Test af Motorola Edge 30 Pro – meget anbefalelsesværdig

Motorola Edge 30 Pro har lynhurtig ydelse, fremragende skærm, brugervenlig software, et godt kamera - og koster mindre end konkurrenterne. Læs test af Edge 30 Pro.

Test af Motorola Edge 30 Pro – meget anbefalelsesværdig

Nyeste flagskibstelefon fra Motorola er landet og navnet er Edge 30 Pro – og det er en imponerende en af slagsen. Edge 30 Pro indeholder indmad fra øverste hylde, er den første med Snapdragon 8 Gen 1 i Danmark og koster betydeligt mindre end konkurrenternes topmodeller. Prisen på Edge 30 Pro er nemlig 5.999 kroner. Her er vores test af Motorola Edge 30 Pro, hvor du også kan få de aktuelle priser og se de bedste alternativer.

Test af Motorola Edge 30 Pro – bedømmelse

 • Design & Materiale: 7/10
 • Brugervenlighed: 8/10
 • Batterilevetid: 9/10
 • Skærm: 8/10
 • Kamera: 8/10
 • Hastighed i brugerflade: 10/10
 • Datahastighed: 10/10
 • Spiloplevelse: 9/10
 • Antennekvalitet: 4/10
 • Samtalekvalitet: 6/10

Samlet karakter: 79/100

De bedste priser på Motorola Edge 30 Pro 256 GB

Opdateret 29/9 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
5.100,-
5.100,-
Compumail
Mindstepris
5.513,-
5.513,-
Power
Mindstepris
5.989,-
5.989,-

Motorola Edge 30 Pro 256 GB udbydes af 10 udbydere. Du kan spare op til 1.774,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Edge 30 Pro 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 10 webshops »

Design og materialer

Edge 30 Pro er Motorolas nyeste og fineste topmodel. Designmæssigt er den ganske nydeligt og rimeligt moderne, men ikke noget der adskiller sig meget fra tidligere design fra producenten. Sammenlignet med andre topmodeller på markedet er byggekvaliteten ikke helt på samme højde som Samsungs og Apples, men det er dog tilfredsstillende. Edge 30 Pro har en ramme i plastik og ældre udgaver af Gorilla Glass på bag- og forside (Gorilla Glass 3 og 5), hvor konkurrenterne byder på mere holdbare og finere materialer.

Med en vægt på 196 gram og en 6,7 tommer skærm er Motorola Edge 30 Pro ikke en lille telefon – men samtidig heller ikke så stor, at den ikke er behagelig at bruge eller rende rundt med i lommen. Designet gør den også behageligt at holde i hånden – men den kan dog være glat uden et cover.

Edge 30 Pro er udstyret med en IP52-certificering mod vand og støv. De fleste topmodeller kommer i dag med en bedre IP68-certificering.

Se også: Telefoner med godt og holdbart design

Brugervenlighed

Motorola Edge 30 Pro er generelt en meget brugervenlig telefon og meget let at gå til. Den er udstyret med nyeste Android 12, i en nærmest ren udgave. Og det betyder, at software er ekstremt simpel, overskuelig og brugervenlig, men samtidig også giver rig mulighed for tilpasning og en fornuftig mængde funktioner.

Motorola har tilføjet nogle af deres egne funktioner, apps og kamera-app, som generelt giver en god oplevelse. Deres funktioner og apps kan man vælge at bruge eller man kan lade være. Valgmuligheden er din.

Fingeraftrykslæseren sidder på siden af telefonen (højre side), ganske højt placeret. For dig der er højrehåndet er denne placering fin, men for venstrehåndede er den upraktisk. Jeg (der er venstrehåndet) har måttet bruge ansigtsoplåsning, hvilket har virket udmærket, men giver en lavere sikkerhed. Derudover er knapper af en god kvalitet.

Man kan ikke nå rundt på hele skærmen med én hånd, men telefonen er dog ikke så stor, at den ikke er behagelig at bruge. Og skærmstørrelsen gør bestemt noget godt for spil, underholdning og det daglige brug.

