvaliteten i praksis, men jeg har også primært været steder med forventet god mobildækning fra mit teleselskabs side.

Bor du i område med dårlig mobildækning, for eksempel et sted med lang afstand til nærmeste antenne eller i en bygning af beton eller med energibesparende vinduer, så vil du opleve, at lyden til mobilsamtaler bliver påvirket negativt. Et tip er at benytte WiFi-opkald. Kobler du din mobil til en WiFi-forbindelse, kan du vælge at ringe almindelige samtaler via internettet. For at kunne bruge WiFi-opkald skal telefonen sælges af dit teleselskab eller i hvert fald af den netværksudbyder, som dit teleselskab benytter.

Heldigvis sælges Edge 20, så den kan bruges på alle fire danske netværk, så du kan altså aktivere WiFi-opkald på telefonen. Du skal gå ind i Indstillinger > Netværk og internet > Mobilnetværk >Avanceret > WiFi-opkald og så trykke på den runde hvide knap, så den grå boks skifter farve til blå.

Er du på farten, kan du ikke benytte WiFi-opkald, men det kan med fordel bruges, hvis du bor eller opholder dig et sted med dårlig mobildækning.

Telefonen har i øvrigt også funktionen CrystalTalk-AI aktiveret fra start, der reducerer baggrundsstøj for tydeligere tale.

Se også: Mobiltelefoner med god samtalekvalitet

Test og anmeldelse af Motorola Edge 20 – Pris

Motorola Edge 20 har en vejledende pris på 3.699 kroner.

De bedste priser på Motorola Edge 20 (2021) 128 GB

Opdateret 29/3 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
1.996,-
1.996,-
happii.dk
Mindstepris
2.072,-
2.072,-
NordicElectronics
Mindstepris
2.184,-
2.184,-

Motorola Edge 20 (2021) 128 GB udbydes af 13 udbydere. Du kan spare op til 1.988,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Edge 20 (2021) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 13 webshops »

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Man får ikke en toppen af poppen topmobil, hvis man køber Edge 20 – det skal man gøre sig klart. Prisen er også derefter. Men man får en mobil, der på flere punkter kan matche de dyreste telefoner. Først og fremmest er den virkelig flot. Skærmen er en meget vigtig del på en mobil og den imponerer mig på Edge 20.

Brugerfladen er yderst brugervenlig og lynhurtig og så er det altså en glimrende mobil til gaming (og også til streaming af video og så videre). Jeg havde drømt om en bedre batteritid, men den hurtige opladning kan kompensere for de fleste. En halv times opladning om morgenen er i hvert fald rigeligt til at sikre batteri til hele dagen for langt de fleste.

Baseret på vores samlede vurdering, den vejledende pris på 3.699 kroner og så det faktum, at den kommer til salg hos alle de store teleselskaber, så spår vi, at Motorola Edge 20 kommer til at sælge virkelig godt.

For:

  • Designet
  • Skærmen
  • Hastighed i brugerfladen
  • Brugervenlig
  • God til gaming
  • Prisen

Mod:

  • Kamera dårligt i mørke
  • Antennekvaliteten

Test og anmeldelse af Motorola Edge Pro – specifikationer og funktioner

  • Mål: 163 x 76 x 7 mm
  • Vægt 188 gram
  • System: Android 11
  • Skærm: 6,7 tommer OLED, fuld HD, 2.400 x 1.080 pixel, Corning Gorilla Glass 3, HDR10+, 144 Hz refresh rate
  • Processor: Snapdragon 778G 5G, otte kerner
  • RAM: 8 GB
  • Indbygget hukommelse: 128 /256 GB, plads til hukommelseskort
  • Batteri: 4.000 mAh, 30W opladning
  • Datahastighed: 1,2 Gbit/s (4G) + 5G
  • Kamera: 108 + 8 + 16 megapixel, fasedetektion autofokus, OIS, 3 x optisk zoom, fotolys, blænde F/1.9
  • Frontkamera: 32 megapixel, F/2.3
  • Video: 4K
  • Tilslutninger: USB Type C, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e
  • Sar værdi: 0,81 W/kg
  • GPS: Ja
  • FM-radio: Nej
  • NFC: Ja

Se også: Test af Motorola telefoner