Test og anmeldelse af Samsung Galaxy S24 Ultra

Er Samsung Galaxy S24 Ultra den absolut bedste smartphone i Danmark lige nu? Læs anmeldelse og se samlet bedømmelse på Samsung Galaxy S24 Ultra.

Test og anmeldelse af Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung har lanceret deres store flagskibstelefon for 2024. Er den den bedste mobiltelefon du kan købe? Her kan du læse vores store og grundige test af Samsung Galaxy S24 Ultra, hvor vi bedømmer den i 10 kvalitetsparametre.

Se også: Test, bedømmelser og priser på smartphones

Om Samsung Galaxy S24 Ultra

Inden vi kaster os ud i selve testen skal vi have et kort kig på den nye toptelefon fra Samsung. Hvad er nyt og hvad er det mest interessante? Nederst i denne test af Galaxy S24 Ultra kan du se alle specifikationer på telefonen.

Kort fortalt er Galaxy S24 Ultra Samsungs seneste topmodel og her de skal vise, at de kan lave verdens bedste smartphone. Den nye Galaxy S24 Ultra kommer med flere spændende forbedringer. Heriblandt en ramme i titanium, mere lysstærk skærm, et forbedret kamera med to dedikerede kameraer med 3x og 5x optisk zoom.

Alt i alt er Galaxy S24 Ultra proppet med den nyeste hardware, nyeste funktioner, de lækreste materialer og bedste byggekvalitet. Derfor er prisen også på svimlende 11.499 kroner.

Derudover har den nye Galaxy S24 Ultra Samsungs spritnye Galaxy AI, der er en indbygget kunstig intelligens på telefonen. Galaxy AI har flere funktioner, som for eksempel at live-oversætte en telefonsamtale eller tekstbesked.

Læs den store test af Samsung Galaxy S24 Ultra nedenfor.

Se også: Laveste priser og tilbud på Samsung Galaxy-telefoner

Bedømmelse af Samsung Galaxy S24 Ultra

 • Design & Materiale: 10/10
 • Brugervenlighed: 7/10
 • Batterilevetid: 8/10
 • Skærm: 10/10
 • Kamera: 10/10
 • Hastighed i brugerflade: 10/10
 • Datahastighed: 10/10
 • Spiloplevelse: 10/10
 • Antennekvalitet: 4/10
 • Samtalekvalitet: 9/10

Samlet karakter til Samsung Galaxy S24 Ultra: 88/100

De bedste priser på Samsung Galaxy S24 Ultra 256 GB

Opdateret 25/7 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
7.724,-
7.724,-
MyTrendyPhone
Mindstepris
8.299,-
8.299,-
Telegiganten
Mindstepris
8.599,-
8.599,-

Samsung Galaxy S24 Ultra 256 GB udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 4.275,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S24 Ultra 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 16 webshops »

Design og materialer

Designet på Samsung Galaxy S24 Ultra er velkendt. På afstand ligner den forgængeren på en prik, som også lignede dens forgænger. Den føles dog meget anderledes, når man får den i hånden.

Galaxy S24 Ultra er en anelse lettere og mindre end dens forgænger, men føles betydeligt mere lækker. Den matte ramme i titanium, den matte bagside i glas og den nu helt flade skærm, det kantede design, kombineret med Samsungs imponerende byggekvalitet gør virkelig noget godt for den.

Designet er en smagssag, men materialerne og byggekvaliteten er der ikke en finger at sætte på. Dette er nok den mest velbyggede smartphone på markedet i dag. S24 Ultra er stadig meget stor mobil og vil du gerne have en telefon fra den nye S24-serie, så kan du kigger efter Galaxy S24+.

Holdbar og velbygget

Dertil har Samsung udelukkende brugt de bedste og nyeste materialer, der gør den føles solid og samtidig er holdbar. For eksempel det nye Corning Gorilla Glass Armor, der giver dens store skærm den ultimative beskyttelse.

Dog vil jeg sige, at det nye og mindre afrundede design gør S24 Ultra mindre komfortabel i hånden end S23 Ultra. Alt i alt er design, byggekvalitet og materialer dog til topkarakter.

Se også: Priser, bedømmelser og test af smartphones

Brugervenlighed

I og med, at Samsung Galaxy S24 Ultra har en skærm på hele 6,8 tommer går der helt automatisk noget brugervenlighed tabt. Dog må man også vide, at en stor telefon som denne ofte kræver tohåndsbrug.

