Test af OnePlus 12 – Kan let blive årets bedste mobil

OnePlus 12 går all-in på opgraderinger på deres nye premium-mobil, hvor funktioner og pris går op i en højere enhed. Test af OnePlus 12.

Test af OnePlus 12 – Kan let blive årets bedste mobil

Test af OnePlus 12: OnePlus 12 fører sig frem, som var der ingen dag i morgen med de ypperste specifikationer og funktioner i en skøn forening. Og prisen? Ja, den mere end 4.000 kroner under de nærmeste konkurrenter.

Det er svært at spå, særligt om fremtiden, som et vittigt hoved engang har formuleret det, men OnePlus 12 har alle trumfkort til at blive Årets Mobil 2024 – der skal komme nærmest uhørt nye funktioner og muligheder fra konkurrerende modeller her i 2024 for at det ikke sker.

Læs vores test af OnePlus 12 herunder.

Se også: De bedste telefoner fra OnePlus

OnePlus 12 – bedømmelse

Design & Materiale: 9/10
Brugervenlighed: 8/10
Batterilevetid: 10/10
Skærm: 10/10
Kamera: 10/10
Hastighed i brugerflade: 10/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 10/10
Antennekvalitet: 5/10
Samtalekvalitet: 7/10
Samlet karakter: 89/100

Test af OnePlus 12

Design og materialer

OnePlus 12 er tungere og tykkere end forgængeren OnePlus 11, men ikke i en grad, der generer nogen. 15 gram tungere med 220 gram på vægtskålen og 0,7 mm tykkere med 9,2 mm. Til sammenligning er både iPhone 15 Pro Max og Samsung Galaxy S24 Ultra tungere.

Kamerahuset er stadig stort og rundt og optikkerne er betydeligt større end på 11’eren. Det er dog stadig visuelt flot.

IP-certificering lyder på IP65 og den er dermed afvisende over for støv og vandstænk. Den er ikke så hardcore på den front som andre telefoner med IP68-certificering, men den har heldigvis fået Corning Gorilla Glass Victus 2 – det er den mest robuste skærmbeskyttelse til dato fra Corning.

Skærmen er 6,82 tommer stor og er dermed større end skærmen på OnePlus 11, der har skærm på 6,7 tommer. I store træk holder OnePlus 12  dog samme fysiske mål, så det er dejligt. Skærmen har afrundede kanter og med en glat bagside kan jeg stærkt anbefale, at man sætter et cover på telefonen. Når man ser billeder af telefonen, så får man indtryk af, at bagsiden er ru. Men det er den ikke, den er glat.

Se også: Telefoner med godt og holdbart design

Brugervenlighed

Med en skærm på 6,82 tommer er skærmen stor og det medfører som udgangspunkt lidt besvær med at nå over alt på skærmen med fingrene med énhåndsbetjening. Som altid er det muligt at aktivere énhåndsbetjening på skærmen, hvor apps og widgets flyttes længere ned på siden.

Jeg er ikke så pjattet med sådan en løsning og jeg anbefaler derfor altid at have en widget på den øverste del af skærmen, og så apps på den nederste halvdel, hvor man let kan nå dem.

Fingeraftryksscanneren er stor og reagerer hurtigt, uden man skal tænke over, om man nu også rammer det rigtige sted på skærmen.

Brugerfladen og systemet er bygget brugervenligt op og det er stadig rigtig dejligt, at man kan styre Spotify fra Always On-skærmen. Man kan skifte sang og vælge de seneste fire albums eller playlister, man har haft gang i.

Alert Slideren sidder på venstre side nu i stedet for højre siden. Den kan man bruge til at skifte mellem lydløs, vibration og ring på telefonen.

Se også: Brugervenlige smartphones

Batteritiden

Med et batteri på 5.400 mAh sætter OnePlus nye standarder for batterikapaciteten i en mainstream-mobil. Hidtil har 5.000 mAh været den maksimale størrelse, men nu flyttes grænserne altså på det punkt. Det er nok med til at gøre telefonen lidt tungere, men længere batteritid er altid rart.

Batteritiden på OnePlus 12 er fremragende. Jeg hører nok under betegnelsen heavy user, men jeg oplever ofte tæt på to dages batteritid på én opladning. Det er altså dejligt.

Den lader om med en 100 Watt oplader, der kan lade telefonen op fra 1-100 procent på cirka 26 minutter. En nyhed i forhold til forgængeren er trådløs opladning og det sker med 50W.

Jeg lever sagtens uden, men jeg ved også, at der er en del, der forlanger trådløs opladning i en premium-mobil. Det krav er dermed indfriet fra OnePlus’ side. Det tager cirka 55 minutter at lade op fra 1-100 procent med trådløs opladning.

OnePlus 12 garanterer som på forgængeren op til 1.600 opladninger, inden batteriet rammer et mærkbart tab i batterikapacitet. Normalt ligger det tal omkring 800 opladninger, så det er en virkelig god og dejlig garanti, OnePlus stiller på den front.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Skærm

Skærmen er som nævnt stor – nogen vil måske lige frem sige gigantisk med sine 6,82 tommer. Den er ikke bare stor, den er også rigtig flot og skarp med 2K-opløsning, 1 milliard farver, 1-120 Hz variabel refresh rate med LTPO AMOLED, Dolby Vision, HDR10+ og 4.500 nit lysstyrke.

Det sidste er værd at hæfte sig ved. Har man brug for 4.500 nits lysstyrke, når vi har set hvor lysstærke telefoner med 1.500-2.000 nits lysstyrke er, for eksempel den seneste iPhone 15 Pro Max?

