Test af OnePlus 10T 5G – vanvittig hurtig

OnePlus 10T 5G er et godt og billigere alternativ til de dyrere flagskibstelefoner, som går overraskende lidt på kompromis med de vigtigste ting. Læs vores test af OnePlus 10T 5G.

Test af OnePlus 10T 5G – vanvittig hurtig

Er det fart, du vil have, er OnePlus 10T 5G nok den allerhurtigste smartphone lige nu. Men faktisk er OnePlus’ nye toptelefon meget mere end det. Her får man en flagskibstelefon i høj kvalitet, der brillerer på alle parametre – og til en overraskende fornuftig pris.

Kan OnePlus 10T 5G anbefales, og er den den helt rigtige smartphone for dig? Læs vores grundige test af telefonen her og bliv meget klogere på den.

OnePlus 10T 5G – bedømmelse

Design og materiale: 9/10
Brugervenlighed: 8/10
Batterilevetid: 10/10
Skærm: 9/10
Kamera: 8/10
Hastighed i brugerflade: 10/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 9/10
Antennekvalitet: 6/10
Samtalekvalitet: 7/10

Samlet karakter: 86/100

Se aktuelle priser på OnePlus-telefoner her.

Design

OnePlus har siden deres første model i 2014 skabt nogle af de flotteste telefoner på markedet og ikke været bange for at prøve nogle ting. Så meget nyt finder man ikke i OnePlus 10T, men en flot telefon er den bestemt.

Har du set topmodellen OnePlus 10 Pro, er der ikke meget overraskende ved 10T 5G. Bagsiden er nemlig nærmest identisk, men med enkelte mindre forskelle. Men der er flere ting, der er anderledes ved 10T, og vi foretrækker faktisk designet på denne – lige bortset fra én stor mangel.

Den største mangel er den såkaldte Alert Slider, der denne gang har måttet lade livet. OnePlus har haft brug for pladsen inde i 10T 5G og har derfor manglet plads til deres vellidte fysiske knap, som let skifter mellem lydløs, vibration og lyd.

På fronten af OnePlus 10T 5G finder man en flad skærm omringet af en ramme i blankpoleret aluminium. I forhold til 10 Pro er den nye 10T en anelse tykkere. På bagsiden fanger en stor kameraø al opmærksomheden. Modellen kommer i to nye farver: Jade Green og Moonstone Black. Modellen vi har er Jade Green, som har en blank bagside, som suger fingeraftryk til sig – men flot er den. Den sorte har en mat bagside, hvilket vi foretrækker.

Her er ingen IP-certificering, men er dog beskyttet mod både væske og støv. En IP-certificering er kostbar for producenten at få lavet, og for at holde prisen så langt nede som muligt, har 10T 5G altså ikke en.

For- og bagside på 10T er beklædt med Gorilla Glass 5-glas, som giver god beskyttelse mod ridser og slag, men dog ikke er nyeste og bedste version, som topmodellen 10 Pro derimod har.

Se også: De flotteste og mest holdbare telefoner

OnePlus 10T 5G
OnePlus 10T 5G i Jade Green er en nydelig smartphone.

Brugervenlighed

Er der noget, som OnePlus siden starten har fået ros for, er det deres OxygenOS-brugerflade, der er lagt ovenpå Googles Android. OnePlus har formået at levere en af de absolut bedste, hurtigste, simple og funktionalitetsrige brugerflader blandt Android-producenterne – og anderledes er det ikke med den nye OnePlus 10T.

OnePlus 10T 5G kommer med nyeste udgave af OxygenOS, version 12.1. Den bliver desuden blandt de første telefoner fra producenten, der får nyeste Android 13. Godt nok har OxygenOS skiftet udseende, men på trods af det er det stadig flot, brugervenligt, flydende og har masser af gode funktioner. Den er garanteret tre store Android-opdateringer, så til og med Android 15. Derudover får den fire år med sikkerhedsopdateringer.

OnePlus 10T 5G er med en 6,7 tommer skærm en ganske voluminøs smartphone, men den er stadig rimelig let at betjene med én hånd. Den ligger godt i hånden og er ikke særlig bred. Tænd/sluk- og lydstyrkeknapper er lette at nå, men vi mangler altså OnePlus’ Alert Slider.

