Test af OnePlus Nord CE 5G – den kan du roligt købe

OnePlus Nord CE 5G bringer ikke så meget nyt på banen, men alligevel kan du trygt købe den og få en god mobiloplevelse. Læs test af Nord CE 5G.

Test af OnePlus Nord CE 5G – den kan du roligt købe
OnePlus Nord CE 5G har ikke vildt mange ting, der skiller den ud fra den ældre model fra selskabet, der bare hedder Nord. Selvom en ting ærgrer os rigtig meget, så er den dog stadig en rigtig godt køb, som du roligt kan kaste dine penge efter, hvis du synes at de nyeste premiumtelefoner har alt for svimlende priser. Test og anmeldelse af OnePlus Nord CE 5G.

OnePlus Nord CE 5G – bedømmelse

Design & Materiale: 7/10
Brugervenlighed: 9/10
Batterilevetid: 8/10
Skærm: 8/10
Kamera: 7/10
Hastighed i brugerflade: 8/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 7/10
Antennekvalitet: 4/10
Samtalekvalitet: 5/10

Samlet karakter: 73/100

De bedste priser på OnePlus Nord CE 5G 8 GB RAM + 128 GB

Opdateret 04/10 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Telenor
Mindstepris
1.999,-
1.999,-
Salgsbutikken
Mindstepris
2.591,-
2.591,-
Telegiganten
Mindstepris
2.625,-
2.625,-

OnePlus Nord CE 5G 8 GB RAM + 128 GB udbydes af 10 udbydere. Du kan spare op til 1.125,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus Nord CE 5G 8 GB RAM + 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 10 webshops »

Læs hele vores store test og anmeldelse af OnePlus Nord CE 5G herunder. Men først nogle billeder inden vores store test.

Test og anmeldelse af OnePlus Nord CE 5G

Herunder kan du læse vores store test og anmeldelse af OnePlus Nord CE 5G, hvor vi som sædvanlig ser nærmere på 10 af de vigtigste punkter på en mobil for at fælde dom over den.

Test og anmeldelse af OnePlus Nord CE 5G – Design

OnePlus beskriver selv deres nye telefon som det bedste kompromis, når man vil have en lille og let mobil med gode specifikationer og kraftfuld ydeevne. Med skærm på 6,43 tommer kan man ikke rigtig kalde den for lille, men let føles den faktisk og tynd er den med 170 gram på vægtskålen og 7,9 millimeter i tykkelsen.

Nord Ce føjer ikke så meget nyt til OnePlus designsprog, som det er for tiden, men det gør ikke noget. Den er flot og velbygget, dog ikke certificeret til at være vandtæt og støvtæt. OnePlus’ telefoner har dog ry for at være ganske vandtætte, selvom de ikke har en IP-certificering.

Og så skal vi naturligvis også lægge mærke til jackstikket i bunden af telefonen – jack is back, så har du et 3,5 mm jackstik headset, så kan du altså stikke det i telefonen.

Det er i øvrigt dejligt, at materialet gør, så man ikke ser fingeraftryk på bagsiden.

OnePlus Nord CE 5G

Se også: Telefoner med godt design

Test og anmeldelse af OnePlus Nord CE 5G – Brugervenlighed

Nord CE er kun 4 millimeter kortere end 9 Pro, som jeg løber rundt med ellers. Men den er tyndere og ikke mindst lettere, så den føles faktisk som en mere handy telefon. Jeg oplever énhåndsbrug som velfungerende.

Brugerfladen er let at bruge og driller stort set aldrig. I bunden finder vi jackstik som noget nyt på OnePlus-telefoner i noget tid og jackstik er også ved at være et særsyn på mange telefoner generelt.

Fingeraftryksscanneren er inde under skærmen og det var en teknik, der drillede mobilproducenter i starten. Med tiden er teknikken blev bedre og det fungerer virkelig godt på Nord CE 5G. Hurtig og pålidelig. Den virker heller ikke til at blive påvirket af for eksempel vand på skærmen.

En ting ærgrer mig rigtig meget – alert slideren er fjernet! Denne lille lavpraktiske knap har simpelthen været så dejlig at bruge på OnePlus-telefonerne, men den får man altså ikke på Nord CE 5G.

OnePlus Nord CE 5G

Se også: Telefoner med høj brugervenlighed

Test og anmeldelse af OnePlus Nord CE 5G – Batterilevetid

Batteriet er på 4.500 mAh. Det betyder, at kapaciteten ligger til i den gode ende og levetiden på en opladning oplever jeg som god. Har jeg almindeligt mobilbrug, uden brug af WiFi hotspot og holder gaming og videooptagelse på et minimum, så får jeg tæt på to dages brug.

