Test af OnePlus 10 Pro – et brag af en mobil

OnePlus 10 Pro sætter flot ind på praktisk talt alle de vigtigste parametre på en mobil og appellerer til alle - test og aktuelle priser på OnePlus 10 Pro.

Test af OnePlus 10 Pro – et brag af en mobil

OnePlus 10 Pro er slet og ret en fremragende mobil helt på niveau med de allerbedste på markedet. Til prisen kombineret med levedygtigheden er det en no brainer at anbefale OnePlus 10 Pro. Læs vores test af telefonen og bliv klogere på, hvorfor vi både anbefaler den og giver den topkarakter.

OnePlus 10 Pro – bedømmelse

Design & Materiale: 9/10
Brugervenlighed: 9/10
Batterilevetid: 10/10
Skærm: 10/10
Kamera: 10/10
Hastighed i brugerflade: 10/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 9/10
Antennekvalitet: 6/10
Samtalekvalitet: 7/10

Samlet karakter: 90/100

Se aktuelle priser på OnePlus telefoner her.

Design

OnePlus 10 Pro kommer med et helt nyt design, der er meget anderledes end sidste års topmodel, OnePlus 9 Pro. I år har flagskibstelefonen fået et nyt kameramodul på bagsiden, hvor det smelter sammen med telefonens ramme og den er også lidt tyndere.

Bagsiden er i glas – beskyttet med Gorilla Glass Victus – rammen i aluminium og forsiden skærm har en lille kurve mod telefonens ramme. Ifølge producenten er vægtfordelingen er også blevet justeret til dens centrum, så enheden føles afbalanceret i hånden.

Telefonen er ikke officielt vandtæt – den har i hvert fald ikke en IP-certificering i Europa. Men det har den amerikanske variant og det er grundlæggende helt samme byggematerialer og metode, den er samlet på, så vidt vi kan læse os frem til. Vi har ikke haft den i vand, men du behøver ikke være nervøs, hvis det skulle ske.

OnePlus 10 Pro fås i to farvevarianter – Volcanic Black og Emerald Forest. Det vil sige sort og grøn.

Se også: De flotteste og mest holdbare telefoner

Brugervenlighed

OnePlus har opbygget en rigtig stor fanskare over hele verden, særligt takket være brugerfladen OxygenOS, der er trukket henover Android. Den byder faktisk på en del ekstra funktioner. En af de helt nye er Work Life Balance, hvor man kan sætte telefonen op, så den slår arbejdsrelaterede funktioner fra uden for arbejdstiden.

Hylde – eller Shelf som det hedder lidt mere lækkert måske på engelsk – kan tilpasses med widgets til de funktioner, man har behov for. Man kan også få overblik til telefonoplysninger, som hvor meget data man har brugt den seneste måned, hvor mange af telefonens lagerplads, der er opbrugt. Det fungerer godt og praktisk.

En anden og egentlig meget lavpraktisk men meget anvendelig funktion er Scout. Den bruges til at søge efter filer, kontakter, indstillinger, musik, apps og alt det, man nu har på sin mobil fra et sted. Også søgninger på nettet kan gøres herfra.

OnePlus 10 Pro kommer med Android 12 fra start og den er garanteret tre store Android-opdateringer, så til og med Android 15. Derudover får den fire år med sikkerhedsopdateringer.

Trods en skærm på 6,7 tommer er telefonen ikke så klodset og uhåndterbar, som man kunne frygte – den har faktisk et rigtig godt format. En god ting er slider-knappen øverst på højre side til at indstille lydløs, vibration og lyd – den kender vi fra tidligere OnePlus-telefoner og er stadig en favorit-funktion blandt mange OnePlus-brugere.

Se også: Telefoner med bedst brugervenlighed

Batteri og opladning

Det er altid dejligt med en mobil med batteri på 5.000 mAh som på 10 Pro og det er endnu dejligere, når det kombineres med en lynhurtig oplader.

De 5.000 mAh rækker fint til et par dages aktivt brug for mig. Det i sig selv er ikke så opsigtsvækkende – det er derimod opladeren, der kan lade med hele 80W. Så går det altså tjept med at lade op. 15 minutter i stikket og jeg har snildt til mere end en dages brug.

Af de nyskabelser, der er kommet de seneste år inden for telefoner, så er lynopladning med så høje hastigheder helt klart i top 3 over de bedste. Er man ikke til kablet opladning, kan man lade op trådløst med 50W – det går faktisk også hurtgit.

Se også: Disse telefoner har bedst batteritid

Skærm

Skærmer er forrygende flot – lad det være sagt med det samme. 6,7 tommer med 2K-opløsning, LTPO2 AMOLED og 1 milliard farver, 1-120 Hz automatisk refresh rate og HDR10+ samt op til 1.300 nits lysstyrke.

Det er en masse specifikationer, der måske ikke siger alle lige meget, men jeg kan afsløre, at de til sammen giver en fantastisk flot skærm. Farverne er flotte, skarpheden i top, den automatiske og variable refresh rate giver et altid skarpt billede på skærmen og lysstyrken er rigeligt til at kunne bruge skærmen i selv direkte sollys.