Se også: Telefoner med bedst brugervenlighed

Batteri og opladning

I OnePlus 10T sidder to batterier, hver på 2.400 mAh, som giver en samlet kapacitet på 4.800 mAh. Det kan ikke helt matche de 5.000 mAh i topmodellen 10 Pro, men det er stadig en fin størrelse. Batteritiden har vist sig at være ganske fornuftig, hvor den let klarer en hel dag med intensivt brug. Bruger man ikke telefonen så meget, holder den gerne halvanden til to dage.

En af nyhederne i OnePlus 10T 5G er dens nye kablede opladning. 10T 5G kommer nemlig med en ny 150 watt opladning, som producenten har døbt SUPERVOOC Edurance Edition. Med den medfølgende oplader kan man oplade telefonen fra 0 til 100 procent på vanvittige 19 minutter. En hel dags strøm – omkring 65-70 procent batteri – klares på blot 10 minutter.

Sikkerheden er samtidig styrket via en række nye teknologier, heriblandt den dobbelte opladningspumpe samt Battery Health Engine, der forlænger batteriets levetid og kapacitet.

Et kompromis man finder i OnePlus 10T 5G er manglen på trådløs opladning, hvilket vi finder ret ærgerligt.

Se også: Disse telefoner har bedst batteritid

Skærm

Man kigger på en 6,7 tommer skærm, når man nyder indhold på OnePlus 10T 5G. Det er en anelse større end OnePlus’ sidste T-model, OnePlus 8T, som havde en 6,5 tommer skærm. Den større skærm matcher derimod OnePlus’ seneste topmodeller.

Der er tale om en Fluid AMOLED-skærm i Full HD med adaptiv 120 Hz-opdateringshastighed. Den kan automatisk skifte mellem 60, 90 og 120 Hz for at holde energiforbruget nede. Skærmen understøtter sRGB, Display P3, 10-bit farvedybde og HDR10+ og har en maksimum lysstyrke på 950 nits.

Der er slet ingen tvivl om, at dette er en fantastisk skærm, der er blandt de bedste på markedet. Her er masser af lys, den er rigeligt skarp og farverne er flotte. Og så er vi samtidig vilde med, at OnePlus har valgt en flad skærm til denne model. En flad skærm er måske ikke så fancy, men derimod langt mere brugervenlig.

Se også: Telefoner med de bedste skærme

OnePlus 10T 5G
Flad og fremragende er skærmen i 10T 5G.

Kamera

OnePlus 10 Pro er stadig producentens ultimative flagskibstelefon, hvor netop kameraet med Hasselblad-branding er en af de største forskelle fra den nye 10T. På trods af mangel på Hasselblads logo og den eksklusive Sony IMX789-sensor byder OnePlus 10T 5G på et overbevisende kamera, som formår at overraske.

Lad os lægge ud med et kig på hardwaren i kameraet. Her er der på bagsiden tale om en 50 megapixel Sony IMX766-hovedsensor med optisk billedstabilisering (OIS), der har fået følgeskab af et 8 megapixel ultravidvinkelkamera med 120 graders synsfelt samt et 2 megapixel makrokamera. Her er ikke noget dedikeret telefotokamera. På forsiden sidder et 16 megapixel selfiekamera med elektronisk billedstabilisering. OnePlus 10T 5G optager video i op til 4K ved 60 billeder i sekundet.

OnePlus 10T 5G
Kameraet i 10T 5G er godt nok til de fleste.

I kamera-appen finder man en lang række funktioner, heriblandt Nightscape 2.0, Ultra HDR, Smart Scene Recognition, Portrait Mode, Pro Mode, Panorama, Tilt-Shift Mode, Long Exposure, Dual-View Video, Retouch, Breeno Scan, Movie Mode og Cat/Dog Face Focus.

Men hvordan er kameraet så? Overraskende godt. Kameraet er ikke det allerbedste, du i dag kan få i en smartphone, men det leverer en samlet god oplevelse, som langt de fleste vil være godt tilfredse med. Fotos taget med 10T 5G har attraktive farver, som er rimelig naturtro, men samtidig meget delevenlige.

