Test af Samsung S22 / S22+: Større forskelle end man tror

Samsung Galaxy S22 og S22+ kan virke som to meget ens telefoner, men der er stor forskel i kvaliteten. Læs test og se dagsaktuelle priser.

Test af Samsung S22 / S22+: Større forskelle end man tror

Samsung Galaxy S22 og S22+ er to meget ens telefoner, men der er alligevel et par mærkbare forskelle, der vil påvirke købernes valg. Begge modeller imponerer på design, hastighed i brugerflade, kamera og brugervenlighed, men den ene af de to modeller rammer ved siden af målskiven på et par vigtige kriterier. Test af Samsung Galaxy S22 0g S22+.

Samsung har netop lanceret deres nye S22-serie, der består af tre telefoner. De bygger videre på det, der i mobilregi er blevet en klassiker inden for mobiltelefoner, nemlig Galaxy S-serien, der samtidig er den serie, der har slået Samsung fast som en af verdens absolut bedste mobilproducenter.

S21-serien, forgængeren, solgte angiveligt ikke så godt som håbet, så spørgsmålet er, om den nye S22-serie har det, der skal friste køberne. Vi giver dig svaret herunder, i hvert fald når det gælder S22 og S22+. S22 Ultra kommer vi til at bringe en separat test af snarest.

Se også: De bedste telefoner fra Samsung

Samsung Galaxy S22 – bedømmelse

 • Design & Materiale: 10/10
 • Brugervenlighed: 9/10
 • Batterilevetid: 6/10
 • Skærm: 9/10
 • Kamera: 9/10
 • Hastighed i brugerflade: 10/10
 • Datahastighed: 10/10
 • Spiloplevelse: 7/10
 • Antennekvalitet: 3/10
 • Samtalekvalitet: 5/10

Samlet karakter: 78/100

De bedste priser på Samsung Galaxy S22 (Android) 128 GB

Opdateret 04/10 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Electronics Center
Mindstepris
4.484,-
4.484,-
GoBlue.dk
Mindstepris
4.484,-
4.484,-
NordicElectronics
Mindstepris
4.545,-
4.545,-

Samsung Galaxy S22 (Android) 128 GB udbydes af 25 udbydere. Du kan spare op til 3.590,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S22 (Android) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 25 webshops »

Samsung Galaxy S22+ – bedømmelse

 • Design & Materiale: 10/10
 • Brugervenlighed: 9/10
 • Batterilevetid: 9/10
 • Skærm: 9/10
 • Kamera: 9/10
 • Hastighed i brugerflade: 10/10
 • Datahastighed: 10/10
 • Spiloplevelse: 10/10
 • Antennekvalitet: 7/10
 • Samtalekvalitet: 8/10

Samlet karakter: 91/100

De bedste priser på Samsung Galaxy S22+ (Android) 128 GB

Opdateret 04/10 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
6.518,-
6.518,-
Salgsbutikken
Mindstepris
6.622,-
6.622,-
GoBlue.dk
Mindstepris
6.725,-
6.725,-

Samsung Galaxy S22+ (Android) 128 GB udbydes af 19 udbydere. Du kan spare op til 3.448,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S22+ (Android) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 19 webshops »

Test af Samsung Galaxy S22 / S22+

Design og materialer

Begge telefoner er flot byggede og der bruges gode materialer. Glas på begge sider, og det er nyeste Gorilla Glass Victus+, som lige nu er eksklusivt til denne serie af telefoner, der beskytter glasset. Det er lidt et nøk mere robust end Victus og dermed den mest hårdføre variant af Gorilla Glass lige nu.

Når man ser telefonerne, virker de ikke umiddelbart til at have særlige ændringer i forhold til S21-serien, men når man får dem i hånden, mærker man tydeligt forskel. Der er mere kant på siderne i modsætning til det meget afrundede design på S21-serien. Det giver et bedre og mere sikkert greb.

S22 har et virkelig godt format med den 6,1 tommer lille skærm og er velsagtens et af de allerbedste bud lige nu på en kompakt Android-mobil.

Se også: Telefoner med godt og holdbart design

Brugervenlighed

Med en skærm på 6,1 tommer er brugervenligheden bestemt i top, når vi taler énhåndsbrug med S22. Telefonen er meget let at betjene med én hånd. S22+ har 6,6 tommer skærm og er derfor mere besværlig at betjene med én hånd. Samsung har forbedret One UI til enhåndsbetjening og på flere punkter fungerer det godt, men der er stadig plads til forbedringer.

For eksempel url-feltet i browseren stadig placeret i toppen, hvor det ville give mere mening at placere den i bunden af skærmen, når man vil taste en web-adresse ind.

