Test af Xiaomi 14 Ultra: Den nye bedste kameramobil

Xiaomi 14 Ultra er den bedste kameratelefon, som vi til dato har testet og er fremragende på stort set alle punkter - der er dog lige det med prisen. Test af Xiaomi 14 Ultra.

Test af Xiaomi 14 Ultra: Den nye bedste kameramobil

Xiaomi 14 Ultra ligger i et prisleje, hvor ikke alle kan eller vil være med, men hvis du skal have den bedste kameramobil på markedet lige nu, er det 14 Ultra, du skal gå efter. Her er vores test af test af Xiaomi 14 Ultra.

Som en entusiastisk kamerafotograf har det de sidste to-tre år været en fornøjelse at tage billeder med mobilen – i hvert fald, hvis det har været med de bedste kameratelefoner på markedet. Herhjemme har Samsung og Apple ligget og kæmpet om at have den bedste kameramobil de seneste mange år, men da OnePlus 12 kom i år var der en tredje bejler til kameratronen. Med Xiaomi 14 Ultra på det danske marked er der pludselig også en fjerde bejler og lur mig, om den faktisk ikke nupper tronen for nu.

Xiaomis seneste telefon, 14 Ultra, stepper i hvert fald virkelig op i konkurrencen. Efter at have brugt denne telefon nogle dage til at tage spandevis af billeder, vurderer jeg, at Xiaomi 14 Ultra må være den bedste nye kameramobil på markedet.

Nedenfor kan du se vores bedømmelse af Xiaomi 14 Ultra, læse vores konklusion og se vores anbefalinger til, hvem der bør købe den.

Se også: Sammenlign priser på Xiaomi-telefoner

Bedømmelse af Xiaomi 14 Ultra

Design & Materiale: 9/10
Brugervenlighed: 8/10
Batterilevetid: 10/10
Skærm: 10/10
Kamera: 10/10
Hastighed i brugerflade: 10/10
Datahastighed: 10/10
Spiloplevelse: 9/10
Antennekvalitet: 4/10
Samtalekvalitet: 7/10

Samlet karakter: 87/100

Pris og tilbud på Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 14 Ultra har en vejledende pris på 11.999 kroner, men er allerede nu faldet meget i pris. Du kan se den aktuelle pris herunder.

Se aktuelle priser og tilbud på Xiaomi 14 Ultra her

Konklusion på test af Xiaomi 14 Ultra

Fantastisk mobilkamera

Kamerahardwaren er den bedste, en smartphone kan tilbyde lige nu. Det primære kamera bruger den helt nye Sony LYT-900, en 1-tommer sensor med en fysisk lukker, der åbner og lukker automatisk afhængigt af behovet.

At gøre lukkeren mindre begrænser lysindtaget og øger også fokuspunktet. Åbn lukkeren bredt, og du får mere lys ind og får meget lav dybdeskarphed til cremet bokeh. Med en en kvik og effektiv Xiaomi-billedbehandling med en smule Leica-touch er dette et hovedkamera, der kan fange kvalitetsskud med kontraster, naturlige farver og naturlig bokeh som ikke kan gøres bedre lige nu i et mobilkamera.

Det er dog særligt billedkvaliteten på zoombilleder, der imponerer. Detaljerne og skarpheden er imponerende, selvom når man zoomer 20 gange ind.

Herunder kan du se en række billeder, vi har taget med Xiaomi 14 Ultra:

14 Ultra er også en sjov telefon at lege med, når man tager billeder. Der er mange kameraindstillinger og det er let at finde rundt i menuerne og hurtigt finde den indstilling eller det filter, man er ude efter.

Xiaomi har også bygget et kamerakit (et separat køb), der i det væsentlige er et gummihylster med et kameragreb, der gør telefonen til noget, der ligner et rigtigt kamera med zoomhjul og fysisk lukkerknap. Zoomer man med zoomhjulet, går det langsomt at zoome ind – faktisk tager det 90 sekunder at gå fra standardindstilling til de max 120x zoom (digitalt zoom). Det kan gøres meget hurtigere med to fingre på skærmen.

Til gengæld giver kamerakittet et rigtig godt greb om telefonen – det fungerer godt til billeder.

Se også: De bedste kameratelefoner

Godt bygget, flot skærm, lang batteritid, høj ydeevne

Uden for kameragrejet er Xiaomi 14 Ultra også topkvalitet, men ikke noget, vi ikke har set fra mange andre premium-telefoner. Dette er ikke en kritik som sådan, men mere en konstatering af, at selv den mest upåagtede mobilproducent faktisk ikke behøver anstrenge sig meget for at levere en telefon med fremragende hardware i disse dage.

Den falske læderbagside føles blød og varm at røre ved og spiller pænt, når den kontrasteres med aluminiumssiderne. Rundt om rammen sidder en 6,7-tommer stor OLED-skærm, der leverer høj kvalitet på skarphed, farver og respons.

Telefonen har en meget hurtig og letanvendelig brugerflade, det er HyperOS, der gælder, Xiaomis nye brugerflade, der er trukket henover Android 14. Telefonen får fire store Android-opdateringer og får dermed Android 18 en gang i fremtiden. Derudover får den fem år med sikkerhedsopdateringer.

Chippen i telefonen er den nyeste og bedste fra Qualcomm, og dens 5.000 mAh batteri kan holde hele dagen for de fleste mennesker – faktisk skal man anstrenge sig ret meget, hvis batteriet ikke kan holde i to dage. Det skulle da lige være, hvis man går amok med kameraet, for man har virkelig lyst til at tage en masse billeder med telefonen.

Telefonen kan oplade med 90W-hastighed med den medfølgende oplader og understøtter også trådløs opladning.

Se også: Hvilke telefoner er de bedste?

Kan Xiaomi 14 Ultra anbefales, og hvem skal købe den?

I bund og grund kan vi sætte flueben ved alle vores testkasser på denne mobil, men det er særligt en, du skal vælge, hvis du går ekstra meget op i at have en mobil, der tager virkelig gode billeder. Jeg lægger hovedet på blokken: Xiaomi 14 Ultra er den bedste kameramobil, jeg til dato har testet.

Der er bare lige det med prisen.

Xiaomi 14 Ultra har en vejledende pris på 11.999 kroner, så det er ikke en telefon, man bare lige impulskøber. Det skal du bestemt heller ikke gøre. Mange andre rigtig gode telefoner koster det halve og har også gode kameraer. OnePlus 12 er et oplagt alternativ, hvis du er ude efter en fremragende kameramobil og den koster altså kun godt 7.000 kroner.

Samsung Galaxy S24 Ultra har en vejledende pris på 11.399 kroner, men kan i skrivende stund findes til 8.999 kroner – og det er altså også et glimrende kamera, der sidder i den telefon.

Se også: Test af smartphones

Se også: Swappie er refurbished iPhones til en billig pris