Test af OnePlus Open – den bedste foldbare mobil

OnePlus Open er et fremragende første forsøg ud i det foldbare segment, og den står lige nu som den bedste foldbare telefon. Læs test og se pris.

Test af OnePlus Open – den bedste foldbare mobil

OnePlus Open er den første rigtige udfordrer til Samsungs Fold-serie – og Samsung skal stramme sig an med næste model. Læs vores test af OnePlus Open.

Denne test kommer naturligvis ikke til at handle om Samsung, men det er svært ikke at nævne dem, nu OnePlus Open faktisk er den første telefon i denne foldbare kategori, der udfordrer Samsungs Fold-serie – i hvert fald i Danmark.

Det gør OnePlus med en meget vellykket foldbar mobil, der kommer perfekt fra land og som tydeligvis har læst på lektien og de børnesygdomme, som Samsung naturligt nok måtte døje med på de første par generationer af deres Fold-serie.

Lige som Samsung Galaxy Fold, så er også OnePlus Open en mobil med et større prisskilt end normalt, så spørgsmålet er, om den kan anbefales? Velkommen til vores test OnePlus Open.

OnePlus Open – bedømmelse

  • Design og materiale: 9/10
  • Brugervenlighed: 9/10
  • Batterilevetid: 8/10
  • Skærm: 10/10
  • Kamera: 10/10
  • Hastighed i brugerflade: 10/10
  • Datahastighed: 10/10
  • Spiloplevelse: 10/10
  • Antennekvalitet: 4/10
  • Samtalekvalitet: 7/10

Samlet karakter OnePlus Open: 87/100

Test af OnePlus Open

Design

OnePlus Open har en bagside i mat matteret glas og ser faktisk rigtig pæn ud. Jeg kan godt lide det store kamerahus på bagsiden – nogen synes, det er for voldsomt, men det er pænt pakket ind og når OnePlus centrerer kamerahuset midt på bagsiden, ligger den stabilt på bordet. Kamerahuset gør samtidig, at telefonens øverste del hæves lidt over bordet, hvilket gør det bedre at se på skærmen, når telefonen ligger på bordet.

Telefonens hængselsystem, Flexion Hinge, er bygget med en enkelt rygsøjlearkitektur med færre dele end på for eksempel Z Fold5. Det skulle gøre den mere robust og den kan klare at blive åbnet og lukket 200.000 gange, ifølge OnePlus.

OnePlus Open er klassificeret som IPX4-vandtæt og kan modstå stænk fra alle retninger. Kritiske interne komponenter er beskyttet med vandtætning, og drænhuller på hængslet forhindrer vand i at forårsage skade.

Se også: Telefoner med bedst design & materialer

Brugervenlighed

Det er Android 13 og OxygenOS14, der møder en, når man tænder for telefonen. OnePlus Open introducerer Open Canvas, en funktion, der gør det nemt at arbejde med multitasking på foldbare enheder. Man kan strække og ændre størrelsen på aktive vinduer efter behov, hvilket giver mulighed for problemfri multitasking på tværs af op til tre app-vinduer i både lodret og vandret retning.

test oneplus open splitscreen

Derudover kan man gemme op til ni multi-app-forudindstillinger for at få hurtig adgang til effektive kombinationer af arbejdsområder.

Enheden har vi også en skrivebordslignende proceslinje i bunden af den udvidede skærm, som giver nem adgang til de seneste og forudindstillede applikationer, altså en taskbar, som man ikke er vant til at se på en mobil.

En “Seneste filer”-mappe på proceslinjen giver øjeblikkelig adgang til de seneste fotos, gemte billeder og redigerede dokumenter, hvilket letter hurtig deling via kompatible instant messaging-apps.

OnePlus giver fire store Android-opdateringer, så man får til og med Android 17, der kommer i 2026. Derudover får man et ekstra år med sikkerhedsopdateringer.

Se også: Telefoner med høj brugervenlighed

Batteri og opladning

OnePlus Open har et stort 4.805 mAh dual-cell-batteri, der giver mere end en dags typisk brug på en enkelt opladning.

Det, der særligt adskiller den fra en model som Samsung Galaxy Z Fold5, er dens 67W SUPERVOOC-opladning, som kan oplade batteriet fra 1% til 100% på ca. 42 minutter.

Til sammenligning har Samsung Galaxy Z Fold 5 et batteri på 4.400mAh og med den understøtter 25W opladning og bruger tæt på 90 minutter på at lade op fra 1 til 100 procent. Det er altså en markant forskel i opladningshastigheden til Opens fordel.

Batteriet loves at have mindst 80 procent kapacitet efter 1.600 opladninger eller det, der svarer til daglig opladning i over fire år.