Som udgangspunkt kan One UI, der er trukket hen over Android, være mere kompliceret at gå til end på telefoner med næsten helt rene Android-brugerflader, men når man har vænnet sig til den, er det en ganske udmærket brugerflade.

Se også: Meget brugervenlig mobiltelefoner

Batteritiden

Særligt skal Galaxy S22 være glad for at være udstyret med den batteribesparende Exynos 2200 processor. Batteriet på 3.700 mAh er ikke meget for en smartphone som denne. Samsung lover batteritid til i hvert fald en dags brug, men jeg har mine tvivl, at det vil holde for mig. Antennekvaliteten spiller nemlig også negativt ind her.

Plus-modellen med 4.500 mAh giver rigtig fin batteritid og jeg kan få 1,5 dag ud af den. Den har så også langt bedre antennekvalitet.

Batteriet i standardmodellen kan lades med maksimalt 25W, mens S22+ kan lades med 45W. Med 45W kan man lade telefonen op fra 0-100 procent på knap en times tid. 45W-opladning kræver dog at man investerer i adapteren, der understøtter det.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Skærm

Skærmene er faktisk ikke så ens, som man kunne tro. S22 har 6,1 tommer skærm med 425 ppi skarphed og 1.300 nits lysstyrke. S22+ har 6,6 tommer skærm med 393 ppi og 1.750 ppi lysstyrke.

Der er stor forskel på 6,1 tommer og 6,6 tommer, og den kraftigere lysstyrke på S22+ vil kunne mærkes i direkte sollys. Den lidt lavere skarphed på Plus-modellen vil de fleste til gengæld ikke opleve som et problem.

Funktionen “Jævnhed i bevægelser” giver en mere behagelig skærm at kigge på, når man scroller rundt eller spiller spil for eksempel. Begge telefoner understøtter funktionen med 10-120 Hz opdateringsfrekvens. 10 Hz bruges, når man ser på noget meget statisk, mens 120 Hz bruges ved hektiske bevægelser. Jo lavere tal desto mindre batteri bruger skærmen.

Grundlæggende er det to fremragende skærme på de to modeller, men S22+ er et nøk bedre og den større skærm giver også bedre muligheder, når det gælder underholdning.

Se også: Telefoner med bedste display

Kamera

Telefonerne har samme kamerasetup, så du får kamera af høj kvalitet på begge modeller. Rent teknisk taler vi 50 + 10 + 12 megapixel, autofokus, fotolys, blænde f/1.8, optisk billedstabilisering (OIS), fasedetektion autofokus og ultra vidvinkel. Derudover har Samsung fokuseret på software – mere end normalt har vi på fornemmelsen – og det giver faktisk nogle mærkbare forbedringer i billedkvaliteten.

Det gælder særligt, når vi tager de lidt mere udfordrende billeder som for eksempel i mørke eller portrætbilleder.

Jeg er ovenud tilfreds med kameraet i S22, der leverer billeder af høj kvalitet praktisk talt uden, at jeg skal gøre andet end at trykke på kameraudløseren. Auto-indstillingerne fungerer ganske enkelt fremragende.

Herunder kan du se nogle billeder taget med telefonen.

Se også: De allerbedste kameratelefoner

Hastighed i brugerflade

Med kombinationen af Exynos 2200, Android 12, 8 GB RAM og masser af lagerplads får man virkelig hurtig brugerflade i begge modeller.

Jeg har prøvet at presse den hårdt med et utal at aktive apps og spil på samme tid, men det er ikke lykkedes at få den til at ”hakke og sprutte”.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Datahastighed

Begge telefoner er udstyret med 4G og 5G – dog er 5G med sub6 og ikke mmWave her i Danmark. Der er WiFi 6e i Plus-modellen og WiFi 6 i standardmodellen. I praksis vil de færreste mærke forskel i kvaliteten på WiFi-opkoblingen og under alle omstændigheder skal ens WiFi-router også understøtte standarderne for at man kan få glæde af dem.

Det skurrer lidt i øjnene, at de ikke har mmWave 5G, altså det rigtige 5G med ekstremt høje hastigheder. Der mangler lidt fremtidssikring på den front. Når det er sagt, så er opkoblingen til nettet rigeligt hurtigt til mit behov, både til streaming af musik, video og spil.

Se også: Mobiltelefoner, der er hurtige på internettet

Gaming

Den større skærm på S22+ giver den bedste gaming-oplevelse af de to modeller. 6,1 tommer er lige til den lave ende, når vi taler gaming-oplevelse og batteritiden er heller ikke på S22’s side i denne kategori. Antennekvaliteten vil også påvirke oplevelsen, hvis man gamer online mod andre.

Jeg anbefaler helt sikkert, at man vælger S22+, hvis man står og vakler mellem de to telefoner og bare skal have en god telefon til gaming.

