Test af Xiaomi 13 – kompakt og kraftfuld Leica-mobil

Xiaomi 13 retter op på de få mangler, der var på forgængeren og er af de allerbedste kompakte telefoner. Test af Xiaomi 13.

Test af Xiaomi 13 – kompakt og kraftfuld Leica-mobil

Mobilproducenterne behøver ikke anstrenge sig med alle mulige og umulige teknologiske landvindinger for at give brugerne en stor mobiloplevelse. Det er Xiaomi 13 et rigtig godt bevis på. Læs vores test af Xiaomi 13 og se aktuelle priser.

Xiaomi 13 har en stor arv at løfte efter 12’eren fra 2022, der bare var en virkelig fremragende mobil til prisen. Der er ikke vanvittig stor forskel på 12’eren og dette års 13’er, men den nye model skiller sig alligevel ud med et par markante forbedringer.

Designet sidder lige i skabet med perfekt størrelse – skærmen er tilpas stor med 6,36 tommer, mens telefonen rent fysisk er meget kompakt.

At der er tale om en topmodel vidner Snapdragon 8 Gen 2 om. Det er den mest kraftfulde processor på markedet i dag til Android og den betyder en forskel i forhold til Gen 1-versionen. Bedre batteritid og ydeevne over længere tid.

Nedenfor kan du se vores bedømmelse af Xiaomi 13, læse vores konklusion og se vores anbefalinger til, hvem der bør købe den.

Se også: Sammenlign priser på Xiaomi-telefoner

Bedømmelse af Xiaomi 13

Design & Materiale: 9/10
Brugervenlighed: 9/10
Batterilevetid: 8/10
Skærm: 9/10
Kamera: 9/10
Hastighed i brugerflade: 10/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 9/10
Antennekvalitet: 4/10
Samtalekvalitet: 7/10
Samlet karakter: 84/100

Find billigste pris på Xiaomi 13 her.

Konklusion på test af Xiaomi 13

Xiaomi 13 er alle pengene værd og cementerer Xiaomis position som en mobilproducent, der leverer virkelig høj kvalitet til prisen.

Skærmen på 6,36 tommer af typen OLED og med 120 Hz opdateringsfrekvens, HDR10+ og 1.900 nits lysstyrke er en fornøjelse at bruge. Farverne er klare og naturtro og skarpheden er i top.

Byggekvaliteten er god og telefonen er rigtig rar at holde i hånden. Telefonen har ikke det afrundede design, som vi ellers ser hos mange telefoner, men er mere kantet. Det gør, at man får et bedre greb om telefonen, selvom den har en glat bagside. Og så er der kommet IP68-certificering, så den er vandtæt ned til 1,5 meter i 30 minutter.

Brugerfladen er udstyret med Xiaomis eget UI, Mi Ui 14. Der er lige farveladet nok til mig, men det er jo Android, så det er uhyre let at finde et udtryk, der passer bedre. I hvert fald er brugerfladen ekstremt hurtig takket være Snapdragon 8 Gen 2, Android 13 og enten 8 eller 12 GB RAM.

Telefonen får i øvrigt fire store Android-opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer.

Jeg kan godt lide Xiaomi-appen Sikkerhed. Den giver et godt og hurtigt overblik over batteristatus og mulighed for hurtigt at rense ud i telefonen.

Der er mere at blive imponeret over, kameraet for eksempel. Billeder i dagslys er flotte og farvefyldte, portrætbilleder er flotte og skarpe og mørkefotos er rigtig flotte.

Xiaomi har rettet op på en vigtigt ting i forhold til Xiaomi 12: Der er optisk zoom på Xiaomi 13. Det gør altså en forskel, når man vil zoome ind, så det er skønt. Kameraet er laver i samarbejde med kameraproducenten Leica og der er mange muligheder for at tage flotte billede med Xiaomi 13.

Batteriet på 4.500 mAh er kraftfuldt nok til at række til et par dages almindelig brug. Med 67W opladning tager det knap 40 minutter at lade op fra 1-100 procent.

Optisk zoom, officielt vandtæt med IP68-certificering og Snapdragon 8 Gen 2 – det er tre væsentlige forbedringer i forhold til sidste års Xiaomi 12 og det er en telefon, man ikke kan andet end at holde af.

Kan Xiaomi 13 anbefales, og hvem skal købe den?

Xiaomi 13 kan varmt anbefales til langt de fleste, hvis man er ude efter rigtig høj kvalitet i en mobil, der ikke er alt for stor.

Går man efter høj kvalitet på alle parametre i en forholdsvis kompakt telefon, så er Xiaomi 13 det perfekte valg.

Vejledende pris er 7.999 kroner. Find billigste pris på Xiaomi 13 her.

Xiaomi 13 er en fremragende telefon, men Pro-modellen er endnu bedre. Læs test af Xiaomi 13 Pro.