Test, bedømmelse og pris på Motorola Edge 50 Pro

Motorolas nye Edge 50 Pro er en fantastisk smartphone, der imponerer med dens brugervenlige software, gode kamera, hurtige opladning og meget fair pris.

Test, bedømmelse og pris på Motorola Edge 50 Pro

Edge 50 Pro viser tydeligt, at Motorola er på rette vej. Den nye smartphone imponerer på langt de fleste kvalitetsparametre. Velkommen til vores test af Motorola Edge 50 Pro.

Se også: Test og anmeldelse af de nyeste smartphones

Introduktion af Motorola Edge 50 Pro

Edge 50 Pro er en del af den nye Edge-serie fra Motorola, der indeholder tre modeller. Edge 50 Pro ligger under Ultra-topmodellen og over 50 Fusion.

Man får i Edge 50 Pro indmad i stil med topmodellen men med enkelte nødvendige kompromisser. Til gengæld er prisen lavere.

Blandt andet byder Edge 50 Pro på en ny Snapdragon 7 Gen 3-chip, op til 12 GB RAM og op til hele 512 GB lagerplads. Man finder masser af spændende god teknologi, som for eksempel en 6,7 tommer P-OLED med adaptiv opdateringsfrekvens op til 144 Hz og høj lystyrke, et højkvalitets 50 megapixel hovedkamerasensor, nyeste bluetooth 5,4 og 125 Watt turboopladning.

Der er altså masser af hardware i Edge 50 Pro, som man kun finder i topmodeller. Hvad med prisen? Motorola Edge 50 Pro koster vejledende fra 5.290 kroner, men kan allerede findes til en lavere pris.

Er Motorola Edge 50 Pro en god smartphone? Hvad er godt og hvad er skidt? Hvem skal købe den? Få svarene her i vores test af Motorola Edge 50 Pro.

Se også: Test af Motorola-smartphones

Motorola Edge 50 Pro – bedømmelse

  • Design og materiale: 8/10
  • Brugervenlighed: 9/10
  • Batterilevetid: 7/10
  • Skærm: 9/10
  • Kamera: 8/10
  • Hastighed i brugerflade: 9/10
  • Datahastighed: 10/10
  • Spiloplevelse: 8/10
  • Antennekvalitet: 5/10
  • Samtalekvalitet: 7/10

Samlet karakter til Motorola Edge 50 Pro: 80/100

Se aktuelle pris og tilbud på Motorola Edge 50 Pro

Konklusion på test af Motorola Edge 50 Pro

Motorola Edge 50 Pro er en meget vellykket smartphone, som vi varmt kan anbefale. Man får alt i alt rigtig meget for pengene.

Edge 50 Pro klarer sig flot på langt de fleste af vores 10 kvalitetsparametre. Skærmen er rigtig god, den har hurtig ydeevne og softwaren er meget brugervenlig. Kameraet på Edge 50 Pro imponerer også, selv det på nogle områder bør forbedres.

Derudover har den ekstremt hurtig opladning, som man hurtigt lærer at sætte pris på. En anden fordel er, at en hurtiglader medfølger i æsken.

Til en vejledende pris på 5.290 kroner er Motorola Edge 50 Pro et rigtig godt køb man går meget mobil for pengene i den. Den er dog allerede nu faldet i pris. Hvis du venter lidt med at købe den, kan du garanteret gøre en virkelig god handel.

Se også: Se bedste tilbud på brugte iPhones

Hvad er det bedste ved Motorola Edge 50 Pro?

Der er meget godt at sige om Motorola Edge 50 Pro, men fire ting vil vi fremhæve her: Brugervenlighed, opladning, kamera og værdi for pengene.

Det er en fornøjelse af bruge Edge 50 Pro i hverdagen. Den er let og tynd, støv- og vandtæt og til at bruge med én hånd. Ydeevnen er god og alle handlinger sker hurtigt og flydende – lige bortset fra enkelte gange, hvilket vi forventer rettes med en softwareopdatering. Motorolas software er flot, meget brugervenlig og har gode brugbare funktioner.

Edge 50 Pro har en tilfredsstillende batteritid, men man kan finde smartphones med større batterier. Til gengæld har 50 Pro en ekstrem hurtig 125 Watt lynopladning. Det tager kun få minutter at lade den op med den medfølgende strømadapter.

Kameraet er en fornuftig forbedring i forhold til tidligere Motorola-telefoner. Hovedkameraet tager standardfotos på højde med de bedste derude. Og dens 3x optiske zoom gør det også virkelig godt. Selfies er også flotte.

Alt i alt byder Edge 50 Pro på god og hurtig hardware, god software og en samlet god og gennemført mobiloplevelse.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på smartphones

Hvad kunne være bedre ved Motorola Edge 50 Pro?

Der er selvfølgelig ting ved Edge 50 Pro, som kunne være bedre.

Det største problem skal findes i kameraet, hvor portrætfotos ikke altid imponerer. Edge 50 Pro er ikke god til at bedømme dybden i fotos, hvilket kan give nogle skuffende resultater i forhold til sløringen i billedet. Her er der et par eksempler:

Derudover har fotos-appen det også med at hakke – specielt i portræt-tilstanden.

Så er der det med opdateringerne, som Motorola ikke ligefrem er den bedste til. Her får man tre OS-opdateringer og 4 års med sikkerhedsopdateringer. Flere konkurrenter er helt oppe på syv år. Dertil er Motorola ofte langsomme med deres opdateringer.

Kan Motorola Edge 50 Pro anbefales, og hvem skal købe den?

Motorola Edge 50 Pro er god til dig, der gerne vil have en premium mobiltelefon, men ikke vil betale hvad de helt dyre topmodeller koster. Her får du langt hen ad vejen en lignende oplevelse, men til langt færre penge. Der er naturligvis også kompromisser forbundet med det, men de er for de fleste ikke afgørende.

Se også: Seneste nyt om smartphones

Alternativer til Motorola Edge 50 Pro

Her er gode alternativer til Motorola Edge 50 Pro, som du også kan overveje:

#1 Samsung Galaxy S24: Se aktuel pris her.

#2 Google Pixel 8: Se aktuel pris her.

#3 OnePlus 11: Se aktuel pris her.