Hvilken Samsung Galaxy S21 skal du vælge? Vi guider

Samsung har lanceret tre forskellige modeller i deres nye serie, S21. Hvad er forskellene? Hvilken skal du vælge? Det guider vi til her.

Hvilken Samsung Galaxy S21 skal du vælge? Vi guider

Samsung har netop lanceret deres nye Galaxy S21 serie med tre forskellige telefoner at vælge imellem. Der er bestemt nogle forskelle at dykke ned i udover størrelserne og navnene. Her kommer vi med vores bud på, hvilken telefon man skal gå efter i Samsungs nye serie. Bemærk dog, at dette kun er ud fra de specifikationer, vi har fået oplyst, de vi ikke har haft mulighed for at prøve de nye telefoner endnu. Du kan naturligvis læse vores store test og gennemgang, lige så snart vi har fået fingrene i dem.

Først lister vi de bedste priser på de tre modeller

#1 Samsung Galaxy S21 – den billigste model

De bedste priser på Samsung Galaxy S21 (2021) 128 GB

Opdateret 29/11 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
4.539,-
4.539,-
Electronics Center
Mindstepris
4.820,-
4.820,-
GoBlue.dk
Mindstepris
4.820,-
4.820,-

Samsung Galaxy S21 (2021) 128 GB udbydes af 22 udbydere. Du kan spare op til 3.437,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S21 (2021) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 22 webshops »

#2 Samsung Galaxy S21+ – mellemmodellen

De bedste priser på Samsung Galaxy S21 Plus 128 GB

Opdateret 29/11 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
5.637,-
5.637,-
Telenor
Mindstepris
5.999,-
5.999,-
Inphone.dk
Mindstepris
5.999,-
5.999,-

Samsung Galaxy S21 Plus 128 GB udbydes af 18 udbydere. Du kan spare op til 3.039,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S21 Plus 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 18 webshops »

#3 Samsung Galaxy S21 Ultra – den dyre topmodel

De bedste priser på Samsung Galaxy S21 Ultra 128 GB

Opdateret 29/11 2022

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Salgsbutikken
Mindstepris
8.509,-
8.509,-
Telegiganten
Mindstepris
8.618,-
8.618,-
Telenor
Mindstepris
8.949,-
8.949,-

Samsung Galaxy S21 Ultra 128 GB udbydes af 19 udbydere. Du kan spare op til 1.490,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S21 Ultra 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 19 webshops »

Se også: De bedste Android-telefoner lige nu

Galaxy S21, S21+ & S21 Ultra

Ja, som navnene antyder, er der naturligvis størrelserne til forskel. Men Ultra modellen adskiller sig markant fra de andre to modeller på stort set alle punkter. Samsung har gjort det klart og tydeligt, endnu en gang, at Ultra er den man skal gå efter, hvis man vil have det ypperste, de kan tilbyde. 

På designet adskiller de to små telefoner sig fra Ultra-modellen ved at have en hårdfør plastik bagside. Der finder man altså glas på Ultra telefonen. Det er dog vores erfaring, at plastik i god kvalitet sagtens kan hamle op med glas. Sandsynligheden for, at den ender med at smadre, er formentlig også mindre. Det er også kun de to mindre modeller, der kommer i farverige varianter.

Skærmene er naturligvis forskellige med hensyn til størrelserne, men der er også forskel i opløsningen. Samsung har i år valgt at holde de to mindre modeller til at have en fuld HD opløsning – S21 Ultra kommer 2K opløsning. Endnu en gang må vi hive fat i vores mange års erfaring med telefoner og konstatere, at fuld HD opløsning for de fleste vil være mere end rigeligt. Hvis man ikke vidste det i forvejen, ville man formentlig aldrig tænke over det. De kommer alle med skærmopdatering på op til 120Hz og vil ellers være i den høje kvalitet, vi kender fra Samsung: Dynamic AMOLED med flotte farver, god skarphed og høj lysstyrke. 

Galaxy S21 Ultra.

Se også: Store mobiler med store skærme – fordele og ulemper

Ultra forskel på kameraerne

De to mindre modellers kameraer er fuldstændig identiske – alle tre. 64 megapixel på hovedkameraet, ultravidvinkel og et kamera med tre gange optisk zoom. På papiret ligner kameraerne meget de samme telefoner fra sidste år, men det er svært at afgøre, før vi har dem i hånden og kan teste kameraet. Men eftersom Samsung Galaxy S20 vandt vores kamera blindtest i 2020, vil kameraerne uden tvivl være gode.