Med LTPO2-skærm understøtter telefonen automatisk refresh rate mellem 1-120 Hz. Ser man på et statisk billede, kan skærmen vise det fint med 1 Hz refresh rate – gamer man, kan den vise hektiske billeder med 90 eller 120 HZ og dermed sikre, at billedet stadig står skarpt.

Det koster dog på batteriet med understøttelse op til 120 Hz. Med 120 Hz får jeg til et par dages brug på en opladning, men med maksimalt 60 Hz får jeg tæt på 11 timers længere batteritid på en opladning.

120 Hz har en synlig effekt på skærmen og er super fedt i hverdagen, hvor man altid kan lade op. Har man behov for lidt bedre batteritid, kan man med fordel vælge 60 Hz.

Se også: Telefoner med de bedste skærme

Kamera

Det hele store nummer på OnePlus 10 Pro er kameraet. OnePlus fortsætter og udvider samarbejdet med kameraproducenten Hasselblad og visionen er, at telefonen skal henvende sig til både almindelige kamerabrugere og så dem, der vil bruge Pro-indstillinger.

Naturtro farver

OnePlus Billion Color Solution er noget, OnePlus fokuserer meget på, når de taler om kameraet. Med god grund. Det giver mulighed for naturlig farvekalibrering med Hasselblad anvendt på over en milliard farver, hvilket betyder, at hver af OnePlus 10 Pros tre kameraer på bagsiden – hovedkameraet, telekameraet og og ultra-wide kameraet – er i stand til at optage i fuld 10-bit farve.

Som følge heraf behandler enheden 64 gange flere farver end smartphones, der optager i 8-bit farver. Desuden tager OnePlus 10 Pro billeder ved hjælp af DCI-P3-farvespektret, som giver 25 procent mere farvedækning end sRGB-farveskalaen, der anvendes af andre smartphones.

Der er masser af Pro-indstillinger i telefonen og de er lette at finde og bruge. Man skal dog stadig have lidt forstand på, hvad ISO, hvidbalance og lukkertid for eksempel betyder, når man tager billeder. Det kan tage noget tid at forstå ordentligt, hvis man ikke er så øvet en fotograf.

Hasselblad-filtre

Til gengæld hjælper OnePlus så den gruppe af brugere med filtre og særlige Hasselblad Master Style-effekter. Disse Hasselblad Master Style-effekter er udviklet sammen med tre Hasselblad-ambassadører og de er faktisk vældig brugbare og effektfulde. De har dog nogle lidt intetsigende navne, så her forklarer vi dem lige:

 • Smaragd: God til naturbilleder
 • Sjælefred: God til Portrætter
 • Udstråling: God til farverige, stiliserede billeder

OnePlus har ellers fokuseret rigtigt meget på, at kameraet som udgangspunkt tager billeder med så naturtro farver som muligt. Særligt, hvis man efterredigerer sine billeder, kan det være en klar fordel med den tilgang. Det betyder dog samtidig, at der som udgangspunkt ikke er så meget iøjnefaldende smæk på billederne, som vi ofte ser det på andre telefoner. Med filtre kan man ændre på det, hvis man ønsker det eller man kan lege med Pro-indstillingerne.

150 grader vidvinkel

En af de store kameranyheder i OnePlus 10 Pro er 150 grader vidvinkel. Det er ret vildt, hvad man kan få med på billedet med den indstilling. Det kan se lidt komisk ud, hvis motivet, man tager billede af, faktisk ikke er bredt nok til så bred kameravinkel, men når det er, er det en virkelig fed funktion. OnePlus 10 Pro’s ultrabrede kamera understøtter også Fisheye-tilstand – så er der dømt 90’er skater-billeder, og det ser ret fedt ud.

Rent teknisk består kameraet af tre optikker på 48 + 8+ 50 megapixel, der er blænde F/1.8, autofokus, OIS og 3,3 x optisk zoom. Jeg savner lidt mere optisk zoom, da det er noget, jeg ofte bruger, når jeg tager billeder. Herunder kan du se en række billeder taget med OnePlus 10 Pro.

Se også: Telefoner der tager de bedste billeder

Navigationshastighed

Man skal være et skarn, hvis man er utilfreds med hastigheden i brugerfladen. Ved at kombinere Android 12 med Snapdragon 8 Gen 1 og 8 eller 12 GB RAM samt masser af hukommelse er det praktisk talt umuligt at presse telefonen til at hakke og sprutte, når jeg bruger den.

Når jeg slår animationer fra i Indstillinger, opleves telefonen endnu hurtigere.

Se også: Telefoner med hurtige brugerflader

Datahastighed

Med 5G, 4G med 1,2 Gbit/s samt WiFi 6 har man alle forudsætninger for at kunne surfe lynhurtigt på nettet uanset, hvor man er. Jeg oplever telefonen som ekstremt hurtig til at surfe rundt på hjemmeside og streamet musik, video og gaming kører som smurt i olie.

