Test af Samsung Galaxy Z Flip 3 – billigere og bedre

Samsung Galaxy Z Flip 3 har fået en spandfuld forbedringer i forhold til forgængeren. Men er det nok? Læs vores test af Samsung Galaxy Z Flip 3 her.

Test af Samsung Galaxy Z Flip 3 – billigere og bedre

Samsung er tilbage med en ny serie af foldbare telefoner: Galaxy Z-serien. Og der er ingen tvivl om, at Samsung, mere end nogensinde, satser på, at de foldbare telefoner skal vinde indpas hos forbrugerne. Samsung Galaxy Z Flip 3 er den mindste og billigste af de nye foldbare telefoner, som en slags moderne klaptelefon. Er Samsung Galaxy Z Flip 3 fed, pengene værd og hvem skal købe den? Det er nogle af de spørgsmål vi besvarer i denne test af Samsung Galaxy Z Flip 3.

Der er sket en enorm forbedring fra sidste års Galaxy Z Flip til dette års model. Der er selvfølgelig de forventede opdateringer til indmaden, men større forbedringer findes udenpå. Først og fremmest er den nu IPX8-certificeret, der er en større skærm på ydersiden og indersiden skærm er bedre på hurtigere med dens 120 Hz. Den bedste forbedring bed Samsung Galaxy Z Flip 3 er dog prisen. Hvor sidste års Z Flip kostede hele 11.699 kroner, så koster dette års Galaxy Z Flip 3 “kun” 8.199 kroner. I denne test går vi i dybden med Samsung Galaxy Z Flip 3 på de ti vigtigste kvalitetsparametre.

Se også: De bedste telefoner fra Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 3 – bedømmelse

Design & Materiale: 9/10
Brugervenlighed: 7/10
Batterilevetid: 6/10
Skærm: 9/10
Kamera: 7/10
Hastighed i brugerflade: 10/10
Datahastighed: 9/10
Spiloplevelse: 9/10
Antennekvalitet: 6/10
Samtalekvalitet: 7/10
Samlet karakter: 79/100

De bedste priser på Samsung Galaxy Z Flip 3 128 GB

Opdateret 27/7 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
happii.dk
Mindstepris
3.763,-
3.763,-
Telenor
Mindstepris
7.649,-
7.649,-
Salgsbutikken
Mindstepris
8.147,-
8.147,-

Samsung Galaxy Z Flip 3 128 GB udbydes af 13 udbydere. Du kan spare op til 5.901,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy Z Flip 3 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 13 webshops »

Design og holdbarhed på Galaxy Z Flip 3

Overvejer du en foldbar mobiltelefon, så har du sikkert bekymringer omkring holdbarheden? I forhold til de almindeligt flagskibstelefoner, så bør man nok også have det. Det er dog tydeligt, at et område hvor Samsung har gjort store forbedringer er på netop holdbarhed. Galaxy Z Flip et beklædt med det stærkeste Gorilla Glass, Gorilla Glass Victus, og kameraet med det nye Gorilla Glass DX. Rammen og hængslet er i aluminium.

Derudover er Z Flip 3 denne gang godt beskyttet mod vand med en IPX8-certificering, men støv, sand og andet kan stadig finde vej ind i den. Så pas på, når turen går til stranden.

Når det kommer til designet, så er Galaxy Z Flip 3 en vanvittigt imponerende enhed. Her får man noget, som ikke ligner noget de andre har, og den fanger ofte forbigåendes opmærksomhed. Igen viser Samsung, hvor gode de er til at designe og samle telefoner. Z Flip 3 er flot, iøjnefaldende og virker samtidig solid.

Skærmen på ydersiden er vokset, og er denne gang på 1,9 tommer. Indersidens skærm er på samme 6,7 tommer. Sammenfoldet er Z Flip 3 86,4 x 72,2 x 15,9 mm og udfoldet er den 166 x 72,2 x 6,9 mm. Det betyder, at den i udfoldet tilstand er smallere og tyndere end en Galaxy S21+, med samme skærmstørrelse.