På trods af størrelsen er Galaxy S24 Ultra dog en ganske brugervenlig smartphone. Den nye og bredere ramme i titanium gør, at man har et bedre greb om den. Den nye og helt flade skærm er langt mere behagelig end de buede skærm, som Samsung længe har sværget til.

Galaxy S24 Ultra er udstyret med Samsungs nyeste brugerflade, One UI 6.1, der er baseret på Android 14. Lige fra starten har fokus i One UI været, at gøre betjeningen mere enkel, funktionerne færre og lette enhåndsbetjening. Det sidste går desværre lidt fløjten i den nye opdatering, hvor elementerne i brugerfladen er rykket længere op på skærmen, og derfor er sværere at nå.

Det har en enorm betydning for brugervenligheden, når man ikke kan nå det vigtigste ting på skærmen med én hånd, mens den anden er optaget af en indkøbskurv eller noget andet.

Galaxy AI?

I Galaxy S24 Ultra er der kommet Galaxy AI til. Det er en række værktøjer, som forbedrer brugervenligheden og muligheder. Det giver for eksempel mulighed for let at oversætte tekst og tale (dansk er dog ikke understøttet) og giver gode fotoredigeringsværktøjer og mere.

Samsung Galaxy S24 Ultra er holdbar, støvtæt og vandtæt (IP68), hvilket er en god ting i forhold til brugervenligheden.

Dertil får Samsung Galaxy S24 Ultra Android-softwareopdateringer og sikkerhedsopdateringer i hele syv år, hvilket er med til at give telefonen en meget lang levetid.

Se også: Test af nyeste og bedste smartphones

Samsung Galaxy S24 Ultra

Batteritiden

Har Samsung Galaxy S24 Ultra lang batteritid? Ja. Har den den længste batteritid? Nej, men det er bestemt godkendt.

Samsung Galaxy S24 Ultra har et batteri på 5.000 mAh, hvilket er typisk for en topmodel i 2023. Det tyder dog på, at der fra 2024 bliver skruet op for kapaciteten. Se bare OnePlus 12 med 5.400 mAh batteri, som Samsungs topmodel altså ikke kan hamle op med.

Kapaciteten på batteriet har meget stor betydning, men er dog ikke altafgørende. Samsung har formået at gøre S24 Ultra meget strømeffektiv, uden at det går ud over ydeevnen.

Batteritiden på Samsung Galaxy S24 Ultra er derfor rigtig god og på højde med Galaxy S23 Ultra. Men burde Samsung ikke have forbedret batteritiden på et helt år? Det mener vi.

Galaxy S24 Ultra har både kablet og trådløs opladning. Kablet er med op til 45 Watt, hvor 0-50 procent tager 30 minutter. Trådløst sker opladning ved op til 15 Watt. Det er okay, men ikke på højde med enkelte konkurrenter.

Se også: De bedste mobiltelefoner fra Samsung

Skærm

Noget af det mest imponerende ved Samsung Galaxy S24 Ultra er dens skærm. Det er en virkelig flot skærm, der gør hele oplevelsen med topmodellen bedre.

Skærmen i Galaxy S24 Ultra, der er på hele 6,8 tommer, har en lysstyrke på helt op til 2.600 nits. Kombineret med, det nye Gorilla Glass Armor giver op til 75 procent reduceret refleksion, kan man i alle lysforhold tydeligt se indholdet på skærmen.

Skærmpanelet er et Dynamic LTPO AMOLED 2X, der understøtter adaptiv opdateringshastighed fra 1 og op til 120 Hz og HDR10+, med en skærmopløsning på op til 1440 x 3120 pixel.

Med Gorilla Glass Armor får man dertil den mest holdbare skærm på markedet.

Skærmen i Samsung Galaxy S24 Ultra er uden tvivl blandt de allerbedste.

Kamera

Er Samsung Galaxy S24 Ultra den nye konge af mobilkameraer? Nej, men Galaxy S24 Ultra gør det godt i vores test, og er bestemt en af de allerbedste kameratelefoner på markedet.

Kamerahardwaren i Galaxy S24 Ultra er imponerende. Der sidder hele fire kameraer på bagsiden og et enkelt foran, der i alt ender på hele 284 megapixel.

Lad os tage et kig på dens kameraer:

 • Hovedkamera: 200 megapixel med f/1,7 blænde, 0,6 µm pixelstørrelse og optisk stabilisering.
 • Ultravidvinkelkamera: 12 megapixel med f/2,2 blænde, 1,4 µm pixelstørrelse og 120 grader synsvinkel.
 • Telefotokamera 1: 50 megapixel med f/3,4 blænde, 5x zoom og optisk stabilisering.
 • Telefotokamera 2: 10 megapixel med f/2,4 blænde, 3x zoom og optisk stabilisering.
 • Frontkamera: 12 megapixel med f/2,2 blænde.