Se også: Bedste telefoner til spil

Antennekvalitet

Med sar-værdi på 1,21 W/kg på S22 får man faktisk en rigtig dårlig antennekvalitet – faktisk værre end på iPhone. Den går samtidig udover batteritid, hastighed i brugerflade, samtalekvalitet og gaming (hvis man spiller online).

S22+ står langt stærkere på antennekvalitet med sar-værdi på 0,57 W/kg. Vi har set endnu bedre antennekvalitet på andre Samsung-telefoner, men det er bestemt en fin kvalitet og langt bedre end på iPhone.

Se også: Mobiltelefoner med bedst antennekvalitet og mobildækning

Samtalekvalitet

Taler du meget i mobil, skal samtalekvaliteten være i orden. Den vil være klart bedst på S22+ med den bedre antennekvalitet.

Begge modeller har indstillinger til lyden, så den kan tilpasses din hørelse og det har faktisk en mærkbar effekt.

Se også: Mobiltelefoner, der er bedst til opkald

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Samsung har lavet nogle ret gode opgraderinger til de to nye S22-telefoner. Skærmen er blevet bedre på særligt S22 og kameraet i begge telefoner er af høj kvalitet.

Desværre har S22-modellen dårlig antennekvalitet, der rammer flere andre kvaliteter på telefonen. S22+ er en dyrere variant af standard-versionen, men den har så høj kvalitet over hele linjen, at jeg vil og må fremhæve den som det bedste køb af de to. Den er større, men ikke så meget større, at det vil opleves som generende.

Galaxy S22+ har været en fornøjelse at bruge til alt det, jeg bruger en mobil til, lige fra beskeder og videochat til browsing, gaming og video.

For og imod Samsung Galaxy S22

For:

 • Formatet
 • Kameraet
 • Hastigheden i brugerfladen

Imod:

 • Antennekvaliteten
 • Har ikke ægte 5G (mmWave)

For og imod Samsung Galaxy S22+

For:

 • Skærmen
 • Kameraet
 • Hastigheden i brugerfladen

Imod:

 • Har ikke ægte 5G (mmWave)

Samsung Galaxy S22 – specifikationer og funktioner

 • Mål: 146 x 70,6 x 7,6 mm
 • Vægt: 167 gram
 • System: Android 12
 • Skærm: 6,1 tommer, 2.340 x 1.080 pixel, Dynamic AMOLED 2X, HDR10+, 120 Hz refresh rate, 1.300 nits lysstyrke, Corning Gorilla Glass Victus+
 • Processor: Exynos 2200
 • RAM: 8 GB
 • Indbygget hukommelse: 128 / 256 GB, ikke plads til hukommelseskort
 • Batteri: 3.700 mAh + lynopladning med 25W oplader, trådløs opladning med 15W
 • Datahastighed: 2 Gbit/s (4G) + 5G
 • Kamera: 50 + 10 + 12 megapixel, autofokus, fotolys, blænde f/1.8, optisk billedstabilisering (OIS), fasedetektion autofokus, ultra vidvinkel
 • Frontkamera: 10 megapixel, F/2.2.
 • Video: 8K med 24 fps
 • Tilslutninger: USB 3.2 Type-C, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/6
 • GPS: Ja
 • FM-radio: Nej
 • NFC: Ja
 • Sar-værdi: 1,21 W/kg
 • Vandtæt: 1,5 meter i 30 minutter

Samsung Galaxy S22+ – specifikationer og funktioner

 • Mål: 157,4 x 75,8 x 7,6 mm
 • Vægt: 195 gram
 • System: Android 12
 • Skærm: 6,6 tommer, 2.340 x 1.080 pixel, Dynamic AMOLED 2X, HDR10+, 120 Hz refresh rate, 1.750 nits lysstyrke, Corning Gorilla Glass Victus+
 • Processor: Exynos 2200
 • RAM: 8 GB
 • Indbygget hukommelse: 128 / 256 GB, ikke plads til hukommelseskort
 • Batteri: 4.500 mAh + lynopladning med 25W oplader, trådløs opladning med 15W
 • Datahastighed: 2 Gbit/s (4G) + 5G
 • Kamera: 50 + 10 + 12 megapixel, autofokus, fotolys, blænde f/1.8, optisk billedstabilisering (OIS), fasedetektion autofokus, ultra vidvinkel
 • Frontkamera: 10 megapixel, F/2.2.
 • Video: 8K med 24 fps
 • Tilslutninger: USB 3.2 Type-C, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/6
 • GPS: Ja
 • FM-radio: Nej
 • NFC: Ja
 • Sar-værdi: 0,57 W/kg
 • Vandtæt: 1,5 meter i 30 minutter

Se også: Test af telefoner