Test af Samsung Galaxy A55 5G: Havde håbet på mere

Samsung Galaxy A55 er en rigtig habil, men også halvkedelig mobil med få ændringer i forhold til forgængeren. Læs vores test af Galaxy A55.

Test af Samsung Galaxy A55 5G: Havde håbet på mere

Samsung har netop annonceret deres seneste mid-range mobil, Galaxy A55 5G, der fortsætter traditionen med at levere pålidelige og funktionelle telefoner med et rimeligt prisskilt.

Den giver helt sikkert en solid mobiloplevelse, men bortset fra et par småting glimrer den ved mangler på innovationsfronten.

Se også: Sammenlign priser på Samsung telefoner

Bedømmelse af Samsung Galaxy A55 5G

Design & Materiale: 6/10
Brugervenlighed: 7/10
Batterilevetid: 8/10
Skærm: 7/10
Kamera: 7/10
Hastighed i brugerflade: 7/10
Datahastighed: 9/10
Spiloplevelse: 8/10
Antennekvalitet: 5/10
Samtalekvalitet: 7/10
Samlet karakter: 71/100

Test af Samsung Galaxy A55

Design og materialer

Galaxy A55 5G bevarer den velkendte æstetik fra Samsungs A-serie, men introducerer små betydningsfulde designændringer.

En metalramme erstatter den tidligere plastikramme, hvilket tilføjer en fornemmelse af holdbarhed og kvalitet. Der er også kommet en lille finurlig ændring på den ene side, hvor der er et indhak.

Hvad grunden rent praktisk er, kan jeg ikke gennemskue, for indhakket sidder for lavt på siden til, at det kan have noget at gøre med grebet om telefonen. Rent visuelt trækker det dog lidt opmærksomhed til sig. Det vidner nok nærmere om, hvor opsigtsvækkende ens alle andre telefoner på markedet er.

Telefonens størrelse er blevet lidt større sammenlignet med sin forgænger, og dens Gorilla Glass Victus-skærm tilbyder øget holdbarhed og beskyttelse mod ridser og stød.

Farvevalget er mangfoldigt og inkluderer Awesome Iceblue, Lemon, Lilac og Navy.

Se også: Telefoner bygget med robuste materialer

Skærm

En 6,6-tommers AMOLED-skærm med en variabel opdateringshastighed på 120Hz bringer en lys og levende visningsoplevelse til Galaxy A55 5G.

Mens Samsung hævder at have forbedret skærmens lysstyrke med Vision Booster-teknologi, vil nøjagtige detaljer af denne forbedring kræve yderligere test – umiddelbart er det svært at se en specielt forbedring på skærmen, men god er den alligevel.

Skærmen er skarp og detaljeret og 120Hz-opdateringshastigheden og understøttelse af HDR10+ er efterhånden blevet standard i dagens telefoner i denne prisklasse og op.

Se også: Telefoner med de bedste skærme

Batteritid

Med et batteri på 5.000 mAh og 25W kablet opladning leverer Galaxy A55 5G en solid batteritid, der er egnet til et par dages normal brug.

Bruger jeg telefonen som hotspot i nogle timer eller gamer intenst, så skal den lades op ved aftentid. Ikke fordi den er løbet tør for batteri på det tidspunkt, men fordi den vil gøre det i løbet af næste formiddag.

Trådløs opladning ikke er tilgængelig. Det tager knap en time at lade op med den medfølgende oplader. Det er for lang tid i disse tider, hvor vi let kan finde billigere telefoner med markant hurtigere opladningstider.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Kamera

Telefonen praler af en triple kameraopsætning på bagsiden, med en 50MP hovedkamera, 12MP ultravidvinkel og en 5MP makrokamera.

Mens specifikationerne ligner sin forgænger, lover Samsung forbedrede resultater takket være den nye Exynos 1480 chipset og avanceret AI-billedbehandling. Kameraopsætningen kan ikke matche de dyrere Galaxy S-telefoner eller de bedste kameratelefoner fra producenter som OnePlus, Xiaomi eller Motorola, men i prislejet omkring de firetusind kroner er jeg vældig tilfreds med kvaliteten.

Skarphed, farver og kontraster håndterer kameraet godt og troværdigt og faktisk tager kameraet ret gode billeder i mørke. Makrokameraet har ikke den højeste kvalitet.

Makro
Taget i mørkt rum

Se også: Hvilke telefoner tager de bedste billeder?

Ydeevne

Galaxy A55 5G byder på en opgraderet ydeevne med den nye Exynos 1480 chipset og muligheden for at vælge op til 8GB RAM.

Denne kombination lover en mere smidig brugeroplevelse og håndtering af krævende opgaver, selvom den virkelige ydeevne endnu skal testes grundigt. Der er ret langt op til de nyeste og mest kraftfulde Snapdragon-processorer, men vi har en kraftig formodning om, at Exynos 1480 nok skal sørge for en fin oplevelse i telefonens  levetid.

Brugerfladen er Android 14 med OneUI 6.1 trukket henover og Samsung giver fire store Android-opdateringer til telefonen, hvilket er rigtig godt i prisklassen.

Se også: Telefoner med kraftfuld processor

Konklusion

Samsung Galaxy A55 5G præsenterer sig som en pålidelig og funktionel mid-range telefon med nogle opgraderinger, men mangler den banebrydende innovation, der kunne differentiere den fra konkurrenterne.

Det robuste design, den gode skærm og det udmærkede kamera samt solid ydeevne gør den til en attraktiv mulighed inden for sit prisklasse.

Dens mangel på trådløs opladning er det mest oplagte eksempel på noget, en del nok vil savne, men generelt er der ikke meget nyt at komme efter i forhold til Galaxy A54 fra sidste år. Der er i hvert fald ingen grund til at skifte A54 ud med A55.

Samsung Galaxy A55 5G har en vejledende pris på 3.999 kroner. Vi skal ikke forvente samme massive prisfald på telefonen, som vi så med S24-serien, hvor S24 Ultra for eksempel er faldet med 2.400 kroner siden lanceringen i februar. Så har du set dig varm på Galaxy A55, så er der ingen grund til at udsætte købet.

Alternativer til Samsung Galaxy A55

Der er mange telefoner på det danske marked, der kan udfordre Galaxy A55 både på kvalitet og pris. Herunder er vores tre bud:

De bedste priser på Samsung Galaxy A54 5G 128 GB

Opdateret 20/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
2.387,-
2.387,-
NordicElectronics
Mindstepris
2.634,-
2.634,-
Labtech Data
Mindstepris
2.883,-
2.883,-

Samsung Galaxy A54 5G 128 GB udbydes af 15 udbydere. Du kan spare op til 1.523,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy A54 5G 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 15 webshops »

De bedste priser på OnePlus Nord 3 (2023) 128 GB

Opdateret 20/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Elgiganten.dk
Mindstepris
2.499,-
2.499,-
NordicElectronics
Mindstepris
2.878,-
2.878,-
Dustinhome.dk
Mindstepris
3.192,-
3.192,-

OnePlus Nord 3 (2023) 128 GB udbydes af 11 udbydere. Du kan spare op til 1.500,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus Nord 3 (2023) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 11 webshops »

Produktet er PT ikke tilgængeligt på det danske marked

Produktet er desværre ikke længere tilgængeligt på det danske marked. Det er muligt at det kommer tilbage på markedet senere.
Se også: Test af mobiltelefoner