Samsung Galaxy S24 Ultra leverer flotte fotos og video i høj kvalitet. På nogle områder er den nok den bedste på markedet, mens den på andre bliver slået af konkurrenter som Apple iPhone 15 Pro Max og Google Pixel 8 Pro.

Galaxy S24 Ultra gør det allerbedst på zoom, hvor dens 3x og 5x optisk zoom leverer et meget flot resultat. Selv ved 10x zoom er kvaliteten rigtig god. Derudover kan man zoom helt op til 100x, som er forbedret betydeligt i forhold til S23 Ultra. Du finder ikke en smartphones med bedre zoomkvalitet i dag.

Hovedkamera gør det også godt i al belysning, mens portrætfunktionen ved indendørs belysning kæmper en brav kamp ved 2-3 zoom. Det ender ofte med, at billederne har rystelser og ikke står helt skarpt.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at Samsung i de kommende uger/måneder vil forbedre kameraet via softwareopdateringer. Men som det er nu, kan Galaxy S24 Ultra ikke indtage tronen som det bedste smartphonekamera, men lander dog i top 3 – hvilket også er flot.

Alt i alt er kameraet i Galaxy 24 Ultra virkelig godt og giver med de nye Galaxy AI-funktioner mange muligheder.

Se også: Hvilken mobil har det bedste kamera?

Hastighed i brugerflade/ydeevne

Udstyret med nyeste og hurtigste hardware er Samsung Galaxy S24 Ultra en ekstremt kvik smartphone.

Samsung Galaxy S24 Ultra kan prale af, at have det hurtigste chipset af nogen Android-smartphone på markedet i dag. Den kommer med et specielt tilpasset Snapdragon 8 Gen 3-chipset med en clockhastighed på 3,39 GHz, som slår de andre af banen.

Dertil er Galaxy S24-serien udstyret med Galaxy AI, der, udover nye funktioner, giver disse smartphones hurtigere ydeevne og samtidig minimerer strømforbruget.

Det er dog svært at mærke forskel på hastigheden i en Galaxy S23 Ultra og en Galaxy S24 Ultra, når man sammenligner dem.

Den største forskel finder man et andet sted. Samsung har opgraderet kølingen i Galaxy S24 Ultra, hvilket giver en stor forbedring af ydeevnen, når telefonen presses i længere tid, for eksempel ved gaming.

Lige meget hvad Galaxy S24 Ultra udsættes for, får man en flydende og hurtig oplevelse. Med 12 GB RAM (LPDDR5X) burde den dog være bedre til at holde flere apps kørende ad gangen.

Datahastighed

Samsung Galaxy S24 Ultra nyder på nyeste hardware, og det byder nyeste trådløse forbindelser. Det bliver ikke bedre.

Galaxy S24 Ultra har Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, Wi-Fi Direct, NFC, Ultra Wideband og meget mere.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Gaming

Samsung Galaxy S24 Ultra er uden tvivl en af de bedste gaming-telefoner på markedet lige nu. Det er der flere grunde til.

Den har en stor, lysstærke skærm med høj opdateringshastighed og opløsning. Ydeevnen er i top, kølingen er virkelig effektiv, den har lang batteritid, hurtig opladning samt gode funktioner i softwaren, som forbedrer gaming-oplevelsen.

Galaxy S24 Ultra er dog ikke en decideret gaming-mobil og har derfor ikke unikke funktioner, som for eksempel en ASUS ROG Phone kan byde på. Men den gør det alt i alt virkelig godt i spil.

Se også: Bedste telefoner til spil

Antennekvalitet

Samsung Galaxy S24 Ultra har en SAR-værdi på 1,06 w/kg, hvilket er højere end de 0,96 w/kg,  som var tallet for S23 Ultra. Det er ikke imponerende.

Man kan forvente en antennekvalitet, som er på højde med de seneste topmodeller på markedet. De færreste vil opleve problemer med at holde forbindelsen til mobilnettet i Danmark, hvor der generelt er en meget god mobildækning.

Da SAR-værdien er høj og antennekvaliteten ligger i den lavere ende, betyder det, at telefonen skal bruge mere krudt på at holde mobilsignalet. Det betyder højere batteriforbrug og en ringere signal og datahastighed, når mobildækningen er meget ringe.