Her er heller ikke noget forstyrrende bloatware, der ikke kan afinstalleres.

Se også: De mest brugervenlige mobiltelefoner

Batteritiden

Normalt starter jeg dette afsnit med information om batteristørrelse og batteritid, men denne gang lægger jeg ud med opladning. Og det er fordi opladningen på Motorola Edge 30 Pro er vanvittig hurtig.

Sammen med denne telefon har Motorola nemlig lanceret en helt ny 68 Watt kablet opladning, der hurtigt fylder telefonens 4.800 mAh batteri op. I vores test af opladningen i Motorola Edge 30 Pro gik den fra 9 procent til 70 procent  på blot 15 minutter – altså 61 procent, hvilket typisk er nok til en hel dags brug.

Det 4.800 mAh batteri i Edge 30 Pro er en fornuftig størrelse – selvom det kan virke underligt, at Motorolas billigste telefoner har større batterier). Vi finder, at Edge 30 Pro har en god batteritid – også selvom vi har brugt en fast opdateringshastighed på 144 Hz i skærmen. I almindeligt brug har den holdt omkring halvanden dag, inden den løb tør for strøm. Og heldigvis er opladningen jo exceptionel hurtig.

Se også: Mobiltelefoner med længst batteritid

Motorola Edge 30 Pro
Skærmen i Motorola Edge 30 Pro er virkelig god.

Skærm

Man finder også en rigtig god skærm i Edge 30 Pro. Heri sidder en 6,7 tommer skærm med OLED-panel i fuld HD, der byder på HDR10+ understøttelse og hele 144 Hz-opdateringshastighed.

Det er en nydeligt skærm med flotte farver, en høj hastighed og udmærket lysstyrke. Den kan ikke helt slå de bedste skærme på markedet, specielt ikke i lysstyrke og teknologi, men den er mere end god nok.

Den kan automatisk skifte mellem en opdateringshastighed (det som Motorola forvirrende kalder for “skærmgenopfriskningsfrekvens”) mellem 60 og 144 Hz alt efter indholdet der vises. Man kan også vælge fast 60 Hz (for at spare batteri) eller 144 Hz for mere flydende animationer og en telefon, der føles hurtigere. Jeg valgte det sidste, da den automatiske indstilling ikke altid fungerede optimalt i nogle apps.

Se også: Mobiltelefoner med bedste skærme

Motorola Edge 30 Pro
Kameraet er heller ikke så ringe.

Kamera 

I Edge 30 Pro har Motorola skiftet den gigantiske 108 megapixel hovedkamerasensor ud med en mindre 50 megapixel. Og hvorfor så det – det lyder jo som en nedgradering? Det kan jeg afsløre, at det er det ikke. Tværtimod tager det nye 50 megapixel kamera bedre billeder end producenten tidligere har formået. Det er virkelig et område, hvor Motorola har forbedret sig meget de sidste par år. Og udover en bedre fotokvalitet er det nye kamera også meget hurtigere – en kombination af styrken fra Snapdragon 8 Gen 1-chippen samt de færre megapixels – det giver et langt mere responsivt kamera og en samlet bedre oplevelse.

Billeder tager i dagslys er rigtig fine med masser af detaljer, en rimelig naturlig tilgang til farver, en god dynamisk rækkevidde og flot kontrast. Portrætfotos klarer den også udmærket, selvom hudfarven ikke altid er som virkelighedens. Natfotos gør Edge 30 Pro også tilfredsstillende – og overordnet set er jeg meget tilfreds med fotos fra hovedkameraet. Ultravidvinkelkameraet er også forbedret – og bedre end nogensinde før-, men lider stadig af en mangel på detaljer. Det sidste kamera er et to megapixel makrokamera, hvis kvalitet ikke er værd at fremhæve.

Hvad der kan være afgørende for nogle er dog, at Edge 30 Pro ikke har et telefotokamera, hvilket er lig med ingen optisk zoom. Skal du kunne tage billeder i høj kvalitet med zoom, er denne telefon ikke for dig.

