Test af Motorola Edge 30 Ultra – på niveau med de bedste?

Kan Motorola med deres nyeste topmodel matche de dyrere flagskibstelefoner fra Apple og Samsung? Her er vores test af Motorola Edge 30 Ultra.

Test af Motorola Edge 30 Ultra – på niveau med de bedste?

Motorola er tilbage med et spritny flagskibstelefon, denne gang med det prangende efternavn “Ultra”. Motorola Edge 30 Ultra er en af de hurtigste smartphones på markedet netop nu, har et 200 megapixel kamera og generelt imponerende specifikationer – men er det nok til at slå de dominerende producenter? Med en pris fra 6.699 kroner er Motorola Edge 30 Ultra en ekstremt spændende telefon. Her er vores test af Motorola Edge 30 Ultra.

Skal Motorola Edge 30 Ultra være din næste smartphone? Læs i  vores grundige test af telefonen om den kan anbefales og bliv meget klogere på den.

Motorola Edge 30 Ultra – bedømmelse

Design og materiale: 8/10
Brugervenlighed: 8/10
Batterilevetid: 10/10
Skærm: 10/10
Kamera: 9/10
Hastighed i brugerflade: 10/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 9/10
Antennekvalitet: 5/10
Samtalekvalitet: 7/10

Samlet karakter: 86/100

De bedste priser på Motorola Edge 30 Ultra 256 GB

Opdateret 13/11 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Føniks Computer
Mindstepris
5.899,-
5.899,-
GoBlue.dk
Mindstepris
5.999,-
5.999,-
Dataworld
Mindstepris
6.058,-
6.058,-

Motorola Edge 30 Ultra 256 GB udbydes af 8 udbydere. Du kan spare op til 826,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Edge 30 Ultra 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 8 webshops »

Design

Lad os lægge ud med designet på den nye Motorola Edge 30 Ultra, for den er både nydelig at se på og velbygget. Alt er dog ikke perfekt.

Generelt føles Edge 30 Ultra som en solid telefon. Designet er meget moderne, kombineret med et kameramodul, der ser en anelse retro ud. Bagsidens matte glas holder fint fingeraftryk væk. Både for- og bagside på Edge 30 Ultra er beskyttet med Gorilla Glass 5.

Motorola Edge 30 Ultra er en meget tynd og let telefon, hvilket får den til at se stilet ud, og samtidig gør den mere behagelig at have i lommen.

Foran buer skærmen ind mod rammen i venstre og højre side, hvilket gør noget godt for dens design. Desværre er det knap så godt for ergonomien, da siderne bliver spidse og ret ukomfortable. Den smalle ramme betyder også, at man ikke har det bedste greb om telefonen. Vi kan klart anbefale, at man benytter et cover på denne telefon, hvilket hjælper på ergonomien.

De fleste flagskibstelefoner – samt flere billigere telefoner – er i dag beskyttet mod vand og støv med en IP68-certificering. En sådan har Motorola Edge 30 Ultra desværre ikke, hvilket er ret ærgerligt. I stedet har den en ringere IP54-cerfiticering, som betyder, at telefonen kan forventes at overleve en regnbyge.

Motorola Edge 30 Ultra er en stor smartphone, men langtfra den største på markedet. Den er flot og velbygget, men derimod ikke den mest ergonomiske og holdbare der findes.

Motorola Edge 30 Ultra

Brugervenlighed

Motorola Edge 30 Ultra er en meget brugervenlig smartphone. Den kommer med Googles Android 12, uden at Motorola har lavet ret meget om på det. Det er altså Android, som Google har tænkt det.

Android 12 på Motorola Edge 30 Ultra er både hurtigt, flydende, enkelt og nydeligt at se på. Der er enkelt steder, hvor Android 12 gør opgaver besværlige, men dette er løst i Android 13, som kommer til Edge 30 Ultra i år.

I tillæg til den rene Android-oplevelse har Motorola bygget egne værktøjer ovenpå – og de er rigtig gode. Her er det for eksempel Motorolas egen Always-on display samt andre genveje og funktioner.

Når det kommer til brugervenligheden vil jeg igen nævne, at den spidse ramme omkring telefonen gør den ret ubehagelig at holde om, og derfor er et cover et must.

Motorola Edge 30 Ultra får 3-års Android-opdateringer og 4-års sikkerhedsopdatering. Det er ikke helt på højde med Samsung, der giver 4 år og Apple 5-6 år.

Batteri og opladning

Godt nok er batteriet i Motorola Edge 30 Ultra på 4.610 mAh ikke det største i et flagskib i dag, men den imponerer alligevel i denne kategori.

Motorola Edge 30 Ultra kommer med Qualcomms nyeste Snapdragon 8+ Gen 1-chipset, der imponerer på dets lave energiforbrug. Edge 30 Ultra holder let strøm til en hel dag, og også gerne mere.

