Test af Sony Xperia Pro-I – et mobilkamera til entusiasten

Sony Xperia Pro-I er en fremragende smartphone, men prisen og dens kamerafunktioner gør den til valg for entusiaster. Læs vores test af Sony Xperia Pro-I.

Test af Sony Xperia Pro-I – et mobilkamera til entusiasten

Selvom Sonys Xperia Pro-I byder på mange af de samme flotte specifikationer som andre flagskibstelefoner, er den ikke for alle og enhver. Hurtig ydelse, stort batteri, flot og holdbar design, stor skærm i 4K og 120 Hz og store mængder RAM og lagerplads finder man i Xperia Pro-I – men man finder også et imponerende og avanceret kamera og en meget høj pris. Her er vores test af Sony Xperia Pro-I.

Sony Xperia Pro-I koster vejledende 13.499 kroner, hvilket er en svimlende mængde penge for en smartphone. Det store spørgsmål er, om Xperia Pro-I er pengene værd? For langt de fleste er svaret nej. Det betyder ikke, at Sonys Xperia Pro-I ikke er en god smartphone, men den er tydeligvis ikke lavet til alle og enhver. Er du derimod vild med kameraer og fotografi, kunne Pro-I måske være noget for dig – hvis du har pengene til den.

Nedenfor kan du se vores bedømmelse af Sony Xperia Pro-I, en konklusion, hvem der bør købe den og til sidst nogle oplagte alternativer.

Se også: Sammenlign priser på smartphones

Bedømmelse af Sony Xperia Pro-I

  • Design & Materiale: 9/10
  • Brugervenlighed: 7/10
  • Batterilevetid: 8/10
  • Skærm: 9/10
  • Kamera: 9/10
  • Hastighed i brugerflade: 9/10
  • Datahastighed: 10/10
  • Spiloplevelse: 8/10
  • Antennekvalitet: 6/10
  • Samtalekvalitet: 7/10

Samlet karakter: 82/100

Find billigste pris på Sony Xperia Pro-I

Konklusion på test af Sony Xperia Pro-I

Det er svært at se bort fra prisen på Sony Xperia Pro-I, der koster hele 13.499 kroner. Vælger vi dog at se bort fra prisen et øjeblik, er Sony Xperia Pro-I faktisk en fremragende telefon, der byder på high-end indmad. OLED-skærmen på 6,5 tommer med opløsning i op til 4K og 120 Hz-opdateringshastighed, hele 12 GB RAM og 512 GB lagerplads – med plads til MicroSD – og en hurtig Snapdragon 888-chip. Den byder endda på et stort batteri, der giver en god batteritid og som oplades relativt hurtigt. Der er altså tale om et reelt flagskib på alle leder og kanter.

I brug flyver Xperia Pro-I gennem alt man smider efter den. Og skærmen er en nydelse at se på – medmindre solen står højt på en klar himmel. I forhold til konkurrenter er skærmen nemlig ikke helt så lysstærk, men dog på et udmærket niveau.

I Xperia Pro-I finder man en nærmest ren udgave af Android, og den er derfor let at komme i gang med og let at finde ud af. I hvert fald ind til man kommer til de mere avancerede funktioner, der har med fotos og video at gøre.

Xperia Pro-I byder på et flot og lidt anderledes design, en fornuftig størrelse og en god holdbarhed med IP65- og IP68-certificering, Gorilla Glasss Victus og aluminiumsramme med flotte riller.

Det handler om kameraet

Skal man overhovedet overveje i Sony Xperia Pro-I, skal man være “kamera nørd”, en entusiast og en der absolut vil bruge manuelle indstillinger til fotos og videooptagelse – og gerne en der kender til Sonys Alpha-kameraer. Er det dig, får du en vanvittig god oplevelse med Pro-I, der byder på et velkendt og avanceret kamera- og videointerface, med alle de funktioner du kunne ønske dig. Og kvaliteten er ganske imponerende. Skarpheden kunne være bedre under videooptagelse samt fotos og video fra frontkameraet kunne være bedre, men derudover gør Pro-I det flot.

Når nu Xperia Pro-I har største fokus på kameraet er det dog skuffende, at man ikke finder mere optisk zoom end 2x. Til gengæld er den variable blænde i hovedkameraet en smart funktion. Xperia Pro-I leverer flotte, skarpe og naturlige fotos, der er meget virkelighedstro.

Sony Xperia Pro-I er en god telefon – ingen tvivl om det. Men på trods af det, er 13.499 kroner stadig utroligt meget for en mobiltelefon som denne. Man finder mange andre smartphones på markedet med mindst lige så imponerende indmad, byggekvalitet og mange manuelle indstillinger i kameraet.

Se også: Test af mobiltelefoner

Kan Xperia Pro-I anbefales, og hvem skal købe den?

Xperia Pro-I er til dig, der går meget op i kameraer og ønsker et mobilkamera, der byder på mange muligheder for manuelle indstillinger.

Vil du bare have en af de hurtigste, flotteste og bedste telefoner på markedet, er der bedre alternativer. Men vil du have noget helt unikt inden for kameratelefoner, får du det i Sony Xperia Pro-I. Og er du fan af Sonys Alpha-kameraer vil du føle dig hjemme i denne smartphone.

Alternativer til Xperia Pro-I

Her er vores bedste alternativer til Sony Xperia Pro-I:

De bedste priser på Samsung Galaxy S22 Ultra 128 GB

Opdateret 29/9 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Electronics Center
Mindstepris
7.735,-
7.735,-
Salgsbutikken
Mindstepris
7.934,-
7.934,-
NordicElectronics
Mindstepris
8.040,-
8.040,-

Samsung Galaxy S22 Ultra 128 GB udbydes af 22 udbydere. Du kan spare op til 6.885,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S22 Ultra 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 22 webshops »

De bedste priser på Apple iPhone 13 Pro 128 GB

Opdateret 29/9 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Sparsom.dk
Mindstepris
8.399,-
8.399,-
Telenor
Mindstepris
8.399,-
8.399,-
Inphone.dk
Mindstepris
8.599,-
8.599,-

Apple iPhone 13 Pro 128 GB udbydes af 27 udbydere. Du kan spare op til 5.571,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 13 Pro 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 27 webshops »

De bedste priser på OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB

Opdateret 29/9 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
4.679,-
4.679,-
Soldfy
Mindstepris
5.018,-
5.018,-
Inphone.dk
Mindstepris
5.299,-
5.299,-

OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB udbydes af 17 udbydere. Du kan spare op til 3.476,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus 9 Pro (Android) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 17 webshops »