Jeg skal anstrenge mig meget for at løbe tør for batteri inden sengetid. Skulle det ske, så kan jeg heldigvis lade rigtig hurtigt op takket være den 30W Warp Charger der følger med i æsken. Den er ikke sparet væk og det tænker jeg er godt, da denne telefon sagtens kan vise sig at være manges første mobil fra OnePlus. Skal de have glæde af hurtig opladning, skal de have denne oplader fra OnePlus.

 • 5 minutter: 8 procent
 • 10 minutter: 20 procent
 • 15 minutter: 32 procent
 • 30 minutter: 63 procent
 • 56 minutter: 100 procent

Se også: Mobiltelefoner med bedst batteritid

Skærm

Skærmen på 6,43 tommer leverer varen som den skal og måske også lidt til. Den er i hvert fald tilpas stor, har fin opløsning med fuld HD, det er en Fluid AMOLED skærm med 90 H refresh rate.

Som lidt ekstra har skærmen også funktioner som Ambient Display, Dark Mode og Reading Mode. Det er ikke funktioner, man ser på mange telefoner i denne prisklasse. Skærmen reagerer godt og præcist på tryk og scroll og den er generelt rigtig dejlig at kigge på og bruge.

Se også: Sammenlign mobiltelefoner med de bedste skærme

Hastighed i brugerflade

Den er okay fart over brugerfladen fra start, men jeg må alligevel haste ind i telefonens indstillinger for at slå animationer fra. De sænker farten lidt for meget trods alt. Gå ind i Indstillinger > System > Hjælpefunktioner og slå ‘Fjern Animation’ til.

Telefonen drives af en Snapdragon 750G 5G processor og man får enten 6, 8 eller  12 GB RAM at gøre godt med alt efter, hvor meget man vil betale. 6 og 8 GB RAM modellerne har 128 GB lagerplads, mens den 12 GB RAM-modellen har 256 GB lagerplads.

Nord CE 5G kommer med Android 11 fra start samt OxygenOS 11. Den loves at få mindst to store Android-opdateringer og sikkerhedsopdateringer i tre år.

Se også: Mobiltelefoner med hurtig brugerflade

Kamera

OnePlus Nord CE 5G er desværre ikke en del af samarbejde med Hasselblad, som så dagens lys med 9 og 9 Pro. Det samarbejde er forbeholdt de dyrere modeller, ser det ud til. Det betyder dog ikke, at vi bliver spist af med en dårligt kamera. Det er faktisk ret godt.

Der er et hovedkamera på 64 megapixel med elektronisk billedstabilisering (EIS); et ultra vidvinkelkamera med 8 megapixel og så et mono-optik kamera på to megapixel. Det sidste kamera bliver ikke decideret brugt til at tage billeder med, men til at sikre gode sort / hvid billeder.

OnePlus Nord CE 5G

Der er op til 10 gange digital zoom og video kan skydes i 4K. Frontkameraet til selfies er på 16 megapixel. Herunder kan du se billeder taget med OnePlus Nord CE 5G i forskellige situationer.

Generelt tager telefonen faktisk rigtig gode billede med klare farver og god skarphed og også vidvinkel klarer den godt. Det er en billedtype, der normalt kan drille med mørkere farver, men Nord CE slipper godt fra det. Portrætter, selfies og makro leverer den også udmærket kvalitet på.

Kun i mørke synes jeg den falder igennem, men det er forventeligt i denne prisklasse.

OnePlus Nord CE 5G – test af kamera: Landskabsbillede.

Almindeligt landskabsbillede.
Taget med ultra vidvinkel.
To gange zoom.

Test af kamera: Makrobillede.

kameratest oneplus nord ce 5g makro 2

Test af kamera: Taget i mørke

kameratest oneplus nord ce 5g mørke med fotolys
Taget i mørke med telefonens fotolys.
kameratest oneplus nord ce 5g mørke med natfunktion
Taget i mørke med natfunktion.
kameratest oneplus nord ce 5g mørke uden fotolys
Taget i mørke uden hjælpemidler.

Test af kamera: Portræt.

OnePlus Nord CE 5G

Test af kamera: Selfie.

OnePlus Nord CE 5G

Se også: De bedste kameramobiler

Datahastighed

Med 5G, 4G med 1,2 Gbit/s og WiFi har man alle muligheder for at få en hurtig og god oplevelse på nettet med Nord CE. Den understøtter ægte 5G, altså de rigtig høje hastigheder.

Er det ærgerligt, at den ikke har den nyeste WiFi-standard WiFi 6? Ikke rigtigt, det gør ikke den store forskel på en mobil.

Se også: Mobiltelefoner med hurtig internet

Spil

Til gaming gør telefonen det godt. Processoren og RAM’en er rigeligt til at afvikle spil hurtigt og stabilt, skærmen er fin at se og spille på og vil man streame spil kan man fint gøre det online.

Kun lyden direkte fra telefonens ene højtaler er lidt flad – de fleste vil nok spille med et headset alligevel.

