Test af Samsung Galaxy S23 Ultra – også god om fem år

Samsung Galaxy S23 Ultra viser konkurrenterne, hvor skabet skal stå, når det gælder brugeroplevelse og kvalitet. Læs test og se aktuelle priser.

Test af Samsung Galaxy S23 Ultra – også god om fem år
Samsung Galaxy S23 Ultra leverer fra højeste hylde på langt de fleste parametre og sætter en tyk fed streg under Samsungs status som verdens største mobilproducent. Som altid er den nyeste Ultra-variant i Samsung Galaxy-serie den ultimative telefon – ikke kun hos Samsung men i mobilbranchen overhovedet.
Man skal til gengæld også gribe dybt i lommerne – på sigt kan den høje pris dog være pengene værd. Test af Samsung Galaxy S23 Ultra.

Se også: De bedste telefoner fra Samsung

Samsung Galaxy S23 Ultra – bedømmelse

  • Design & Materiale: 10/10
  • Brugervenlighed: 8/10
  • Batterilevetid: 9/10
  • Skærm: 10/10
  • Kamera: 10/10
  • Hastighed i brugerflade: 10/10
  • Datahastighed: 10/10
  • Spiloplevelse: 10/10
  • Antennekvalitet: 4/10
  • Samtalekvalitet: 8/10

Samlet karakter: 89/100

De bedste priser på Samsung Galaxy S23 Ultra 256 GB

Opdateret 28/3 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
7.092,-
7.092,-
NordicElectronics
Mindstepris
7.093,-
7.093,-
Elgiganten.dk
Mindstepris
7.997,-
7.997,-

Samsung Galaxy S23 Ultra 256 GB udbydes af 21 udbydere. Du kan spare op til 4.098,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S23 Ultra 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 21 webshops »

Samsung Galaxy S23 Ultra

Test af Samsung Galaxy S23 Ultra

Design og materialer

Der er ikke de store forskelle designmæssigt på S23 Ultra og sidste års S22 Ultra. Det er en stor og ret tung telefon, men det er så også formentlig den bedste telefon på markedet lige nu. Der er dog ingen tvivl om, at dette er en velbygget og robust smartphone i velkendt premium-kvalitet fra Samsung og den er god at holde i hånden trods det store format.

Skærmen er med Gorilla Glass Victus 2 og med IP68-certificering er det en af de absolut mest robuste telefoner på markedet i dag. Den kan tåle fald fra 1 meters højde på beton og fra to meters højde på asfalt uden at gå i stykker.

Kamera-setuppet på bagsiden er jeg bestemt ikke pjattet med rent visuelt, og det er også irriterende, at telefonen hopper og danser, når den ligger med bagsiden mod bordet og man samtidig trykker på skærmen. Det skyldes, at kameraoptikkerne, der stikket ret meget ud, er placeret på telefonens venstre side og dermed skaber en ujævn bagside.

Se også: Telefoner med godt og holdbart design

Brugervenlighed

Brugervenlighed på en mobil kan være mange ting. Blandt andet hvor let det er at bruge den med én hånd. Galaxy S23 Ultra er en meget stor telefon, og selvom Samsung har bestræbt sig på at gøre One UI mere énhåndsvenlig, er den ikke let at benytte med kun én hånd.

Det er stadig svært at nå alle taster på opkaldstastaturet med én hånd uden krumspring og uden følelsen af, at nu taber man telefonen.

Feltet til at taste webadresser ind i sidder stadig helt øverst på skærmen i Samsungs egen browser og det samme gør sig gældende for feltet, hvor man angiver navn, telefonnummer eller mail på den, man vil skrive til i Besked-appen.

Til gengæld kommer man hurtigt ind til hurtigindstillingerne ved at trække en finger ned fra stort set hvor som helst på skærmen.

Brugervenlighed handler også om, at telefonen ikke hakker og sprutter, selvom man har gang i masser af apps på samme tid – det gør S23 Ultra stort set aldrig.

Derudover er de forskellige muligheder i Indstillinger lette at hitte ud af og man kan sætte mange ting op, som man ønsker det, uden at være en særlig mobilhaj.

S-Pen følger med i købet og tilføjer en række unikke muligheder, som ingen andre telefon kan tilbyde. Det gælder både til professionelt arbejdsbrug, til studier og til de kreative tegnere.

Se også: Meget brugervenlig mobiltelefoner

Batteritiden

Der er masser af hard- og software i denne telefon, der sikrer den en rigtig god batteritid – én ting trækker i modsatte retning.

