Test og anmeldelse: Motorola Razr 40 Ultra klapper

Motorola Razr 40 Ultra er den bedste klapmobil lige nu, hvis du er ude efter en lille handy mobil med virkelig stor skærm.

Test og anmeldelse: Motorola Razr 40 Ultra klapper

Motorola Razr 40 Ultra er den seneste tilføjelse til Motorolas foldbare smartphone-serie, Razr, der første gang kom i en moderne version i 2019.

Denne nye foldbare mobil praler med en imponerende god foldbar skærm, godt kamera og en brugerflade, der gør det let at navigere og bruge alle dens avancerede funktioner.

Bedømmelse af Motorola Razr 40 Ultra

Design & Materiale: 8/10
Brugervenlighed: 9/10
Batterilevetid: 6/10
Skærm: 9/10
Kamera: 8/10
Hastighed i brugerflade: 9/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 10/10
Antennekvalitet: 4/10
Samtalekvalitet: 6/10
Samlet karakter: 79/100

Test af Motorola Razr 40 Ultra

Folden i skærmen er et af de mest bemærkelsesværdige træk ved Razr 40 Ultra. Med forbedret teknologi får man mulighed for at folde skærmen sammen på en måde, der gør enheden meget kompakt og let at bære rundt på. Den 6,9 tommer store foldbare OLED-skærm er levende og skarp og giver en visuelt flot oplevelse.

Foldet sammen får man en skærm på 3,6 tommer, der egner sig fint til tekstbeskeder, opkald og almindelig browsing.

Se også: Test af telefoner

Flot skærm

Spec-mæssigt hæfter vi os ellers ved LTPO pOLED skærm, 1 milliard farver, HDR10+, 1400 nits lysstyrke og Gorilla Glass Victus og ikke mindre end 165 Hz refresh rate.

Det er det højeste tal på den front på en mobil, vi er stødt på her på redaktionen. Det sikrer en meget flydende og skarp skærm.

For eksempel får man adgang til musikken og anbefalede kunstnere på det dedikerede Spotify-panel fra den lille skærm i sammenfoldet format.  Det gælder faktisk også spil og videoer og man kan også foretage betalinger, få adgang til alle ens yndlingsapps og svare beskeder, selvom telefonen er lukket.

Slår man skærmen halvt ud, kan man have telefonen stående på bordet på den nederste del, mens man så bruger den øverste halvdel til videosamtaler. Det fungerer faktisk fint og er ret fleksibelt.

Streamer du videoer, spiller spil eller surfer på nettet på den store skærm, skal du dog ikke bevæge dig alt for langt være fra et stik eller en powerbank.

Den foldbare skærm giver dig mulighed for at bruge forskellige tilstande, f.eks. Split Screen, der giver dig mulighed for at køre to apps på samme skærm.

Se også: Telefoner med bedste skærm

Godt kamera

Kameraet på Razr 40 Ultra er en anden funktion, der skiller sig ud. Der sidder to kameraer på bagsiden på 12 og 13 megapixel og selv om det er langt fra både 108 og 200 megapixel, som vi ser i nogle telefoner, kan du tage flotte billeder med telefonen alligevel.

Den indbyggede billedstabilisering og avancerede billedbehandlingsteknologi sikrer skarpe og klare billeder, selv i svagt lys.

Herunder kan du se en række billeder taget med Motorola Razr 40 Ultra i forskellige situationer. Kameraet tager som sagt fine billeder, men der er ikke meget at lege med, når man zoomer ind og zoomkvaliteten er dårlig.

Taget i mørkt rum

Se også: Telefoner med bedst kamera

Svag batterikapacitet – okay batteritid

Batterilevetiden på Razr 40 Ultra er bedre end man forventer. Sølle 3.800 mAh er batteriet på og det er ikke meget på en mobil med 6,9 tommer skærm. Heldigvis kan man ofte nøjes med at bruge den 3,6 tommer lille skærm, når den er foldet sammen og det er med til at forbedre batteritiden meget.

Man kan lade op med TurboPower 30 W. Det tager knap 1,5 timer at lade telefonen op fra 1-100 procent og 30 minutters opladning giver tættere på 45 end 50 procent batteri. Det går altså ikke super tjept at lade telefonen op.

Se også: Telefoner med bedst batteritid

Tre store Android-opdateringer

Brugerfladen på Motorola Razr 40 Ultra er intuitiv og brugervenlig. Den kører på det nyeste Android 13 og tilbyder en glat og hurtig ydeevne.

Det er ikke ren Android men tæt på og det er godt for hastigheden i brugerfladen. Generelt kan jeg godt lide brugerfladen i Motorolas telefoner og de få tilføjelser, der er fra deres side, er ganske praktiske.

For eksempel er det stadig en fanfavorit her på redaktionen at man kan tænde lommelygten ved at lave to hurtige hak med telefonen.

Man får i øvrigt tre store Android-opdateringer, altså til og med Android 16. Derudover kan man regne med fire års sikkerhedsopdateringer i alt.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Konklusion på test af Motorola Razr 40 Ultra

Razr 40 Ultra viser, at klaptelefoner i dag er kommet på et niveau, hvor man ikke behøver være bekymret for kvaliteten. Man får en virkelig god telefon. Over 8.000 kroner er naturligvis mange penge for en mobil, men foldeformatet giver noget, som almindelige telefoner ikke giver.

Kameraet er godt, men ikke helt på niveau med andre 8.000+ kroner dyre telefoner og opladningshastigheden er ikke prangende, i hvert fald ikke på Android-fronten.

Kan Motorola Razr 40 Ultra anbefales og hvem skal købe den?

Jeg kan sagtens  anbefale Razr 40 Ultra til dem, der er på udkig efter en foldemobil og som måske også går og overvejer Samsung Galaxy Flip4.

Flip4 er også glimrende og meget populær, men grundlæggende synes jeg ikke, at Flip4 nødvendigvis bare skal købes som det første det bedste. Razr 40 Ultra er mindst en lige så interessant og brugbar foldemobil.