Selfiekameraet på 60 megapixel derimod tager billeder med en meget høj detaljegrad – og producerer også fine portrætfotos med god bokeh.

Videooptagelse på Edge 30 Pro er udmærket, men ikke nær de bedste på markedet.

Se også: De bedste kameratelefoner

Ydelse – Hastighed i brugerflade

Edge 30 Pro er indtil videre den hurtigste Android-smartphone på dansk jord. Flere er på vej med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1-chipset og Samsung er ikke langt fra med deres Exynos 2200, men lige nu har Motorola altså den førertrøje på. Og hurtig, det er den.

Snapdragon 8 Gen 1 er som sagt den hurtigste chip til Android-smartphones, og kombineret med hele 12 GB LPDDR5 RAM og 256 GB UFS 3.1 lagerplads er der fuld fart på Edge 30 Pro. Vi skal heller ikke glemme den hurtige 144 Hz-skærm og den rene Android-brugerflade. Det giver alt i alt en smartphone, der er ekstremt hurtig og flydende. Du finder ikke noget med bedre ydelse i Android-verdenen lige nu.

Se også: Telefoner med hurtig ydelse

Datahastighed

Motorola Edge 30 Pro har helt helt styr på de trådløse forbindelser. Den har selvfølgelig 4G og 5G. Der er Wi-Fi a/b/g/n/ac/6 samt nyeste Wi-Fi 6e.

Af andre forbindelser byder Edge 30 Pro på bluetooth 5.2 til musik og opkald – her er ikke mulighed for en kablet forbindelse med 3,5 mm jackstik.

Når det kommer til forbindelserne i dagligt brug, så har Edge 30 Pro gjort det rigtig fint i vores test. Både Wi-Fi, bluetooth, 4G har fungeret upåklageligt. Vi har endnu ikke kunnet fange et 5G-signal på den.

Se også: Telefoner, der er hurtige på nettet

Gaming og spil

Med en god og hurtig skærm, lynhurtig ydelse, masser af lagerplads og RAM er der en virkelig god spiloplevelse i vente i Motorola Edge 30 Pro. Her er endda stereohøjtalere, selvom de ikke er de bedste vi har oplevet.

Indbygget i telefonen er også gaming-funktioner, som gør spil til en endnu bedre oplevelse.

Se også: De bedste telefoner til gaming

Antennekvalitet

Hvad med antennekvaliteten på Edge 30 Pro? Med en SAR-værdi på 0,94 W/kg ligger den i den høje ende af skalaen. Det er dog en tendens man ser blandt smartphoneproducenterne, så det er altså ikke en unormal høj værdi.

Det er sikkert heller ikke noget du vil lægge mærke til, hvis du bor et sted med god mobildækning. Er din mobildækning derimod ofte meget dårlig, vil telefonen skulle bruge flere ressoucer på at fastholde forbindelse. Hertil kan man dog sige, at Edge 30 Pro har masser af kraftoverskud og batteri til dette. I vores test af Motorola Edge 30 Pro har vi ingen problemer oplevet med mobildækning på telefonen.

Med en høj SAR-værdi kan der også være en bekymring for mobilstråling. Her kan man eventuelt benytte et headset, når der tales i telefon eller man kan vælge en telefon med en god antenne.

Samtalekvalitet

Ser vi et øjeblik bort fra antennen med den høje SAR-værdi, er telefonsamtaler i Edge 30 Pro rigtig gode. Er du derude, hvor dækningen er virkelig dårlig, så overvej om ikke Wi-Fi-opkald kunne være en mulighed – det understøtter den selvfølgelig.

Her er selvfølgelig også voLTE-opkald, så man får lyden i HD, hvilket gør en kæmpe forskel. Lyden er rigeligt høj og klar i, hvilket også gælder for samtaler over stereohøjtalerne. De indbyggede stereohøjtalere fungerer også godt til film og spil.