Se også: Telefoner med hurtigt internet

Spiloplevelse

For et par år siden slog OnePlus sig meget op på at være bedst i klassen til gaming. De profilerer ikke sig selv så hårdt mere over for gamere, men det kunne de nu sagtens gøre. Alt det, der skal til for at levere en gaming-oplevelse af højeste karat, er nemlig på plads:

 • Stor og flot skærm
 • Kraftfuld processor
 • Kraftigt batteri
 • 5G / WiFi 6
 • God lyd
 • Særlig gaming-hub og gaming-funktioner

Det er ganske enkelt en fornøjelse af spille på OnePlus 10 Pro, hvad enten det er krævende og hektiske spil som Call of Duty eller bare lidt Wordfeud eller Candy Crush.

Se også: De bedste telefoner til spil

Antennekvalitet

Jeg oplever helt i orden antennekvalitet på telefonen og jeg har altid fin forbindelse til mobilnettet til samtaler og internet. Streaming er for eksempel aldrig et problem usanset hvor jeg har været med telefonen.

Se også: Her er telefonerne med bedste antenne

Samtalekvalitet

Jeg oplever ingen problemer med lyden overhovedet og det i sig selv er faktisk en god ting. Der er ingen særlige lydindstillinger til samtaler, men lyden er klar og tydelig.

OnePlus 10 Pro understøtter naturligvis WiFi-opkald, så er du et sted med dårlig mobildækning men med WiFi-opkobling kan du føre en almindelig mobilsamtale over WiFi.

Se også: Telefoner med bedste samtalekvalitet

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Jeg sidder lidt tilbage med fornemmelsen af, at det er den her telefon, som OnePlus et eller andet sted har haft i tankerne, da de trådte ind på mobilscenen tilbage i 2014.

Praktisk talt alt spiller bare virkelig godt på telefonen og den forsøger med held at gå sine egne veje, for eksempel med det interessante samarbejde med Hasselblad.

Når niveauet samtidig er så højt, som det er på skærm, batteritid, opladning, hastighed i brugerflade, opkobling, gaming, design og format samtidig med, at prisen er meget rimelig, så kan jeg ikke gøre andet end at løfte på hatten og anerkende OnePlus 10 Pro som et sandt brag og eldorado af en mobil.

Fordele:

 • Formatet
 • Skærmen
 • Kameraet
 • Lynopladning
 • Brugervenlig

Ulemper:

 • Savner lidt mere optisk zoom i kameraet
 • Ingen officiel IP-certificering

Se aktuelle priser på OnePlus telefoner her.

Alternativer til OnePlus 10 Pro

De bedste priser på Samsung Galaxy S22+ (Android) 128 GB

Opdateret 06/12 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
6.281,-
6.281,-
Salgsbutikken
Mindstepris
6.622,-
6.622,-
GoBlue.dk
Mindstepris
6.725,-
6.725,-

Samsung Galaxy S22+ (Android) 128 GB udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 3.685,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S22+ (Android) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 16 webshops »

De bedste priser på Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB

Opdateret 06/12 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Telenor
Mindstepris
8.999,-
8.999,-
Inphone.dk
Mindstepris
9.399,-
9.399,-
Dustinhome.dk
Mindstepris
9.495,-
9.495,-

Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB udbydes af 18 udbydere. Du kan spare op til 4.467,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 18 webshops »

De bedste priser på Xiaomi Mi 11 (Android 2021) 256 GB

Opdateret 06/12 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
5.299,-
5.299,-
Salgsbutikken
Mindstepris
5.678,-
5.678,-
Compumail
Mindstepris
6.186,-
6.186,-

Xiaomi Mi 11 (Android 2021) 256 GB udbydes af 8 udbydere. Du kan spare op til 1.931,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Xiaomi Mi 11 (Android 2021) 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 8 webshops »

OnePlus 10 Pro – specifikationer og funktioner

Mål: 163 x 73,9 x 8,6 mm
Vægt: 200,5 gram
System: Android 12
Processor: Snapdragon 8 Gen 1
Skærm: 6,7 tommer, LTPO2 AMOLED, 2K (3.216 x 1.440 pixel), 120 HZ refresh rate, Gorilla Glass Victus
RAM: 8 / 12 GB RAM
Hukommelse: 128 / 256 / 512 GB
Batteri: 5.000 mAh med 80W oplader
Datahastighed: 4G + 5G
Kamera: 48 + 8+ 50 megapixel, blænde F/1.8, autofokus, OIS, 3,3 x optisk zoom
Frontkamera: 32 megapixel, blænde f/2.2
Video: 8K ved 30 fps
Opkobling: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, Bluetooth 5.2 A2DP aptX HD, USB-C
GPS: Ja, (A-GPS, Glonass, Galileo, BDS)
FM-radio: Nej
NFC: Ja
Sar-værdi: Ikke oplyst
Øvrigt: Accelerometer, fingeraftryksscanner, Gyro Sensor, kompas
Pris: Fra 7.299 kroner

Se også: Test af telefoner