Se også: Telefoner med godt og holdbart design

Samsung Galaxy Z Flip 3
Samsung Galaxy Z Flip 3 er en spændende og flot telefon.
Samsung Galaxy Z Flip 3
Sammenfoldet er den tykkere, men halvt så lang.

Forbedret brugervenlighed i Z Flip 3

Den første Galaxy Z Flip var enormt spændende, fordi den ikke lignede noget andet på markedet. Det var først efter jeg havde brugt den i noget tid, at det gik op for mig, at der manglede noget på brugervenligheden – specielt når man sammenlignede med de mere traditionelle telefoner. Samsung har forbedret mange af disse ting og den er nu en meget mere brugervenlig telefon. Der er dog stadig nogle kompromisser i forhold til andre topmodeller på markedet.

Rammen omkring Z Flip 3 er denne gang mere flad, hvilket giver et bedre greb. Samtidig er telefonen meget tynd og smal, og man har derfor et virkelig godt greb i den. Det betyder også, at det er let at nå rundt på skærmen – i hvert de nederst 60 procent, for det er en meget lang skærm i et 22:9-format. Det er imponerende, men det er lykkedes Samsung af give Flip 3 en IPX8-certificering mod væske – og det var nødvendigt. Dog kan den stadig ikke matche andre topmodeller, som normalt kommer med en IP67 eller IP68, hvor der også er beskyttelse mod støv.

Samsung One UI 3.1.1 software er desuden meget brugervenlig. Det er let at finde rundt i og her er stadig masser af funktioner. Og samtidig er Samsung nu en af de bedste Android-producenter, når det kommer til opdateringer.

Der er nogle småting, der kunne være bedre i Z Flip 3s brugervenlig. Powerknap/fingeraftryklæseren sidder højt (for højt) på højre side og lydstyrkeknappen endnu højere. Indersidens skærm er omringet af en højt kant, som ender med at drille i det daglige brug, med alle de swipe-funktioner man laver fra bund og sider.

Det er en skøn fornemmelse at klappe Galaxy Z Fold 3 i, men det er knap så stor en fornøjelse at åbne den. Man skal gøre sig umage, hvis man skal åbne den med én hånd – og gør man det, så er der hver gang en risiko for at tabe den. Derfor ender jeg tit med, at bruge to hænder til udfoldningen.

Og den sidste ting er langtidsholdbarhed. Bevægelige dele holder ikke evigt, men hvor længe vil en Galaxy Z Flip 3 holde? Vi ved det ikke endnu.

Se også: Meget brugervenlig mobiltelefoner

Samsung Galaxy Z Flip 3
Den udvendige skærm er bedre end forgængerens, men den er ikke perfekt endnu.

Batteritiden?

Hvordan er batteritiden på Galaxy Z Flip 3? I forhold til almindeligt flagskibstelefoner (dem der ikke folder), så kan Z Flip 3 ikke helt matche dem. Fordi Galaxy Z Flip 3 kan foldes sammen, så har det været i Samsungs interesse, at holde telefonen så tynd som overhovedet muligt. Og det har altså stor betydning for størrelsen på batteriet. En typisk Android-topmodel har mellem 4.500 og 5.000 mAh, hvor Z Flip 3 må nøjes med kun 3.300 mAh.

Godt nok er Samsungs software god til at spare på batteriet og Snapdragon 888 er meget strømeffektiv, men det er ikke nok til at redde batteritiden i Samsung Galaxy Z Flip 3. I gennemsnit holder Galaxy Z Flip 3 en enkelt dag på en fuld opladning. Den kan holde mindre og mere, alt efter hvad den bruges til. Fyrer man op for et krævende spil, så æder den sig lynhurtigt gennem de 3.300 mAh. Batteritiden opleves også dårligt end på forgængeren, hvilket jeg tænker må skyldes den nye 120 Hz-skærm i Flip 3.