Enkelte producenter har indbyggede værktøjer, hvor lyden kan justeres til den enkeltes hørelse. Edge 30 Pro har Crystal Talk-AI, der reducerer baggrundsstøj under opkald.

Se også: Mobiltelefoner med god samtalekvalitet

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Kort sagt: Motorola Edge 30 Pro er en vanvittig god telefon – og et virkelig godt køb prisen taget i betragtning. Her får man markedets hurtigste ydelse, imponerende 12 GB RAM og 256 GB lagerplads. Skærmen er rigtig god og det er Android 12-softwaren også – let at gå til og stadig masser af gode funktioner og indstillinger. Desværre får den kun to opdateringer til Android og tre år med sikkerhedsopdateringer.

Opladningen er blandt de hurtigste på markedet og batteritiden i Edge 30 Pro er rigtig god.

Kameraet er en blandet fornøjelse. Hovedkamera er virkelig godt, ultravidinkelkameraet er udmærket og makrokameraet er ligegyldigt. Frontkameraet leverer imponerende detaljerede selfies. En stor mangel er, at der intet telefotokamera er.

Motorola Edge 30 Pro er en virkelig anbefalelsesværdig telefon, som scorer højt på mange kvalitetsparametre, og koster mindre end konkurrenternes flagskibe. Den vejledende pris er 5.999 kroner. En varm anbefaling herfra.

For og imod Motorola Edge 30 Pro

For:

 • Hurtig ydelse
 • Brugervenlig software
 • God og hurtig skærm
 • Over middel batteritid
 • Utrolig hurtig opladning
 • Et godt hovedkamera og selfiekamera

Imod:

 • Kun to Android OS-opdateringer
 • Antennekvaliteten
 • Ingen optisk zoom i kamera

Bedste alternativer

De bedste priser på Samsung Galaxy S22+ (Android) 128 GB

Opdateret 29/9 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
6.505,-
6.505,-
Salgsbutikken
Mindstepris
6.622,-
6.622,-
3 Mobil
Mindstepris
6.720,-
6.720,-

Samsung Galaxy S22+ (Android) 128 GB udbydes af 24 udbydere. Du kan spare op til 3.461,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S22+ (Android) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 24 webshops »

De bedste priser på Apple iPhone 13 Pro 128 GB

Opdateret 29/9 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Sparsom.dk
Mindstepris
8.399,-
8.399,-
Telenor
Mindstepris
8.399,-
8.399,-
Inphone.dk
Mindstepris
8.599,-
8.599,-

Apple iPhone 13 Pro 128 GB udbydes af 27 udbydere. Du kan spare op til 5.571,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 13 Pro 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 27 webshops »

De bedste priser på OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB

Opdateret 29/9 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
4.679,-
4.679,-
Soldfy
Mindstepris
5.018,-
5.018,-
Inphone.dk
Mindstepris
5.299,-
5.299,-

OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB udbydes af 17 udbydere. Du kan spare op til 3.476,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 17 webshops »

Motorola Edge 30 Pro – specifikationer og funktioner

 • Mål: 163,1 x 76 x 8,8 mm
 • Vægt: 196 gram
 • System: Android 12
 • Skærm: 6,7 tommer, 2.400 x 1080  pixel, P-OLED, HDR10+, 144 Hz refresh rate, Corning Gorilla Glass 3
 • Processor: Snapdragon 8 Gen 1
 • RAM: 12 GB
 • Indbygget hukommelse: 256 GB
 • Batteri: 4.800 mAh + lynopladning med 68W oplader
 • Datahastighed: 2 Gbit/s (4G) + 5G
 • Kamera: 50 + 50 + 2 megapixel, autofokus, fotolys, blænde f/1.8, OIS, ultra vidvinkel, makro
 • Frontkamera: 60 megapixel, F/2.2.
 • Video: 4K ved 30 fps
 • Tilslutninger: USB Type-C, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e
 • GPS: Ja
 • FM-radio: Nej
 • NFC: Ja
 • Sar-værdi: 0,94 W/kg
 • Vandtæt: IP52

Se også: Test af telefoner