Samsungs Galaxy S21 er blevet billigere – her er årsagen

Samsung Galaxy S21-serien blev billigere end ventet - hvorfor har Samsung endelig sat prisbarren mere rimelig for deres flagskibsserie?

Samsungs Galaxy S21 er blevet billigere – her er årsagen

At et produkt har en god “værdi” for køberen behøver ikke betyde, at en vare sælges billigt. Det betyder derimod, at prisen er fair og passer til det, varer tilbyder. Der, hvor der kan opstå komplikationer, er, når kunden og sælgerens billede af en fair pris ikke helt er det samme.

Sådan har det altid forholdt sig med smartphones. Kunderne forventes og er nødt til at betale en vis sum for en high-end telefon, så det har de gjort, og så var der ikke mere med det. Der er dog sket et par ting, der har gjort det muligt for kunderne at få et lidt tydeligere billede af ”værdien”, når det handler om at købe en telefon.

Derfor blev Galaxy S21 billigere

Samsung har gjort sådan med Galaxy S21, der ser ud til at blive en af de bedste Android-telefoner i 2021. Du kan sammenligne priser på Galaxy S21 her på siden.

Et vigtigt skridt mod det var, at der kom telefoner fra kinesiske producenter som OnePlus. De lancerede det, man kan kalde ”flagship-killer” telefoner og gav nogenlunde samme hardware som Samsung, Sony, Apple og alle de andre på markedet, men til en langt billigere pris.

Udfordringen blev, at producenter som OnePlus ikke var så kendte i Vesten, og at det derfor også var sværere at finde deres produkter. Sådan har det ikke helt været i Danmark, hvor OnePlus i dag sælger telefoner hos alle de danske teleselskaber. I mange andre lande i Vesten er OnePlus dog ikke helt så velkendte som herhjemme.

OnePlus 8 er for eksempel en super god telefon til prisen. Se bedste pris på den herunder:

De bedste priser på OnePlus 8 (2020) 128 GB

Opdateret 11/4 2021

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Elgiganten.dk
Mindstepris
3.997,-
3.997,-
ejoker
Mindstepris
4.499,-
4.499,-
Alternate
Mindstepris
4.575,-
4.575,-

OnePlus 8 (2020) 128 GB udbydes af 15 udbydere. Du kan spare op til 1.702,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus 8 (2020) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 15 webshops »

Andre mobilproducenter som kinesiske Xiaomi og Oppo har også haft held med at lancere rigtig gode telefoner til prisen. De er ikke særlig udbredte i Danmark, men de andre vestlige lande har de større fodfæste. Dog er det særligt på det asiatiske marked, at de er store – så store at de er i top fem over verdens største mobilproducenter. Netop i Asien har Samsung tabt markedsandel og det er altså en lavere pris på S21, der skal forsøge at ændre på det.

Se også: Hvilken Galaxy S21 skal man vælge?

Galaxy S20 FE viste Samsung var bevidste om lavere pris

I slutningen af 2020 ordnede Samsung selv alt dette ved at lancere Galaxy S20 Fan Edition, en telefon med supergod hardware af den vigtige slags og en helt rimelig pris. Samsung kunne aldrig igen give os en basismodel i Galaxy S-serien til 7.000 kroner, når de nu havde vist, at de kunne give et bedre tilbud. S20 FE kom til en pris på 5.299 kroner – i dag kan den købes fra 4.400 kroner, som du kan se herunder.

De bedste priser på Samsung Galaxy S20 FE 128 GB + 4G

Opdateret 11/4 2021

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
3.980,-
3.980,-
CineMagic A/S
Mindstepris
4.028,-
4.028,-
Salgsbutikken
Mindstepris
4.108,-
4.108,-

Samsung Galaxy S20 FE 128 GB + 4G udbydes af 30 udbydere. Du kan spare op til 3.009,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S20 FE 128 GB + 4G

Sammenlign aktuelle priser hos 30 webshops »

Der er dog en konsekvens af, at priserne bliver skåret ned. Opladere og høretelefoner må man selv stå for nu, vandfaldsskærmen (den buede skærm der gav lækkert design) og pladsen til SD kort er også væk og bagsiden af S21 er lavet af plastik i stedet for glas.

En del af dette spiller ingen rolle for de fleste, mens andre af kompromiserne kan være sværere at acceptere.

Se også: Find bedste priser på de bedste Samsung telefoner

Barren sat helt rigtigt for Galaxy S21

Generelt set er de fleste dog nok enige om, at det er lettere at se værdien i en Galaxy S21 til 6.599 kroner end en Galaxy S20 til 7.000 kroner. Det kan desuden betyde et bedre salg for Galaxy S21, selv i disse tider hvor det hele er noget sværere og mange står uden arbejde.

Det kan også være slutningen på en Fan Edition-lancering i slutningen af et produkts cyklus, fordi vi får en bedre værdi allerede fra starten, end vi tidligere har været vant til. En ting er dog sikkert – Samsung har denne gang sat barren helt rigtigt, når det gælder ”værdien” for en Samsung Galaxy S 21.

Se også: Sammenlign priser på telefoner