Det, der trækker ned, er den dårlige antennekvalitet – læs mere om den længere nede i testen. Den gør, at telefonen skal bruge mere krudt på at holde forbindelsen til mobilnettet, og det brænder altså lidt ekstra batteri af.

Til gengæld har Galaxy S23 Ultra et batteri på 5.000 mAh, en Snapdragon 8 Gen der er en super batterioptimerede processor fra Qualcomm, og dertil Android 13 er også batterivenligt end tidligere set fra Android-systemet.

Man skal være rigtig slem til at game eller streame musik og video, hvis man ikke får til et par dages batteritid. Den oplader via kabel med op til 45 Watt. Det er ikke særligt kraftigt i forhold til, hvad der ellers er på markedet, når det gælder opladning. Der medfølger ikke en oplader til Galaxy S23 Ultra.

Lader du natten over, er det naturligvis lige meget, at den bruger omkring 45 minutter på at lade op fra 1-100 procent, men har man prøvet at kunne lade et 5.000 mAh batteri op fra 10-100 procent på 17-18 minutter, kan det rigtig hurtigt blive vanedannende med så hurtig opladning.

Der er trådløs opladning, hvis man har hang til det.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Skærm

Vi siger det næsten altid, når der kommer en ny Ultra-model fra Samsung i Galaxy S-serien: Det er den flotteste skærm, der sidder i en mobiltelefon, vi nogensinde har oplevet.

Det er efterhånden svært/umuligt at se forbedringerne med det blotte øje, da skærmkvaliteten er så høj på Samsungs Ultra-telefoner. Lad os bare lige tage specifikationerne for skærmen på S23 Ultra:

  • 6,8 tommer
  • 2K
  • Dynamic AMOLED 2X
  • 120 hz refresh rate (1-120 hz)
  • 240 Hz til gaming
  • Vision Booster

Det er en sindssygt flot, farverig og skarp skærm, der sidder på Galaxy S23 Ultra og den reagerer lynhurtigt på tryk og scroll.

Samsung har også forbedret skærmen, så det er lettere at læse det, der vises på skærmen med en kombination af varmere farver og bedre kontrast. Endelig er funktionen til beskyttelse af øjnene mod blåt lys blevet endnu bedre.

Se også: Telefoner med bedste display

Kamera

Samsung er hoppet med på 200 megapixel-bølgen med Galaxy S23 Ultra. S23 Ultra kommer med fire optikker på bagsiden på 12 + 200 + 10 + 10 megapixel med op til 10 gange optisk zoom og hele 100 gange Space Zoom – en digital zoom, hvor der bruges AI til stabilisering. Frontkameraet er på 12 megapixel.

Det er muligt at tage billeder i 200 megapixel, men tanken er primært at udnytte de mange megapixels til at tage flottere billeder med færre megapixel.

Kameraet har derudover funktioner som Detail Enhancer, der bruger AI til at gøre billedet mere skarpt, hvis man af forskellige grunde skulle ryste til på hænderne, når man tager billedet.

Der er også Expert Raw med 50 megapixel-understøttelse og Expert Raw kan også bruges til frontkamera. Det giver mulighed for at få et endnu bedre materiale at arbejde med, hvis man har professionelle kameratendenser.

Herunder kan du se nogle billeder, som vi har taget med Galaxy S23 Ultra. Alle billeder er taget håndholdt – også med 100 gange zoom.

Selfie uden filter

Se også: De allerbedste kameratelefoner

Hastighed i brugerflade

Du kommer ikke til at opleve en mobil, der har hurtigere brugerflade end Samsung Galaxy S23 Ultra her i 2023. Måske i teorien og i særlige benchmark-test, når iPhone 15 kommer, men i praksis er S23 Ultra ultra-hurtig.

Snapdragon 8 Gen 2 kombineret med Android 13 og op til 12 GB RAM samt fra 256 GB lagerplads (og helt op til 1TB) er der ganske enkelt tale om en ekstremt muskuløs og samtidig lynende hurtigt telefon, når vi taler brugerflade.

Da den samtidig får fire store Android-opdateringer og fem år med sikkerhedsopdateringer, betyder det, at S23 Ultra også vil opleves som praktisk talt spritny om 3-4 år, når det gælder hastighed i brugerfladen.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Datahastighed

Med 5G, WiFi 7 og også 4G selvfølgelig, så har man alle forudsætninger for at få en mobil med ekstremt høje datahastigheder.