Når det kommer til opladning, så skal man først finde frem til en oplader. Der er nemlig ingen oplader i æsken. Med en af kontorets mest kraftige opladere (65W-oplader), så oplades batteriet fra 0-45 procent på 30 minutter. En fuld opladning tager lidt over en time. Dermed er opladningen hurtig, men langt fra markedets hurtigste. Og til dem der bruger trådløs opladning, så tilbyder Flip 3 10W hurtigopladning.

Se også: Mobiltelefoner med længst batteritid

Samsung Galaxy Z Flip 3
Batteriet på 3.300 mAh bliver lidt for hurtigt tømt.

To skærme – en bedre end den anden

Vi skal igennem hele to skærme i denne test på Samsung Galaxy Z Flip 3. På ydersiden sidder en mindre 1,9 tommer skærm og på indersiden en større 6,7 tommer skærm. Lad os starte med den lille.

Skærmen på ydersiden er en 1,9 tommer Super AMOLED-skærm med en opløsning på 260 x 512 pixel. Den er langt større end forgængeren og samtidig langt mere anvendelig. Her kan man tjekke klokken, batteriprocent, dato, se notifikationer, styre medieafspilning og mere. Den lille skærm er meget bedre, men der er stadig plads til forbedring. Hvorfor skal man fx swipe for at se nye notifikationer? Hvorfor kan man ikke swipe op fra bunden af skærmen, for at gå “hjem”? Nogle gange er det mere tidskrævende at bruge den lille skærm, end det er at åbne telefonen. Med det sagt, så er skærmen i en god kvalitet og der er rigeligt med lys i den.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Samsung Galaxy Z Flip 3 og dens 6,7 tommer foldbare skærm.

Indersidens skærm er den sjoveste og mest imponerende af de to. Der er her tale om en 6,7 tommer foldbar Dynamic AMOLED 2X skærm i fuld HD-opløsning og med op til 120 Hz-skærmopdateringsfrekvens. Skærmen understøtter HDR10+ og går helt op til 1.200 nits i lysstyrke. Det er en god skærm, som fint kan matche de typiske topmodellers skærme i lysstyrke, kontrast, farver og der er rig mulighed for justering i telefonens indstillinger. Det er dog ærgerligt med den høje kant omkring skærmen, som ikke er rar, når der swipes fra side og bund. Den foldbare skærm er blevet bedre, men den føles stadig ikke helt som en rigtig glasskærm, og den bliver samtidig meget let fedtet at se på.

De 120 Hz i skærmen er en skøn tilføjelse. Det får telefonen til at føles hurtigere og den er langt mere skarp, når man scroller eller spiller spil(kun i spil, der understøtter det). Begge skærme er desuden beskyttet af Gorilla Glass Victus.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Kameraet er genbrug for Z Flip fra sidste år.

Genbrug af kamera

Der er ikke meget nyt at komme efter, når det kommer til kameraet i Samsung Galaxy Z Flip 3. Det er nemlig det samme kamera, der sidder i sidste års Z Flip. Og det var altså et kamera, der mindede meget om det i Galaxy S10 fra fra 2019. Man skal dog passe på med at dømme Z Flip 3s kamera på baggrund af specifikationer, for egentlig er det ikke så ringe endda.

Kameraet består af et 12 megapixel hovedkamera med en blænde på f/1,8 samt et 12 megapixel ultravidvinkel med hele 123 graders synsvinkel. Frontkameraet er et 10 megapixel med f/2,4.

Den hurtige har garanteret opdaget, at der ikke er noget telefoto kamera i Z Flip 3 og derfor heller ingen optisk zoom. Og desværre er den digitale zoom heller ikke fantastisk. Og det er netop noget andre topmodeller i prisklassen gør rigtig godt.

Lige bortset fra manglen på optisk zoom, så er kameraet i Z Flip 3 dog godt. Landskabsbilleder, ultra vidvinkel, portræt og natfotos er i en god kvalitet. Samsung er stadig glad for mættede farver, hvilket nogle gange er i overkanten. Fotokvaliteten kan ikke matche de bedste kameratelefoner på markedet, men vil være godt nok til de fleste forbrugere.

