Test og anmeldelse Motorola Edge 50 Ultra
Motorola Edge 50 Ultra er Motorolas nye flagskibstelefon i 2024, og den skiller sig bestemt ud med en bagside i træ og en lang række premium-funktioner, man normalt skal betale meget mere for at få fingre i. Test af Motorola Edge 50 Ultra.
Alt i alt virker prisen på 8.699 kr. som et ret godt tilbud, især når man tænker på, at denne telefon kommer med hele 16 GB RAM og 1 TB indbygget lagerplads. Et alternativ som Galaxy S24 Ultra med den slags konfiguration koster fra 11.000 kroner, mens Apple gerne vil have tæt på 16.000 kroner for iPhone 15 Pro Max, hvis det er 1 TB versionen, man ønsker.
Motorola har dog skåret nogle hjørner for at gøre Edge 50 Ultra til et godt tilbud for dem, der vil have et flagskib, men som ikke er super vilde med traditionelle flagskibspriser.
Se også: Test af Motorola-smartphones
Motorola Edge 50 Ultra – bedømmelse
- Design og materiale: 9/10
- Brugervenlighed: 9/10
- Batterilevetid: 8/10
- Skærm: 9/10
- Kamera: 9/10
- Hastighed i brugerflade: 9/10
- Datahastighed: 10/10
- Spiloplevelse: 9/10
- Antennekvalitet: 4/10
- Samtalekvalitet: 7/10
Samlet karakter til Motorola Edge 50 Ultra: 83/100
Se laveste pris og tilbud på Motorola Edge 50 Ultra
Design og skærm
Motorola Edge 50 Ultra har en 6,7 tommer skærm, men telefonen føles lidt mindre end det sædvanlige store flagskib takket være de buede sider. Dens fysiske størrelse er faktisk ret lig Edge 40 Pro-modellen fra sidste år, idet den måler 161,1 x 72,4 x 8,6 mm.
Den er bestemt ikke så tung som nogle af konkurrenterne, idet den kun vejer 197 g, hvilket er ca. 35 g mindre end f.eks. en Galaxy S24 Ultra.
Designet er ikke helt traditionelt. Den Edge 50 Ultra, vi har til anmeldelse, har en lys træbagside, og der findes også en sort version med kunstlæder på bagsiden og en tredje bronzefarvet version med glas, der er tilgængelig på nogle markeder.
Vi elsker den variation i både farver og materialer, og vi ville ønske, at flere flagskibe tilbød så mange valgmuligheder. Den træ-version, vi har fået til test, er i hvert fald noget af en opmærksomheds-magnet, når vi går rundt med den.
Apropos bagsiden, har Motorola ændret kameraøen, som så lidt rodet ud i tidligere generationer. Nu ser den mere velordnet ud, næsten som et tæppe, der kun afslører konturerne af, hvor kameraøen er.
Rammen på telefonen er lavet af aluminium, ikke noget fancy som det mere robuste titanium i iPhone 15 Pro-serien. Det er med til at holde prisen nede.
På forsiden får du en 1220 x 2712 pixel P-OLED-skærm med en opdateringsfrekvens på op til 144 Hz. Der er også understøttelse af HDR10+-indhold. Det var en fornøjelse at opleve enhver form for indhold på denne skærm, og jeg kunne endda bruge den i solskin, da den var perfekt synlig selv i direkte sollys.
Motorola Edge 50 Ultra kan prale af at være verdens første smartphone med både kamera og skærm, der er Pantone Validated. Pantone Validated-enheder skal overholde strenge kriterier for at simulere det fulde spektrum af Pantone-farver på en autentisk måde. Og med Pantone SkinTone Validated kan du være sikker på, at de menneskelige hudnuancer, du fanger med kameraet eller ser på skærmen, gengives helt naturligt.
Se også: Telefoner med bedste display
Brugergrænseflade og brugervenlighed
Edge 50 Ultra kommer med Android 14 lige ud af æsken, med Motorolas Hello UI-skin ovenpå. Det omfatter velkendte funktioner som twist-bevægelsen til at tænde kameraet, selv når telefonen er låst, eller to-gange-hak-bevægelsen til at tænde lommelygten.
Der er dog et par skuffelser. Du får kun tre års Android-opdateringer og fire års sikkerhedsopdateringer – her tilbyder Samsung for eksempel syv år med opdateringer.
Brugergrænsefladen er generelt glat og intuitiv og Motorola har en meget ren Android-brugerflade, næsten helt som Google prædiker den skal være. Den optiske fingeraftrykslæser under skærmen er meget hurtig og præcis, og der er også 2D-billedbaseret ansigtsgenkendelse, som kan være endnu hurtigere end fingeraftrykssensoren.
Se også: Telefoner der er brugervenlige
Kameraet
Motorola Edge 50 Ultra har et tredobbelt kamerasystem på bagsiden og et enkelt frontkamera til selfies. Kameraspecifikationerne er som følger:
- Hovedkamera (bredt): 50MP, f/1.6 blænde, optisk billedstabilisering (OIS)
- Ultrabredt: 50MP, f/2.0, autofokus
- Tele: 64MP, 3X zoom, f/2.4, autofokus, OIS
- Front: 50MP, f/1.9, autofokus
Hovedkameraet på Edge 50 Ultra er en solid performer. Billederne kommer ud med behagelige farver, god dynamik og rigtig fine detaljer.