Samtalekvalitet

På trods af den ringe antennekvalitet i Galaxy S24 Ultra er samtalekvaliteten yderst god. Dertil har Samsung indbygget funktioner, som kan gøre både opkald, musik og andet indhold bedre og mere tydeligt for den enkelte person.

Med adapt sound kan man tilpasse lyden til forskellige aldre eller gennemgå en høretest, der finder den mest optimale lyd til dig.

Der sidder dertil også nogle rigtig gode stereohøjtalere i Galaxy S24 Ultra, som giver en god oplevelse til videoopkald, telefonopkald på højtaler og streaming af indhold uden hovedtelefoner.

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Samsungs nye flagskibstelefon er en fantastisk telefon. Spørgsmålet er blot, om forbedringerne i forhold til sidste års model er store nok?

Generelt er det mindre forbedringer hele vejen rundt: Ramme i titanium, bedre skærm, lidt hurtigere ydeevne og en anelse forbedret kamera. Vi havde ærligt talt forventet større forbedringer. Dertil kommer pristigningen på 500 kroner.

Med det sagt er Galaxy S24 Ultra en smartphone i topklasse, der har fantastisk byggekvalitet og holdbarhed, byder på nyeste og hurtigste indmad, et af de bedste mobilkameraer, en rigtig god software med mange funktioner og med syv års software- og sikkerhedsopdateringer også en meget lang holdbarhed.

Vil du have en af de allerbedste smartphones på markedet i dag, er Samsung Galaxy S24 Ultra et oplagt valg. Den er på højde med Apples iPhone 15 Pro Max, Google Pixel 8 Pro og OnePlus’ nye OnePlus 12, men prisen er for høj. Med en pris fra 11.499 kroner skal også grave meget dybt i lommen, for at få råd til den.

Et godt råd? Vent 2-3 måneder med at købe Galaxy S24 Ultra. Til den tid vil den være faldet 2.000 kroner i pris og dermed være et langt mere fornuftigt køb.

De bedste priser på Samsung Galaxy S24 Ultra 256 GB

Opdateret 25/7 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
7.724,-
7.724,-
MyTrendyPhone
Mindstepris
8.299,-
8.299,-
Telegiganten
Mindstepris
8.599,-
8.599,-

Samsung Galaxy S24 Ultra 256 GB udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 4.275,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S24 Ultra 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 16 webshops »

Alternativer til Samsung Galaxy S24 Ultra

OnePlus 12

De bedste priser på OnePlus 12 (Android 2024) 256 GB

Opdateret 25/7 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Elgiganten.dk
Mindstepris
5.888,-
5.888,-
Inphone.dk
Mindstepris
5.999,-
5.999,-
El-Salg
Mindstepris
7.099,-
7.099,-

OnePlus 12 (Android 2024) 256 GB udbydes af 12 udbydere. Du kan spare op til 2.811,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus 12 (Android 2024) 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 12 webshops »

iPhone 15 Pro Max

De bedste priser på Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB

Opdateret 25/7 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
9.695,-
9.695,-
Nordic-Gamers
Mindstepris
9.699,-
9.699,-
Komplett.dk
Mindstepris
9.888,-
9.888,-

Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB udbydes af 17 udbydere. Du kan spare op til 3.495,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 17 webshops »

Google Pixel 8 Pro

De bedste priser på Google Pixel 8 Pro 128 GB

Opdateret 25/7 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Merlin
Mindstepris
329,-
329,-
NordicElectronics
Mindstepris
5.533,-
5.533,-
Inphone.dk
Mindstepris
5.999,-
5.999,-

Google Pixel 8 Pro 128 GB udbydes af 6 udbydere. Du kan spare op til 8.670,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Google Pixel 8 Pro 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 6 webshops »

Specifikationer på Samsung Galaxy S24 Ultra

 • Skærm: 6,8 tommer, Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz refresh rate (1-120 hz), 2.600 nits.
 • Kamera: 200 + 50 + 10 + 12 megapixel med 5 og 10 gange optisk zoom og 100 gange Space Zoom. Frontkamera på 12 megapixel.
 • Batteri og opladning: 5.000 mAh, 45W oplader (fra 1-65 procent på 30 minutter).
 • RAM og lagerplads: 12 GB RAM og 256/512/1.024 GB.
 • Processor: Overclocket Snapdragon 8 Gen 3.
 • Android-version og opdateringer: Android 14, får syv store Android-opdateringer + sikkerhedsopdateringer i syv år.
 • Netværk og opkobling: 5G, 4G, WiFi 7, Bluetooth 5.3
 • Vejledende pris og lancering: Fra 11.499 kroner.