Her er billeder taget med Samsung Galaxy Z Flip 3

Se også: De allerbedste kameratelefoner

Hastighed i brugerflade – ydelsen i orden

Kan Galaxy Z Flip 3 matche de andre topmodeller på ydelse? Ja, det må man sige. Galaxy Z Flip 3 er spækket med nyeste og hurtigste indmad på markedet lige nu. Chipsettet er en Snapdragon 888, som kan udnytte de 8 GB LPDDR5 RAM og 128 eller 256 GB UFS 3.1 lagerplads.

Og med disse specifikationer, så er Z Flip 3 lige så kraftig som markedets andre topmodeller. Den flyver gennem multitasking, spil og mere. Og kombineret med den nye 120 Hz-skærm, så er det en fornøjelse at navigere rundt i brugerfladen.

Lige som på andre af Samsungs toptelefoner, så er der ikke længere mulighed for lagerpladsudvidelse med et MicroSD-kort.

Datahastighed

Der er fuld fart på datatransmissioner i Samsung Galaxy Z Flip 3, som understøtter 5G (Cat20) med en teoretisk hastighed på hele 2000/200 Mbps. Ombord er der Wi-Fi 6, men underligt nok ikke 6e. Der begynder så småt at dukke Wi-Fi 6e routere op i butikkerne, så det er lidt ærgerligt, at den ikke har nyeste standard.

Når det kommer til 5G, så har den sub6 og ingen mmWave. Det er dog heller ikke særligt sandsynligt, at mmWave bliver tilbudt i Danmark lige foreløbigt.

Se også: Mobiltelefoner, der er hurtige på internettet

Galaxy Z Flip 3 til spil?

Spil er en af de mest krævende ting, man kan udsætte en mobiltelefon for. Det stiller krav til ydelsen, RAM, lagerplads, køling, modem, skærm, bluetooth, batteri – mere end mindre alt i telefonen. Der er en grund til, at man kan købe mobiltelefoner udviklet til gaming. Men hvad så med Z Flip 3 og gaming?

Med utrolig hurtig hardware, en rigtig god skærm, 120 Hz- skærmopdatering og stereohøjtalere, så er der lagt i ovnen til en rigtig god gaming-oplevelse. Man skal dog ikke forvente, at kunne spille i meget lang tid. Det 3.300 mAh batteri bliver hurtigt presset, når der spilles på Flip 3.

For nogle kan den meget aflange skærm også drille, når man spiller. Det kan nemlig være svært at nå ind til midten af skærmen med tommelfingrene.

Se også: Bedste telefoner til spil

Antennekvalitet

Samsung Galaxy Z Flip 3 har en gennemsnitlig antennekvalitet. Dens SAR-værdi er på 0.85 W/kg, hvor nogle af de bedste er under 0,2 W/kg. Det er bedre end en iPhones, men forskellen er ikke stor. Og hvad betyder det så for dig? Betyder mobilstråling noget i dit valg af mobiltelefon, så kan det være afgørende for dit valg. Her kan det eventuelt være en mulighed at benytte et headset.

Er dækningen meget dårlig, så kan det betyde, at Z Flip 3 har sværere ved at holde forbindelse til mobilnetværket. Og med det ekstra kræfter der skal bruges til det, så kan det også gå lidt ud over batteritiden. I min test af Samsung Galaxy Z Flip 3 har jeg oplevet, at den har svært ved at fange 5G-signalet. Hvor jeg normalt får 5G på iPhone 12 Pro, Samsung Galaxy S21 Ultra, Motorola Edge 20 Pro og mere, så kan Z Flip 3 ikke fange 5G mastens signal.