Ultra-wide-kamera har ind i mellem lidt udfordringer og tendens til at give buede elementer på billedet, men zoomkameraet klarer sig derimod godt med et indbygget periskopobjektiv med 3X zoom og op til 20X zoom får man rigtig fine billeder. Makrobilleder kan også blive rigtig flotte. Endelig leverer den også flot kvalitet i mørke – selv i meget mørke omgivelser leverer kameraet skarpe og klare billeder.
Til video kan du optage 4K-video ved 60FPS og 1080P-video ved maksimalt 960FPS til slowmotion. Der er også mulighed for at optage i 10-bit HDR10+.
Herunder kan du se en række billeder taget med Motorola Edge 50 Ultra:
Se også: Telefoner med bedste kamera
Ydeevne
Inden i Edge 50 Ultra har du Snapdragon 8s Gen 3-processoren, en lidt mindre kraftfuld version sammenlignet med 8 Gen 3, som du ser på de fleste 2024 Android-flagskibe. Det er især her, at Motorola har sparet penge.
Selvom dette chipsæt ikke er det mest kraftfulde, er det mere end hurtigt nok for de fleste og kan samtidig være mere strømeffektivt, hvilket nogle mennesker vil foretrække frem for et boost i kraft.
Edge 50 Ultra kommer med hele 16 GB LPDDR5X RAM og 1 TB indbygget lagerplads, hvilket er det meste, vi har set i et flagskib.
LPDDR5X – was zum teufel is das für ein ding, spørger du måske dig selv, hvis du ikke lige tumler rundt med andre tanker for tiden. LPDDR står for ”Low-Power Double Data Rate” og version 5x er den hidtil mest kraftfulde og den boner max ud på saftige ting som lagerdatahastigheder, Clockfrekvenser, hukommelseskapacitet og energieffektivitet. Det lyder tørt, men det er alt sammen rigtig godt i forhold til at give dig den bedst mulige oplevelse med mobilen.
Selvom processoren ikke er den allerkraftigste på markedet, så er kombinationen med de mange RAM og den voldsomme lagerplads virkelig stærk og man suser rundt i menuerne, selv med mange apps i gang på samme tid.
Se også: Telefoner med høj ydeevne
Batteri og opladning
Edge 50 Ultra kommer med et 4.500 mAh-batteri, som er mindre end de fleste andre Android-telefoner. Som regel rækker det til mere end en dag, men ikke helt til to dage, så den får en daglig omgang opladning. Batteriet understøtter dog 125W kablet opladning, 50W trådløs opladning og 10W omvendt trådløs opladning.
Edge 50 Ultra har et 4.500 mAh batteri, der holder et sted mellem en til knap to dage ved almindelig brug. Det er der ikke noget opsigtsvækkende ved. Til gengæld er opladningen sindssygt hurtig.
Batteriet understøtter 125W kablet opladning og med den 125W-oplader, der følger med i æsken, kan telefonen oplades fra 1-100 procent på under 25 minutter. 5 minutters opladning giver 35 procent batteri og 15 minutters opladning giver 81 procent. Det er fra et udgangspunkt, der hedder 1 procent tilbage på batteriet.
I hverdagen kan det være en rigtig stor hjælp med så hurtig opladning.
Med 50W trådløs opladning tager det længere tid, en god time at lade op fra 1-100 procent. Den omvendte trådløse opladning på 10 W er også super smart, hvis du har et smartwatch, headset eller sågar har behov for at oplade en anden mobil, der understøtter trådløs opladning.
Se også: Telefoner med bedste batteritid
Kan Motorola Edge 50 Ultra anbefales, og hvem skal købe den?
Motorola Edge 50 Ultra er bestemt værd at gå efter, hvis man er ude efter en mobil af høj kvalitet på vigtige parametre som brugervenlighed, skærm, kamera, batteri og opladning kombineret med et design, der er udover det sædvanlige, der samtidig ikke bare er anderledes for at være anderledes.
Når alt kommer til alt, giver Edge 50 Ultra god værdi for pengene med sit slanke design, gode kamerasystem og imponerende opladningshastigheder. Antallet af RAM og den voldsomt store lagerplads gør, at du har en mobil, der også vil være rigtig hurtig om 3-4 år.
Det er dejligt med en mobil, der ikke bare ligner alt andet på markedet. Nogen vil nok mene, at prisen på 8.699 kroner er mange penge for en mobil, men det er faktisk muligt at få den fra 5.999 kroner inklusiv et abonnement i kun en måned og så er der pludselig tale om et rigtig godt køb.
Se laveste pris og tilbud på Motorola Edge 50 Ultra
Alternativer til Motorola Edge 50 Ultra
Blandt de alternativer, vi kan anbefale til Motorola Edge 50 Ultra er følgende:
OnePlus 12 – se aktuelle priser på OnePlus 12
Samsung Galaxy S24 Ultra – se aktuelle priser på Samsung Galaxy S24 Ultra
iPhone 15 Pro Max – se aktuelle priser på iPhone 15 Pro Max