Top 10 bedste telefoner til børn – disse skal du vælge

Hvilke telefoner er bedst til børn og unge? Se vores guide med priser på de bedste mobiltelefoner til børn og læs, hvilke vi anbefaler.

Top 10 bedste telefoner til børn – disse skal du vælge

Vi holder os denne gang ude af diskussionen om, hvornår børnene skal have deres første mobil, vi fokuserer helt og holdent på, hvilket mobiltelefoner der er bedst til børn. Guide til top 10 bedste telefoner til børn.

Top 10 bedste telefoner til børn

#1 Samsung Galaxy A41

Samlet bedømmelse: 58/100
Bedste pris fra cirka 1.800 kroner – sammenlign aktuelle priser på Galaxy A41

#2 Samsung Galaxy A21s

Samlet bedømmelse: 60/100
Bedste pris fra cirka 1.300 kroner – sammenlign aktuelle priser på Galaxy A21s

#3 Samsung Galaxy A51

Samlet bedømmelse: 68/100
Bedste pris fra cirka 2.150 kroner – sammenlign aktuelle priser på Galaxy A51

#4 Samsung Galaxy A80

Samlet bedømmelse: 76/100
Bedste pris fra cirka 3.200 kroner – sammenlign aktuelle priser på Galaxy A80

#5 Samsung Galaxy A50

Samlet bedømmelse: 69/100
Bedste pris fra cirka 2.200 kroner – sammenlign aktuelle priser på Galaxy A50

#6 Nokia 7 Plus

Samlet bedømmelse: 63/100
Bedste pris fra cirka 2.400 kroner – sammenlign aktuelle priser på Nokia 7 Plus

#7 Samsung Galaxy S7

Samlet bedømmelse: 63/100
Bedste pris fra cirka 1.400 kroner – sammenlign aktuelle priser på Galaxy S7

#8 Samsung Galaxy S6

Samlet bedømmelse: 53/100
Bedste pris fra cirka 1.100 kroner – sammenlign aktuelle priser på Galaxy S6

#9 Nokia 4.2

Samlet bedømmelse: 54/100
Bedste pris fra cirka 1.000 kroner – sammenlign aktuelle priser på Nokia 4.2

#10 Samsung Galaxy A3

Samlet bedømmelse: 58/100
Bedste pris fra cirka 900 kroner – sammenlign aktuelle priser på Galaxy A3

Som du kan se, så figurerer iPhone ikke på vores liste. Det skyldes dårlig antennekvalitet, høj mobilstråling, dårlig batteritid og så en meget høj pris. Skal dit barn bare have en iPhone, så vælg en af de ældre modeller som for eksempel iPhone 7 eller 6. De er faldet meget i pris siden den blev lanceret.

Skal det være en ny iPhone, så vælg iPhone SE 2020. Den koster dog stadig fra 3.700 kroner, så gør dig selv den tjeneste også at købe et robust cover til den også.

Som du også kan se, så dominerer Samsung listen over telefoner, vi anbefaler til børn. Det skyldes især, at de har fokus på god antennekvalitet i mange af deres telefoner. Samtidig har disse telefoner gode skærme, fin batteritid og ikke mindst gode priser.

Se også: Telefoners sar-værdi

Sådan udvælger vi de bedste telefoner til børn

Man kan vælge at vægte flere ting, når man skal udvælge og anbefale de bedste telefoner til børn. Først og fremmest mener vi, at man bør vægte mobiltelefonernes mobilstråling. Der er endnu ingen konkrete videnskabelige beviser for, at mobilstråling er skadeligt for mennesker, men for eksempel WHO anbefaler at man som forældre arbejder med et forsigtighedsprincip. Vælg derfor en mobil med lav mobilstråling og lav sar-værdi.

Hvis en mobil har lav mobilstråling og lav sar-værdi, så indikerer det også en god antennekvalitet. Det er også essentielt, når vi anbefaler telefoner til børn. Mange børn får deres første mobil, så de selv trygt kan komme til og fra skole i hverdagen. Sker der noget, så de skal i kontakt med deres mor eller far, så er det rart at vide, at det i hvert fald ikke er telefonens antennekvalitet, der er årsag til, at telefonen skulle miste opkoblingen til mobilnettet.

Uanset om forældrene vil det eller ej, så bliver en mobil også brugt til video og gaming. Derfor bør man også sikre sig, at telefonen har en vis kvalitet på den front. Også batteritiden skal være fornuftig, så telefonen ikke løber tør for batteri, inden det kommer hjem fra skole.

Endelig skal man huske på, at børn er klodsede, ubetænksomme og ligeglade med mange af deres ting. Ikke at ond vilje, naturligvis, men fordi de bare har mange andre ting i deres hoveder til at distrahere dem. Derfor bør forældrene købe en mobil, der ikke koster spidsen af en jetjager.

Se også: Guide til de bedste telefoner til børn