Det handler i bund og grund om, hvorvidt du har et 5G-abonnement og udstyr, der udnytter de nyeste WiFi-opkoblinger – telefonen giver dig i hvert fald de nyeste og hurtigste muligheder.

Se også: Mobiltelefoner, der er hurtige på internettet

Gaming

Samsung laver telefoner, der skal appellere til alle, siger de selv. Selvom S23 Ultra måske ikke lige appellerer til alle, så bør den i hvert fald appellere til alle mobil-gamere.

Den store flotte skærm, det kraftfuldt batteri og den meget kraftige processor krydret med masser af RAM gør, at S23 Ultra kan trække de absolut tungeste spille på markedet. Den er dog også fornøjelig at spille Wordfeud på…

Samsung har i år opgraderet Galaxy S23 Ultra med et større Vapor Chamber, der giver bedre køling. Bedre køling giver forbedret ydeevne, når der games i længere tid. Dertil har Galaxy S23 Ultra en overclocket Snapdragon 8 Gen 2 med bedre CPU og GPU-ydeevne.

Se også: Bedste telefoner til spil

Antennekvalitet

Engang var Samsung garant for lave SAR-værdier og høj antennekvalitet. Sådan er det ikke længere. S23 Ultra har sar-værdi på 1,05 W/kg, hvilket er på iPhone-niveau, og iPhones har gennem alle årene været udskældt for deres dårlige antennekvalitet.

Du vil alligevel ikke opleve dårlig mobilforbindelse de fleste steder i Danmark, men det er da ærgerligt, at den trods alt har større risiko for at miste forbindelsen i områder med dårlig mobildækning end de fleste andre telefoner.

Se også: Mobiltelefoner med bedst antennekvalitet og mobildækning

Samtalekvalitet

Trods sløj antennekvalitet oplever jeg ikke, at lyden til samtaler er dårlig. Det er muligt at bruge WiFi-opkald, hvis der WiFi tilgængeligt og det giver god lyd.

Samsung har også en særlig indstilling til lydkvaliteten til samtaler, hvor ens ører og hørelse bliver analyseret, så lydindstillingerne tilpasses herefter. Det giver faktisk en mærkbar forskel.

Se også: Mobiltelefoner, der er bedst til opkald

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

10.999 kroner for en mobiltelefon er mange penge – uanset hvordan man vender og drejer den. Det er dog den vejledende pris og den kan købes fra cirka 9.600 kroner. Okay, det er okay mange penge, men til gengæld behøver du ikke købe en ny mobil de næste 5-6 år.

S23 Ultra har så højt niveau på de vigtigste parametre på en mobil, at det er den, alle konkurrenterne skal måle sig efter lige nu. Samtidig er den høje kvalitet garanti for, at telefonen også er virkelig god om flere år. Medmindre der kommer nye banebrydende funktioner inden for eksempel VR og AR, der udnytter 5G, så vil der ingen grund være til at skifte telefon igen, før Samsung er klar med Galaxy S28 Ultra.

De bedste priser på Samsung Galaxy S23 Ultra 256 GB

Opdateret 28/3 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
7.092,-
7.092,-
NordicElectronics
Mindstepris
7.093,-
7.093,-
Elgiganten.dk
Mindstepris
7.997,-
7.997,-

Samsung Galaxy S23 Ultra 256 GB udbydes af 21 udbydere. Du kan spare op til 4.098,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S23 Ultra 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 21 webshops »

Specifikationer for Samsung Galaxy S23 Ultra

  • Skærm: 6,8 tommer, Dynamic AMOLED 2X, 120 hz refresh rate (1-120 hz), 240 Hz til gaming, Vision Booster.
  • Kamera: 12 + 200 + 10 + 10 megapixel med 10 gange optisk zoom og 100 gange Space Zoom. Frontkamera på 12 megapixel.
  • Batteri og opladning: 5.000 mAh, 45W oplader (fra 1-65 procent på 30 minutter).
  • RAM og lagerplads: 8/12 GB RAM og 256/512/1.024 GB.
  • Processor: Overclocket Snapdragon 8 Gen 2.
  • Android-version og opdateringer: Android 13, får fire store Android-opdateringer + sikkerhedsopdateringer i fem år.
  • Netværk og opkobling: 5G, 4G, WiFi 6e, Bluetooth 5.3
  • Vejledende pris og lancering: Fra 10.499 kroner.