Hvor den virkelig imponerer er med dens nye 125 Watt TurboCharge-opladning. Motorola påstår, at den på blot 7 minutter kan oplade nok til, at man kan bruge den en hel dag. Det er vi nok ikke helt enige i, men opladningen er dog alligevel ret vild. Her er opladningstider for Motorola Edge 30 Ultra:

Opladningstest på Motorola Edge 30 Ultra:

Herunder kan du se hvor hurtigt den nye topmodel lader op. Opladningshastigheden er testet flere gange:

  • Efter 7 minutter: 38 procent
  • Efter 15 min: 75 procent
  • En fuld opladning tager lidt over en halv time.

Det er imponerende hurtig opladning og Motorola’en er blandt de hurtigste på markedet lige nu. Herhjemme er den kun slået af OnePlus 10T, der klarer en fuld opladning på kun 19 minutter.

Motorola Edge 30 Ultra kommer derudover også med hurtig 50 Watt trådløs opladning.

Skærm

Der sidder en rigtig god skærm i Motorola Edge 30 Ultra, der bestemt kan matche nogle af de andre flagskibstelefoner. Skærmen er en 6,67 tommer pOLED-skærm med fuld HD-opløsning, der er en helt tilfredsstillende opløsning for denne størrelse skærm. Er du mest til en flad skærm, er denne nok ikke din kop te. Skærmen på Edge 30 Ultra buer nemlig ganske meget i begge sider – det ser godt ud og gør swipe-bevægelser mere behagelige. Til gengæld kan der opstå flere fejltryk.

Motorola Edge 30 Ultra har en virkelig god skærm.

Skærmen har meget høj lysstyrke og det er altid tydeligt at se indholdet på skærmen. Med en opdateringshastighed på 144 Hz er den samtidig en hurtig skærm, hvor navigation rundt i brugerfladen samt spil og apps er meget flydende.

Det nye 200 megapixel kamera.

Kamera

I Motorola Edge 30 Ultra sidder et spritnyt hovedkamera, der på papiret lyder imponernede med dets 200 megapixel. Men hvordan er det i virkeligheden? Tidligere flagskibstelefoner fra Motorola har budt på tilfredsstillende kameraoplevelser, men ikke kunnet hamle op med det allerbedste. Er Motorola klar til det med Edge 30 Ultra?

Samlet set er der 322 megapixel i de fire kameraer, der sidder i Edge 30 Ultra. 200 megapixel Samsung HP-1, 1,22 µm pixels, f/1,9 blænde, OIS og EIS samt 12 megapixel telefoto og 50 megapixel ultravidvinkel. Frontkameraet er på hele 60 megapixel.

Generelt leverer Motorola Edge 30 Ultra nogle flotte fotos, hvor specielt hovedkameraet imponerede os. Telefotokameraet gør det også rigtig godt, hvor ultravidvinkelkameraet ikke er i samme liga. Portrætter og selfies klarer den også meget fint. Hvor den har sværere ved at imponere er med dens natfotos, der er udmærkede, men ikke meget gode. Video på Edge 30 Ultra er okay, men ikke på højde med både iPhone- og Samsung-topmodeller.

Det er ærgerligt, at Edge 30 Ultra ikke har telefotokamera med længere zoom, som man ser i for eksempel Samsungs Ultra-telefoner.

Er kameraet i Motorola Edge 30 Ultra på højde med iPhone 13 Pro, Samsung Galaxy S22 Ultra, Xiaomi 12 Pro, OnePlus 10 Pro og andre flagskibe? Der mangler lige det sidste, men Motorola Edge 30 Ultra har bestemt et rigtig godt kamera.

Navigationshastighed og ydeevne

Ydeevne og hastigheden i brugerflade, spil og apps klarer Edge 30 Ultra ekstremt godt. Det er egentlig ikke så under, for den kommer med det nyeste og hurtigste chipsæt, der findes til Android-telefoner: Qualcomm Snapsdragon 8+ Gen 1. Der er virkelig knald på og du vil på intet tidspunkt mangle kræfter i Edge 30 Ultra.

Udover det hurtige chipset er her hele 12 GB LPDDR5 RAM samt og 256 GB UFS 3.1 lagerplads.

Ikke nok med at den er hurtig nu, vil den bestemt også være det om nogle år.

Datahastighed

Motorola Edge 30 Ultra har styr på det med forbindelserne. Her er alle de vigtige 5G-bånd, og der opleves generelt flotte download- og uploadhastigheder.

Med 5G, 4G, Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2 har man alle forudsætninger for hurtigt internet og stærke trådløse forbindelser.

Se også: Telefoner med hurtigt internet

Spiloplevelse

Motorola Edge 30 Ultra har alt hvad der skal til, for at få en virkelig god spiloplevelse. Stor hurtig og lysstærk skærm, hurtig ydeevne, masser af RAM og lagerplads, gode stereohøjtalere, lang batteritid og gode funktioner, der forbedrer spiloplevelsen.