Galaxy S21 Ultra har fire kameraer på bagsiden, hvor kameraet med 10 gange optisk zoom er den ene af tilføjelserne. Derudover har hovedkameraet en 108 megapixel sensor, ligesom vi så det på S20 sidste år. Der er dog tale om en ny sensor, og der er altså mulighed for, at oplevelsen bliver forbedret – det ved vi snart. Autofokus, der var under kritik sidste år, er også blevet opjusteret til en dedikeret laser autofokus.

Det er naturligvis uvist, om kameraet på S21 Ultra kommer til at være så meget bedre end de andre to. Det kommer helt an på den nye sensor. Den ekstra optiske zoom har vi ikke store forventninger til bliver udslagsgivende i valget mellem de tre.

Se også: Kameraspecifikationer – det betyder de tekniske begreber

Exynos 2100 på alle tre S21 modeller

Samsung har i en række år nu fået kritik for at have en mindre kraftfuld processor i deres telefoner i Europa. Samsung har i år lagt op til, at deres Exynos 2100 er den processor, der laver om på den fortælling. Det, håber vi naturligvis, bliver tilfældet. I hvert fald er alle tre modeller udstyret med denne processor, så altså ingen forskel der. 

Antallet af RAM, der jo udgøre telefonens hukommelse og har indflydelse på ydeevnen, er der forskel på. Ultra modellen kommer med enten 12GB eller 16GB RAM, hvor de to mindre modeller kommer med 8GB på alle varianter. 8GB må dog vurderes til at være rigeligt til de fleste. Hvis man bruger funktioner som desktop-muligheden med Dex og skifter mellem meget tunge apps, kan det være, at de ekstra RAM giver noget ekstra ydelse. Det vil som sagt være de færreste, der vil nå der op, hvor man ikke kan leve uden 12 eller 16 GB RAM.

Batterilevetid til hele dagen

Samsung har udstyret alle tre modeller med nogle store batterier, der alle understøtter hurtig opladning – både trådløs og kablet. 4.000 mAh på S21, 4.800 mAh på S21+ og 5.000 mAh på S21 Ultra. Hver især har de en kapacitet, som formentlig vil give den samme batterilevetid på alle tre modeller. De har jo også forskellige størrelse skærme at trække. 

Her skal man naturligvis være opmærksom på, at Samsung har valgt at sende telefonerne ud uden en oplader i æsken. Altså skal den tilkøbes til 189 kroner uden kabel, hvis man ikke har en i forvejen.

Se også: Hvilken hurtig opladning er bedst til dig?

S Pen på Ultra modellen

En af nyhederne er, at Galaxy S21 Ultra understøtter S Pen funktioner. Dette gælder altså både gamle S Pen til tidligere Note modeller eller sågar den pen, der følger med til Samsungs tablets. Den skal tilkøbes, hvis man ikke har en og den koster 299 kroner. Men da der ikke er en indgang i telefoner, der holder S Pen, vil der skulle et cover til, hvis man skal have den med på farten.

Hvis man bruger S Pen ofte, er det et enormt kraftfuldt værktøj. Men i den henseende vil det måske give mere mening at kigge på en dedikeret Note, hvor pennen også kan sidde i telefonen. S Pen til S21 Ultra har heller ikke helt samme muligheder som til Note-telefonerne.

Lavere priser på S21 end S20

Men de er stadig ikke billige. Galaxy S21 starter fra 6.599 kroner med 128GB, S21+ starter fra 8.199 kroner med 128GB og S21 Ultra har en startpris på 9.799 kroner med 128GB. S21 Ultra fås, som den eneste, med 512GB til 10.999 kroner. 

Som udgangspunkt råder vi altid til, at man venter med at købe telefoner, lige når de udkommer. Efter bare et par måneder vil der allerede være en markant nedgang i prisen. Teleselskaberne kommer også jævnligt med gode tilbud med abonnement på Samsungs telefoner. Når de falder lidt i pris, vil det være svært at komme uden om, at de to mindre modeller tilbyder rigtig meget kvalitet.  

Galaxy S21 Ultra er, på papiret, en fremragende telefon, der uden tvivl vil modtage de højeste karakterer. Men prisen, der fortsat vil være høj efter et par måneder, er for høj, sammenlignet med de to andre modeller. Vi anbefaler S21 eller S21+, hvis du vil have en stor skærm, hvis det skal være en af de tre telefoner, du er ude efter.

Se også: Guides og sparetips