Typisk lysstyrke betegnes normalt som den maksimale lysstyrke, der kan opnås med en fuldt oplyst skærm og her er tallet på 1.600 nits på OnePlus 12. Det er stadig højt – iPhone 15 Pro Max har typisk lysstyrke på 1.000 nits.

Uanset hvad: Skærmen er ganske enkelt fremragende med meget flotte farver og høj skarphed. Da det samtidig er en AMOLED-skærm, er der naturligvis også always-on display.

Se også: Telefoner med bedste display

Kamera

OnePlus holder sig stadig fra 200-megapixel-racet, som Samsung og Xiaomi ellers hygger sig med. Alligevel får vi masser af megapixel på alle tre optikker, nemlig 50 på hovedkameraet, 64 på telefotokameraet og 48 på ultravidvinkelkameraet.

Af andre kamerafunktioner, der skal nævnes, er 3 gange optisk zoom, OIS, fasedetektion autofokus og så Hasselblad Color Callibration.

Selfie-kameraet er på 32 megapixel og video kan optages med 8K med 24 billeder i sekundet. Helt grundlæggende er kameraet i OnePlus 12 ypperligt i alle tænkelige situationer.

Herunder kan du se en lang række billeder taget med OnePlus 12. (Alle billeder er taget håndholdt).

 

Se også: Telefoner med bedste kameraer

Hastighed i brugerflade i OnePlus 12

OnePlus er længe gået forrest, når det gælder hastighed i brugerfladen. Det er også tilfældet denne gang. Vi finder en kombination af Snapdragon 8 Gen 3, op til 24 GB RAM og et avanceret RAM-styringssystem for bedre ydeevne i multitasking- og spilscenarier samt 256 / 512 / 1.024 GB lagerplads og Android 14.

OnePlus opdaterer telefonen med fire Android-opdateringer, så man får til og med Android 18 samt fem år med sikkerhedsopdateringer. Med Snapdragon 8 Gen 3 og op til 24 GB RAM svarer det stort set til statsgaranti på, at telefonen også er hurtig at navigere rundt i om både tre, fire og fem år.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Datahastighed i OnePlus 12

Det kan gøres hurtigt: 5G, 4G og WiFi 7 giver alle muligheder for at surfe ekstremt hurtigt og pålideligt rundt på nettet.

Med Dual WiFi Acceleration kobler telefonen sig op til begge WiFi-frekvenser, hvilket giver både hurtigere og mere stabilt internet.

Se også: Mobiltelefoner med hurtig internet

Gaming

Hvis du jagter en mobil, der egner sig særligt godt til gaming, så kan du godt indstille jagten nu. Først og fremmest er den store skærm ganske enkelt verdensklasse at spille på og det hvad enten det er Candy Crush eller Call of Duty.

En stor skærm gør bare gaming federe og sjovere – særligt når skærmen samtidig er meget flot og skarp. Den voldsomme ydeevne i telefonen og det kraftige batteri gør også, at telefonen kan håndtere de tungeste spil uden problemer og at man kan spille på farten i lang tid.

Se også: Bedste telefoner til gaming og streaming

Antennekvaliteten på OnePlus 12

OnePlus 12 har en SAR-værdi på 0,95 w/kg, hvilket er lavere end de 1,1 w/kg,  som var tallet for 11’eren. Det er stadig lidt i den høje ende, en dog ikke højere end på iPhone generelt.

SAR-værdien signalerer antennekvalitet, som vi har set på de seneste topmodeller fra Apple og Samsung. De færreste vil opleve problemer med at holde forbindelsen til mobilnettet i Danmark, hvor mobilnettet er finmasket i stort set hele lande.

Da antennekvaliteten trods alt ligger i den lavere ende, betyder det, at telefonen skal bruge mere krudt på at holde mobilsignalet sammenlignet med telefoner med lavere sar-værdi. Det betyder højere batteriforbrug samt at telefonen skal bruge mere power for at holde mobilsignalet.

Se også: Mobiltelefoner med bedst antennekvalitet og mobildækning

Samtalekvalitet

OnePlus 12 har ingen særlige lydindstillinger til samtaler, dog er lyden helt i orden  – både hos mig og dem jeg taler med.

Det havde dog været en skøn detalje med mulighed for at tilpasse lyden til lige netop mine ører og min hørelse, da jeg faktisk oplever en forskel i lydkvaliteten på de telefoner, der tilbyder den slags muligheder.

Se også: Mobiltelefoner, der er bedst til opkald

Konklusion og kvalitet i forhold til pris

OnePlus 12 får lige som mange andre telefoner en mindre prisstigning. Ikke alle telefoner kan retfærdiggøre en prisstigning, men den er meget rimelig på OnePlus 12. Skulle man have en OnePlus 11 med 256 GB lagerplads, kostede den 6.999 kroner, OnePlus 12 med 256 GB lagerplads koster 7.499 kroner.

Tidligere kunne man godt finde telefoner, der funktionelt var bedre end OnePlus-telefoner, men det kan man ikke nu. OnePlus 12 er en fuldbyrdet konkurrent til Apples hidtil bedste telefon, iPhone 15 Pro Max og Samsungs ditto, Galaxy S24 Ultra – man kan også vende den om og sige, at det er de to telefoner, der er konkurrenter og alternativer til OnePlus 12.

Uanset: OnePlus 12 er en fremragende mobil, blandt de allerbedste overhovedet og så kommer den med en vejledende pris, der er over 4.000 kroner lavere end de bedste alternativer.

Da vi anmeldte OnePlus 11 sidste år, kaldte vi den for den bedste premium-telefon, når man skelede til prisen. OnePlus 12 er i dag den bedste premium-telefon til prisen, men også en seriøs kandidat til den bedste telefon overhovedet her i 2024.