Se også: Bedste mobil til spil

Antennekvalitet

OnePlus Nord CE 5G døjer lidt med høj sar-værdi og der af følgende dårlig antennekvalitet. Jeg har faktisk ikke oplevet, at den mister forbindelsen til mobilnettet – data og tale har fungeret som det skal.

Opholder du dig steder med dårlig mobildækning, så skal den dog arbejde mere for at holde forbindelsen end telefoner med bedre antennekvalitet og det suger ekstra meget af batteriet og telefonens ydeevne.

Se også: Guide til telefoner med bedst antenne

Samtalekvalitet

Lyden har været fin til samtaler, på niveau med de fleste andre telefoner i alle mulige prisklasser. Telefonen har ingen særlige lydindstillinger som vi ser på for eksempel en række af Samsungs telefoner.

Nord CE 5G bliver solgt hos en række teleselskaber og derfor kan man benytte WiFi-opkald til at føre almindelige mobilsamtaler over. Det kan hjælpe ret meget på lydkvaliteten.

Se også: Mobiltelefoner med god lyd til samtaler

Test og anmeldelse af OnePlus Nord CE 5G – Pris

OnePlus Nord CE 5G har en vejledende pris fra cirka 2.500 kroner.

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Det kan være lidt svært at se, hvilke særlige parametre OnePlus vil sælge Nord CE 5G på i forhold til Nord, der kom i juli 2020. De er meget ens på mange punkter og Nord har endda også optisk billedstabilisering til kameraet. I skrivende stund er den endda også lidt billigere.

Den primære årsag til at købe Nord CE 5G er, at den er nyere. Det betyder, at den kommer med Android 11 fra start, hvor den almindelige version kom med Android 10. Samtidig er der jackstik i CE-versionen, hvis du har det behov.

Uagtet, at der ikke er de store forskelle på de to telefoner, så er Nord CE 5G stadig en fremragende telefon til prisen. Design og format er godt, brugerfladen hurtig, batteritiden fin og opladningen hurtig, den er god at game på og endelig er kameraet faktisk godt. Ikke i mørke måske, men ellers leverer den bedre kvalitet end jeg havde forventet.

For

 • Prisen
 • Udmærket kamera for prisklassen
 • Brugervenlig

Mod

 • Antennekvaliteten
 • Ikke IP-certificeret

Populære alternativer

Herunder lister vi tre gode og populære alternativer.

OnePlus Nord

De bedste priser på OnePlus Nord (2020) 128 GB

Opdateret 04/10 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Power
Mindstepris
2.999,-
2.999,-
GoBlue.dk
Mindstepris
2.999,-
2.999,-
Electronics Center
Mindstepris
2.999,-
2.999,-

OnePlus Nord (2020) 128 GB udbydes af 13 udbydere. Du kan spare op til 1.000,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus Nord (2020) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 13 webshops »

iPhone 12 Mini

De bedste priser på Apple iPhone 12 Mini 5G 64 GB

Opdateret 04/10 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Befro
Mindstepris
4.989,-
4.989,-
Telenor
Mindstepris
4.999,-
4.999,-
Power
Mindstepris
5.299,-
5.299,-

Apple iPhone 12 Mini 5G 64 GB udbydes af 19 udbydere. Du kan spare op til 2.101,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 12 Mini 5G 64 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 19 webshops »

Samsung Galaxy S21

De bedste priser på Samsung Galaxy S21 (2021) 128 GB

Opdateret 04/10 2023

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
4.611,-
4.611,-
Electronics Center
Mindstepris
4.820,-
4.820,-
GoBlue.dk
Mindstepris
4.820,-
4.820,-

Samsung Galaxy S21 (2021) 128 GB udbydes af 20 udbydere. Du kan spare op til 3.588,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S21 (2021) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 20 webshops »

OnePlus Nord CE 5G – specifikationer og funktioner

 • Mål: 159,2 x 73,5 x 7,9 mm
 • Vægt: 170 gram
 • System: Android 11
 • Processor: Snapdragon 750G 5G, otte kerner
 • Skærm: 6,43 tommer, fuld HD+ (2.400 x 1.080)
 • RAM: 6 / 8 / 12 GB RAM
 • Hukommelse: 128 / 256 GB, ikke plads til hukommelseskort
 • Batteri: 4.500 mAh med 30W oplader
 • Datahastighed: 4G + 5G
 • Kamera: 64 + 8 + 2 megapixel, blænde F/1.8, fasedetektion autofokus
 • Frontkamera: 16 megapixel, blænde f/2.5
 • Video: 4K
 • Opkobling: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1 A2DP aptX HD, USB-C
 • GPS: Ja, (A-GPS, Galileo)
 • FM-radio: Ja
 • NFC: Ja
 • Sar-værdi: 0,99 W/kg
 • Øvrigt: Accelerometer, fingeraftryksscanner, Gyro Sensor, kompas
 • Pris: 2.499 kroner

Se også: Test af telefoner