Telefonens HDR er ekstremt effektiv, portrætbilleder står knivskarpt og ultravidvinkelkameraet leverer en fornuftig kvalitet. Makrokameraet gør det nogenlunde, men det virker i vores øjne lidt som spild. Hvorfor ikke bare bruge ultravidvinkelkameraet til makro? Mest overraskende er natfoto-funktionen, hvor 10T 5G knockouter Apples nuværende topmodel, iPhone 13 Pro Max.

Se også: Telefoner, der tager de bedste billeder

Herunder kan du se billeder taget med OnePlus 10T 5G:

Navigationshastighed og ydeevne

Som producent har OnePlus altid haft et fokus på ydeevnen, og det er der selvfølgelig også i den nyeste model. Faktisk er dette deres hurtigste telefon til dato – hurtigere end den dyrere topmodel.

I OnePlus 10T 5G sidder nemlig Qualcomms nyeste Snapdragon 8+ Gen 1, der er det hurtigste chipset til Android-telefoner på markedet. Dette chipset finder man indtil videre kun i OnePlus 10T og ASUS ROG Phone 6. I forhold til telefoner med Snapdragon 8 Gen 1 loves der hastighedsforbedringer på 10 procent på CPU og hurtigere clockhastigheder for GPU.

Dertil kommer den med op til 16 GB LPDDR5 RAM og op til 256 GB UFS 3.1 lagerplads. OnePlus påstår, at 10T kan gemme og give hurtig adgang til 35 åbne apps i RAM-hukommelsen.

Og vi kan simpelthen ikke sætte en finger på ydeevnen i OnePlus 10T 5G. Den er lynhurtig og afvikler alt, hvad vi kaster efter den flydende og uden problemer. Vil du have en hurtig telefon, er dette nok det bedste bud på markedet lige nu.

Se også: Telefoner med hurtige brugerflader

Datahastighed

OnePlus 10T 5G har godt styr på det med forbindelserne. Her er alle de vigtige 5G-bånd, og der opleves generelt flotte download- og uploadhastigheder.

Med 5G, 4G, Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.3 har man alle forudsætninger for hurtigt internet og stærke trådløse forbindelser.

Se også: Telefoner med hurtigt internet

Spiloplevelse

Med en stor 6,7 tommer skærm med høj lysstyrke og op til 120 Hz-opdateringshastighed, Snapdragon 8+ Gen 1, masser af hurtig RAM og lagerplads, stort batteri, smarte indbyggede gamingfunktioner samt OnePlus’ mest effektive køling i en smartphone, er der lagt op til en optimal gamingoplevelse.

At spille på OnePlus 10T 5G er en virkelig god oplevelse og blandt de bedste, vi har oplevet. En dedikeret gamingtelefon har åbenlyst fordele, men 10T 5G kommer utrolig tæt på.

Se også: De bedste telefoner til spil

Antennekvalitet

OnePlus 10T er udstyret med nyudviklet teknologi, der ifølge producenten skulle give denne smartphone exceptionel antennestyrke. Hele vejen rundt om 10T sidder der antenner, der sikrer et stærkt mobil- og Wi-Fi-signal.

I vores test af OnePlus 10T 5G har vi altid oplevet en fin forbindelse til mobilnetværket, hvor den er testet på både TT-Netværket og TDC. Her har der aldrig været problemer med opkald eller streaming af indhold.

Samtalekvalitet

Ligeledes har vi oplevet en virkelig god opkaldskvalitet på OnePlus 10T 5G. Lyden fra højtaleren i toppen er høj og klar, og samtidig er højtaleren stor, som derfor gør det let at finde en god placering ved øret. Ved håndfri opkald har telefonen gode stereohøjtalere og mikrofoner, som leverer en god oplevelse.

OnePlus 10 Pro understøtter naturligvis Wi-Fi-opkald, så er du et sted med dårlig mobildækning, men med Wi-Fi-opkobling, kan du føre en almindelig mobilsamtale på denne smarte måde.

