Test og anmeldelse Google Pixel 7a – vil for lidt

Google Pixel 7a vil grundlæggende for lidt og det er svært at retfærdiggøre et prisskilt på 3.999 kroner. Test og anmeldelse af Pixel 7a.

Test og anmeldelse Google Pixel 7a – vil for lidt

Den nye Google Pixel 7a er da en opgradering i forhold til sin forgænger, men der sættes ikke ind på væsentlige punkter og dens højere pris gør det svært at retfærdiggøre et køb. Især når Pixel 6a har fået en markant prisnedsættelse, og Pixel 7 kun koster lidt mere. Test og anmeldelse af Pixel 7a.

Nedenfor kan du se vores bedømmelse af Pixel 7a læse vores konklusion og se vores anbefalinger til, hvem der bør købe den.

Bedømmelse af Pixel 7a

Design & Materiale: 6/10
Brugervenlighed: 9/10
Batterilevetid: 6/10
Skærm: 7/10
Kamera: 8/10
Hastighed i brugerflade: 7/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 6/10
Antennekvalitet: 4/10
Samtalekvalitet: 6/10
Samlet karakter: 69/100

De bedste priser på Google Pixel 7a 128 GB

Opdateret 20/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
2.975,-
2.975,-
NordicElectronics
Mindstepris
2.977,-
2.977,-
Labtech Data
Mindstepris
3.334,-
3.334,-

Google Pixel 7a 128 GB udbydes af 6 udbydere. Du kan spare op til 1.524,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Google Pixel 7a 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 6 webshops »

Test af Pixel 7a

Google Pixel 7a er en kompakt enhed og er vandafvisende. Den har et 64 megapixel hovedkamera, en opdateringshastighed af skærmen på 90Hz, trådløs opladning og kommer i fire sjove farver.

Dog er den ikke fantastisk til fotografering i svagt lys, og batterilevetiden er skuffende.

Denne kombination af faktorer gør, at Pixel 7a har svært ved at retfærdiggøre sin pris på 3.999 kroner.

Se også: Test af mobiltelefoner

Velkendt design

Designet af Pixel 7a minder meget om sin forgænger. Den har stadig en blank plastikbagside, der ser ud som glas, men føles anderledes. Bagsiden får stadig telefonen til at skille sig godt ud fra alle andre brands på markedet.

Den har også en aluminiumsramme. Den største ændring er, at kameraet nu har en metalstang, ligesom Pixel 7, hvilket giver den et mere poleret udseende.

Pixel 7a er også lidt større og tungere end Pixel 6a, men forskellen er minimal. Den har stadig en 6,1 tommer skærm, hvilket gør den til den mest kompakte enhed i Pixel 7-serien.

Pixel 7a er vand- og støvafvisende, men der er kun brugt Cornings Gorilla Glass 3 til at beskytte skærmen på fronten. Gorilla Glass 3 blev lanceret for 10 år siden og der er kommet langt mere robust skærmbeskyttelse fra Corning.

Se også: Telefoner med godt design

Mere flydende skærm – på papiret

Skærmen på Pixel 7a er den samme som på Pixel 6a – en 6,1 tommer OLED-skærm med fuld HD-opløsning.

Dog har Pixel 7a en opdateringshastighed på 90Hz, hvilket giver en mere flydende oplevelse med bedre grafik og animationer. I hvert fald på papiret. Jeg har ærligt talt svært ved at se forskel på de 60 Hz, der er standard på alle telefoner og så 90 Hz.

Springet fra 60 til 120 Hz har en større effekt. 90 Hz på Pixel 7a er i hvert fald ikke afgørende for, om jeg vil købe den i stedet for en anden mobil med 60 Hz opdateringsfrekvens af skærmen.

Se også: Hvilken mobil har den bedste skærm?

Tre store opdateringer til Android

Den nye Tensor G2-chip giver også en forbedret ydeevne sammenlignet med Pixel 6a. Alligevel tænker jeg, at de færreste vil bemærke nogen som helst forskel på de to mobiltelefoner, når det gælder hastighed i brugerfladen.

Softwaren på Pixel 7a er Android 13, og enheden vil modtage tre års opdateringer til operativsystemet og fem års sikkerhedsrettelser.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Godt allround kamera

Kameraet på Pixel 7a er egentligt imponerende nok for en telefon i denne prisklasse. Det har en 64 megapixel hovedkamera og en 13 megapixel ultravidvinkelsensor.

Billederne er detaljerede og skarpe, og farverne er levende og naturlige. Makro-billeder klarer den flot med god skarphed i forgrunden – også når man går virkelig tæt på – og pæn sløring af baggrunden.

Dog klarer Pixel 7a sig ikke så godt i svagt lys på grund af den mindre sensor sammenlignet med Pixel 7 og Pixel 7 Pro – mørkebilleder er dog godkendt.

Selfiekameraet på Pixel 7a er også en stor forbedring i forhold til sin forgænger, og det tager detaljerede selfies med en passende bokeh-effekt.

Se også: Hvilken mobil har det bedste kamera?

Middelmådig batteritid

Pixel 7a lider under en lidt skuffende batterilevetid. Som den mindste i Pixel 7-serien kommer den med et relativt lille batteri på 4.385 mAh, endnu mindre end forgængeren.

Google hævder, at det kan holde i 24 timer, men ved at bruge Extreme Battery Saver-indstillingen kan man forlænge det til 72 timer. Når jeg bruger den til lette til mellemstore opgaver på Wi-Fi, såsom e-mail, sociale medier, fotoredigering, videostreaming og webbrowsing, aflades batteriet ret hurtigt, men ved almindelig brug rækker den til en dags brug med 20-30 procent i overskud. Det er godkendt.

Ved tung brug tvivler jeg på, at den ville holde en hel dag, da batteriet aflades hurtigt. Når jeg tager billeder, har telefonen også en tendens til at blive varm. Desværre ser det ikke ud til, at Tensor G2-chippen har forbedret strømeffektiviteten væsentligt.

Se også: Hvilken mobil har bedst batteritid?

Konklusion på test af Google Pixel 7a

Pixel 7a bliver placeret i en svær situation af Google. Sidste års 6a er ikke meget under niveau til sammenligning, men er lige nu 1.200 kroner billigere.

Den leverer samlet en fin nok oplevelse,  selvom batteritiden er skuffer. Til prisen på 3.999 kroner forventer jeg dog mere.

Se også: De bedste telefoner

Kan Google Pixel 7a anbefales, og hvem skal købe den?

Kort sagt: Nej, Pixel 7a kan ikke anbefales. Jeg vil hellere anbefale at købe Pixel 6a, hvis man vil have en billig og god Pixel-mobil eller investere de ekstra små 400 kroner i en Pixel 7, hvis man vil have bedre kvalitet.