Den virker derudover fint med tredjeparts controllere, som for eksempel Razer Kishi V2. Der er dog ingen udvendige genvejsknapper, som man finder på dedikerede gamingtelefoner.

Antennekvalitet

I vores test af Motorola Edge 30 Ultra har vi altid oplevet en fin forbindelse til mobilnetværket, hvor den er testet på både TT-Netværket og TDC. Her har der aldrig været problemer med opkald eller streaming af indhold. Vi har oplevet downloadhastighed på op til 748 Mbps og uploadhastigheder op til 93 Mbps.

Motorola Edge 30 Ultra har en SAR-værdi på 0.89 W/kg, hvilket er i den højere ende.

Samtalekvalitet

Vi har oplevet en virkelig god opkaldskvalitet på Edge 30 Ultra. Lyden fra højtaleren i toppen er høj og klar, og samtidig er højtaleren stor, som derfor gør det let at finde en god placering ved øret. Ved håndfri opkald har telefonen gode stereohøjtalere og mikrofoner, som leverer en god oplevelse.

Motorola Edge 30 Ultra understøtter naturligvis Wi-Fi-opkald, så er du et sted med dårlig mobildækning, men med Wi-Fi-opkobling, kan du føre en almindelig mobilsamtale på denne smarte måde.

Se også: Telefoner med bedste samtalekvalitet

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Til en pris på 6.699 kroner er det svært at finde en bedre topmodel for pengene end Motorola Edge 30 Ultra. Samlet set er Edge 30 Ultra en fremragende smartphone, som vi varmt kan anbefale.

I Motorola Edge 30 Ultra får man vanvittig hurtig ydeevne, en virkelig god skærm, brugervenlig software og et kapabelt kamera. Der er også god batteritid og en meget hurtig opladning.

Men perfekt er den dog ikke. For at holde prisen nede er der nogle kompromisser: Ingen IP68-certificering, ingen lang optisk zoom, ikke nyeste Gorilla Glass og kun softwareopdateringer i tre år. Så må du selv vurdere om du vil leve med disse kompromisser. Dette er set i forhold til flagskibstelefoner fra Samsung og Apple, som er flere tusind kroner dyrere.

Vi synes bestemt, at Motorola Edge 30 Ultra er din opmærksomhed værd.

Alternativer til Motorola Edge 30 Ultra

De bedste priser på OnePlus 10 Pro 5G (2022) 128 GB

Opdateret 13/11 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
4.299,-
4.299,-
Salgsbutikken
Mindstepris
6.378,-
6.378,-
Compumail
Mindstepris
7.195,-
7.195,-

OnePlus 10 Pro 5G (2022) 128 GB udbydes af 8 udbydere. Du kan spare op til 3.970,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus 10 Pro 5G (2022) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 8 webshops »

De bedste priser på Samsung Galaxy S22 Ultra 128 GB

Opdateret 13/11 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
6.299,-
6.299,-
happii.dk
Mindstepris
7.153,-
7.153,-
Salgsbutikken
Mindstepris
7.934,-
7.934,-

Samsung Galaxy S22 Ultra 128 GB udbydes af 14 udbydere. Du kan spare op til 5.537,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S22 Ultra 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 14 webshops »

De bedste priser på Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB

Opdateret 13/11 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
9.399,-
9.399,-
Telegiganten
Mindstepris
9.496,-
9.496,-
Computersalg A/S
Mindstepris
9.689,-
9.689,-

Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB udbydes af 14 udbydere. Du kan spare op til 4.385,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 14 webshops »

Motorola Edge 30 Ultra – specifikationer og funktioner

  • Mål: 161,8 x 73,5 x 8,4 mm
  • Vægt: 203,5 gram
  • Software: Android 12
  • Processor: Snapdragon 8+ Gen 1
  • Skærm: 6,67 tommer, pOLED, FHD (2400 x 1080 pixel), 144 HZ refresh rate, Gorilla Glass 5
  • RAM: 12 GB RAM
  • Lagerplads: 256 GB
  • Batteri: 4.610 mAh med 125W oplader
  • Netværk: 2G/3G/4G/5G
  • Kamera: 200 + 12+ 50 megapixel, blænde F/1.9, autofokus, OIS på hovedkamera
  • Frontkamera: 600 megapixel, blænde f/2.2
  • Video: 4K ved 60 fps
  • Opkobling: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, Bluetooth 5.2, USB-C
  • GPS: Ja, (A-GPS, Glonass, Galileo, Beidou)
  • FM-radio: Nej
  • NFC: Ja
  • SAR-værdi: 0.89 W/kg
  • Øvrigt: Accelerometer, fingeraftryksscanner, gyroskop og kompas
  • Pris: Fra 6.699 kroner

Se også: Test af telefoner