Se også: Telefoner med lang batteritid & hurtig opladning

Skærm

OnePlus Open har to ProXDR-skærme. Coverskærmen er en 6,31-tommer stor med en 2K 120Hz Super Fluid AMOLED-skærm. Formatet er godt og bedre end på Z Fold5 – på OnePlus Open er skærmen mere bred som på en rigtig mobil, hvor den er for smal på Z Fold5.

Når den er foldet ud, måler skærmen 7,82 tommer og understøtter 1 milliard farver. Der er også tale om en 2K 120Hz Super Fluid AMOLED-skærm.

Begge skærme understøtter LTPO 3.0-teknologi, som reducerer strømforbruget, samtidig med at den visuelle kvalitet bevares. OnePlus Open er også den første foldbare smartphone, der understøtter LTPO 3.0 på to skærme. De to skærme har begge en maksimal lysstyrke på 2.800 nits. Med så høj lysstyrke kan man sagtens se, hvad der vises på skærmen selv i direkte og kraftigt sollys.

Hovedskærmen er beskyttet af Ultra-Thin Glass (UTG), som gør den i stand til at modstå konstant bøjning med en radius på mindre end 1 mm. Dens holdbarhed er forbedret af Ceramic Guard, som er 20 % mere slagfast end Corning Gorilla Glass Victus – ifølge OnePlus.

Skærmen er virkelig flot og gør mange af de ting, man bruger sin mobil til, betydeligt flottere og ofte også mere praktisk. Nogen vil dog nok beklage sig lidt over at de sorte bjælker over og under billedet, når man ser film, for film er ikke optimeret til en nærmest kvadratisk format.

Det er dog vilkårene. Man kan godt fylde hele skærmen ud med filmen, men så beskæres der ret meget af billedet.

Se også: Telefoner med bedste skærme

Kamera

OnePlus gør en dyd ud af at forklare, at de ikke ønsker at gå på kompromis med kameraet og billedkvaliteten i OnePlus Open. Det kan kun ses som et lille drilagtigt prik i siden på Samsung, der holder lidt igen med kameraet i Fold5, der i store træk har samme kamera som S23 – og altså ikke det ypperste som vi finder i S23 Ultra.

Kameraet på bagsiden af OnePlus Open består af tre linser.

  • 48MP Sony LYTIA-T808 “Pixel Stacked” hovedkamera med OIS
  • 64MP telefotokamera med 3X optisk zoom, 6X in-sensor zoom og op til 120X Ultra Res zoom
  • 48MP Ultra-Wide-kamera

På fronten har vi et selfiekamera med på 20 megapixel.

Funktioner som OIS er naturligvis godt men også forventet i en mobil som denne, men det er alligevel opsigtsvækkende, at der er OIS og EIS på alle tre kameraer på bagsiden. Kameraet introducerer Sonys “Pixel Stacked”-sensorteknologi, der øger lysindtaget. Det skulle give bedre ydeevne i svagt lys, forbedret dynamisk rækkevidde og imponerende billedkvalitet. Det ser ud til holde stik.

Har man behov for at zoome meget ind, når man tager billeder, så gør OnePlus Open det fremragende på det punkt. Selv med 120X zoom kan man få fin kvalitet, selvom man holder telefonen i hånden – man behøver ikke nødvendigvis en tripod.

OnePlus Open udnytter Hasselblads ekspertise til at forbedre portrætfunktionen, især under dårlige lysforhold. OnePlus mener selv, at samarbejdet med Hasselblad giver dybdesporing på DSLR-niveau med bokeh-effekter og flare-effekter, der kan sammenlignes med Hasselblad-kameraer med XCD-objektiver. Det ser i hvert fald godt ud, når man tager billeder med portrætfunktionen.

Enheden understøtter Dolby Vision HDR-videooptagelse ved 4K 60fps og kan filme i Dolby Vision ved 4K 30fps.

Herunder kan du se en række billeder, som vi har taget med OnePlus Open.

Oneplus Open kameratest standard landskab
Standard landskab

Se også: Telefoner med bedste kamera

Hastighed i brugerflade

OnePlus Open er drevet af Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform, der er bygget på 4nm-arkitektur og giver høj CPU- og GPU-ydelse.

Telefonen har et kildefokuseret varmeafledningssystem, der er designet specielt til foldbare enheder, og som sikrer optimal varmestyring under ressourcekrævende opgaver.

OnePlus Open har også en anden TUV-rating, nemlig i forhold til hastigheden i brugerfladen. Den rating siger, at telefonen er lige så hurtig om fire år som den dag, du pakker telefonen ud. Det skyldes også tildels den kraftfulde processor, men nok særligt de 16 GB RAM, der kan spædes op med 12 GB virtuel RAM.