Se også: Mobiltelefoner med bedst antenne

Samtalekvalitet

Ser man bort fra den gennemsnitlige antenne i Galaxy Z Flip 3, så har den hvad der skal til, for at opnå en god telefonsamtale. I min test af Samsung Galaxy Z Flip 3 har jeg udelukkende haft god mobilnetværksdækning, og kommer man ud, hvor dækningen er dårlig, så er Wi-Fi-opkald en oplagt mulighed.

Lyden under samtaler i Z Flip 3 er klare og med rigelig lydstyrke. Den er desuden god til at filtrere omgivelsernes støj fra. Til håndfri er der to højtalere, som giver en god lyd.

Samsung har også Adapt Sound, hvor man kan tilpasse lyden til den enkeltes hørelse. På den måde sikrer man, at man hører alle toner.

Se også: Mobiltelefoner, der er bedst til opkald

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Er det lykkedes Samsung at lave en foldbar telefon, der kan anbefales til alle? Ja, det synes jeg faktisk. Der er stadig nogle kompromisser ved at vælge en foldbar telefon, men de er langt færre end tidligere. Den er nu vandtæt, langt mere holdbar og kan bedre matche de almindelig topmodeller. Jeg har stadig lidt svært ved at se ideen i, at den skal foldes på den måde. På en Galaxy Z Fold3 får man en kæmpe skærm, men på Flip 3 får man… en almindelig størrelse skærm? Jo, den kan foldes sammen, men så fylder den i tykkelsen i stedet for i længden. Jeg vil dog indrømme, at det ser fedt ud og det tiltrækker masser af opmærksomhed.

Samsung Galaxy Z Flip 3 har fået en meget mere overkommelig pris, selvom det stadig er en dyr mobiltelefon. Z Flip 3 koster fra 8.199 kroner, hvilket matcher niveauet for flagskibstelefoner. Dog har de andre bedre kamera, længere batteritid og er beskyttede mod støv, men deres skærm kan ikke folde.

Er du bare helt vild med, at skærmen kan foldes? Så kan vi sagtens anbefale en Samsung Galaxy Z Flip 3. Synes du derimod ikke den foldbare skærm er interessant, så skal du nok vælge en anden telefon.

For og imod Galaxy Z Flip 3

For:

  • Bedre holdbarhed og nydeligt design
  • Hurtig ydelse
  • En flot 120 Hz-skærm på indersiden
  • Den større skærm på ydersiden
  • IPX8-certificering
  • Billigere pris

Imod:

  • Intet telefotokamera
  • Middelmådigt batteri
  • Langtidsholdbarhed?
  • Ingen beskyttelse mod støv

Samsung Galaxy Z Flip 3 – specifikationer og funktioner

  • Mål: Foldet sammen: 86,4 x 72,2 x 15,9-17,1 mm. Foldet ud: 166 x 72,2 x 6,9 mm
  • Vægt: 183 gram
  • System: Android 11 + One UI 3.1.1
  • Skærm: 6,7 tommer, 2.640 x 1.080 pixel, Dynamic AMOLED 2X, HDR10+, 120 Hz refresh rate, 1.200 nits lysstyrke, Corning Gorilla Glass Victus. Coverskærm: 1,9 tommer, Super AMOLED, 260 x 512 pixel, Corning Gorilla Glass Victus.
  • Processor: Snapdragon 888 5G
  • RAM: 8 GB
  • Indbygget hukommelse: 128 / 256 GB, ikke plads til hukommelseskort
  • Batteri: 3.300 mAh + lynopladning med 25W oplader, trådløs opladning med 10W
  • Datahastighed: 2 Gbit/s (4G) + 5G
  • Kamera: 12 + 12 megapixel, autofokus, fotolys, blænde f/1.8, optisk billedstabilisering (OIS), fasedetektion autofokus, ultra vidvinkel
  • Frontkamera: 10 megapixel, F/2.4.
  • Video: 4K 60 fps
  • Tilslutninger: USB 3.1 Type-C, Bluetooth 5.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/6
  • GPS: Ja
  • FM-radio: Nej
  • NFC: Ja
  • Sar-værdi: 0,85 W/kg

Se også: Test af telefoner