Se også: Telefoner med bedste samtalekvalitet

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

Med en vejledende pris fra 5.499 kroner er det svært ikke at blive imponeret over OnePlus 10T 5G. Den minder på mange måder om den dyrere OnePlus 10 Pro og er endda på nogle områder bedre. Til en attraktiv pris får man en vanvittig hurtig smartphone, der overhaler langt dyrere flagskibstelefoner.

Men det er ikke kun på ydeevne, at 10T gør det godt. Den nye 150 watt-opladning er den hurtigste, du kan få lige nu og er meget vanedannende. Når man først har vænnet sig til 10 minutters opladning, er det svært at gå tilbage.

Fremhæves skal også det flotte design, den gode og hurtige skærm og et overraskende kapabelt kamera. Det nye 360 graders antennessystem, der består af 15 antenner, som sikrer et stærkere Wi-Fi- og mobilsignal, vil mange sikkert også sætte pris på.

Der er dog også nogle kompromisser i forhold til den lidt dyrere 10 Pro. Her er nemlig en mangel på trådløs opladning, IP68-certificering, en stærkere og mere avanceret LTPO-skærm samt Hasselblad-kameraet, der også har optisk zoom. Hvilken du skal vælge er op til dig. Vi kan kun give OnePlus 10T 5G en varm anbefaling, men læs også lige testen af OnePlus 10 Pro.

Fordele:

 • Ydeevnen
 • Lynhurtig opladning
 • Flot og brugervenligt design
 • Et godt hovedkamera
 • God skærm

Ulemper:

 • Ingen IP-certificering
 • Mangler optisk zoom
 • Ingen trådløs opladning
 • Vi savner en Alert Slider

Alternativer til OnePlus 10T

De bedste priser på OnePlus 10 Pro 5G (2022) 128 GB

Opdateret 29/2 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
3.968,-
3.968,-
Inphone.dk
Mindstepris
4.299,-
4.299,-
Salgsbutikken
Mindstepris
6.378,-
6.378,-

OnePlus 10 Pro 5G (2022) 128 GB udbydes af 10 udbydere. Du kan spare op til 4.301,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus 10 Pro 5G (2022) 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 10 webshops »

De bedste priser på Xiaomi 12 Pro (2022) 256 GB

Opdateret 29/2 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
MyTrendyPhone
Mindstepris
3.708,-
3.708,-
NordicElectronics
Mindstepris
3.869,-
3.869,-
happii.dk
Mindstepris
4.149,-
4.149,-

Xiaomi 12 Pro (2022) 256 GB udbydes af 9 udbydere. Du kan spare op til 4.291,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Xiaomi 12 Pro (2022) 256 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 9 webshops »

De bedste priser på OnePlus Nord 2T 5G 128 GB

Opdateret 29/2 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
2.210,-
2.210,-
Inphone.dk
Mindstepris
2.221,-
2.221,-
Komplett.dk
Mindstepris
2.790,-
2.790,-

OnePlus Nord 2T 5G 128 GB udbydes af 14 udbydere. Du kan spare op til 1.134,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus Nord 2T 5G 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 14 webshops »

OnePlus 10T 5G – specifikationer og funktioner

 • Mål: 163 x 75,3 x 8,75 mm
 • Vægt: 203,5 gram
 • Software: Android 12, OxygenOS 12.1
 • Processor: Snapdragon 8+ Gen 1
 • Skærm: 6,7 tommer, LTPO2 AMOLED, FHD (2412 x 1080 pixel), 120 HZ refresh rate, Gorilla Glass 5
 • RAM: 8, 12 eller 16 GB RAM
 • Lagerplads: 128 eller 256 GB
 • Batteri: 4.800 mAh med 150W oplader
 • Netværk: 2G/3G/4G/5G
 • Kamera: 50 + 8+ 2 megapixel, blænde F/1.8, autofokus, OIS på hovedkamera
 • Frontkamera: 16 megapixel, blænde f/2.4
 • Video: 4K ved 60 fps
 • Opkobling: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.3, USB-C
 • GPS: Ja, (A-GPS, Glonass, Galileo, Beidou)
 • FM-radio: Nej
 • NFC: Ja
 • SAR-værdi: Ikke oplyst
 • Øvrigt: Accelerometer, fingeraftryksscanner, gyroskop og kompas
 • Pris: Fra 5.499 kroner

Se også: Test af telefoner