Jeg oplever en mobil med meget høj hastighed i brugerfladen og det uanset hvor mange tunge apps jeg har gang i på samme tid.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Datahastighed

Med WiFi 7, 5G og 4G er man dækket utrolig godt ind, når vi taler om at være koblet op til internettet.

Telefonen tilbyder dobbelt 5G-dobbelt SIM-forbindelse for hurtige og problemfri forbindelser.

Se også: Telefoner med høje datahatigheder

Spiloplevelse

Som gamermobil er OnePlus Open fantastisk. Den store skærm i udfoldet stand er naturligvis en fornøjelse af spille på.

Skærmen er samtidig meget skarp, reagerer rigtig hurtig på tryk og med 5G får man også rigtig kort latenstid, så man kan sagtens spille online-spil mod andre.

Et spil som Subway Surfers ligner nærmest, at det er skabt til en stor skærm som på Open – det ser simpelthen brandgodt ud. Det samme gør Call of Duty.

Hvis man starter spillet Badlands på telefonen, når den er lukket sammen og åbner telefonen for at spille videre på den store skærm, så vises spillet kun på den ene skærm, mens man så lidt akavet skal styre på den anden skærm.

Det er den eneste app, hvor jeg har oplevet lidt problemer med at starte i lukket tilstand og så fortsætte i udfoldet tilstand.

Se også: Telefoner med bedst spiloplevelse

Antennekvalitet

Sar-værdien spiller ind på antennekvaliteten, så den er selvsagt vigtig at kende. Den er på 0,99 W/kg og ligger dermed i den høje ende, på iPhone-niveau, men dog noget lavere end på Samsung Galaxy Z Fold5, der har en sar-værdi på hele 1,24 W/kg.

Umiddelbart oplever jeg opkoblingen til mobilnettet som værende rigtig god, men det kan den også sagtens være, selvom Sar-værdien er høj. Er Sar-værdien høj, som den har været på de seneste modeller, så påvirker det ydeevne og batteritid, da telefonen så skal bruge meget krudt på at holde forbindelsen til mobilnettet.

Se også: Telefoner med bedst antennekvalitet

Samtalekvalitet

Lyden til samtaler er fin og klar, både hos mig selv og den jeg taler med. Det er muligt at benytte WiFi-opkald, hvor man kobler almindelige mobilsamtaler op over en WiFi-forbindelse – det giver en endnu bedre lyd.

Se også: Telefoner med bedst samtale kvalitet

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Skal du købe OnePlus Open? Udover Open, er udvalget af denne type foldbare telefoner er meget begrænset i Danmark lige nu, der findes faktisk kun Samsungs Fold-serie, der er kommet til Fold5. Heldigvis er det en vanvittig kompetent foldbar telefon, som OnePlus sender på gaden. Den er naturligvis ikke for alle, men har du behov for en mobil som denne, så kan jeg stærkt anbefale den, ikke bare som et alternativ til Galaxy Fold5, men faktisk som den bedste af de to.

OnePlus Open er ganske enkelt den bedste foldbare mobil på det danske marked lige nu. Jeg er særligt begejstret for måden, man kan arbejde i flere apps på samme tid på samme skærm, kameraet er fremragende, batteritiden rigtig god og designet er jeg mere pjattet med.

Den vejledende pris er 13.999 kroner, men de første uger kan man købe den for 9.999 kroner med abonnement hos Telia.

Alternativer til OnePlus Open

De bedste priser på Samsung Galaxy Z Fold5 256 GB

Opdateret 28/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
9.998,-
9.998,-
Bilka.dk
Mindstepris
9.999,-
9.999,-
NordicElectronics
Mindstepris
10.088,-
10.088,-

Samsung Galaxy Z Fold5 256 GB udbydes af 13 udbydere. Du kan spare op til 5.387,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Z Fold5 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 13 webshops »

De bedste priser på Motorola Razr 40 Ultra 256 GB

Opdateret 28/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Komplett.dk
Mindstepris
6.799,-
6.799,-
Elgiganten.dk
Mindstepris
6.999,-
6.999,-
Lenovo
Mindstepris
7.399,-
7.399,-

Motorola Razr 40 Ultra 256 GB udbydes af 9 udbydere. Du kan spare op til 2.200,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Motorola Razr 40 Ultra 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 9 webshops »

De bedste priser på Samsung Galaxy Z Flip5 256 GB

Opdateret 28/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
6.474,-
6.474,-
Bilka.dk
Mindstepris
6.499,-
6.499,-
El-Salg
Mindstepris
6.899,-
6.899,-

Samsung Galaxy Z Flip5 256 GB udbydes af 14 udbydere. Du kan spare op til 3.525,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Z Flip5 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 14 webshops »