iPhone 13 rygter er i gang – her er hvad du skal vide

Der går ikke længe efter en iPhone lancering, før internettet er videre til at forudse, hvad den næste har at byde på. Her er de tidligste iPhone 13 rygter.

iPhone 13 rygter er i gang – her er hvad du skal vide

Ja, det går hurtigt i techverden. iPhone 12 er blot få måneder gammel og der er allerede rygter om, hvad næste års model byder på. Vi har samlet de største rygter sammen i denne artikel. Rygterne kommer bland andet fra den kendte Apple analytiker Ming-Chi Kuo.

Se også: Test af iPhone 12: Den oplagte iPhone-opgradering

Tør Apple kalde den for iPhone 13? 

Først og fremmest er det overhovedet ikke sikkert, at den kommer til at hedde iPhone 13. I hvert fald tales der om, at frygten for tallet 13, også kaldet triskaidekafobi, kan gøre, at Apple vælger et andet navn.

Om det så betyder, at man går direkte til nummer 14 eller måske vælger at kalde dem 12s, det vides ikke. Nu gik iPhone 11 direkte til at hedde iPhone 12, samtidig med at vi fik introduceret Pro navnet. Det tyder altså på, at “s” modellerne ikke længere eksisterer. 

Kommer med samme design

Apple er ikke kendt for at lave om på designet for hver generation. Designet og formfaktoren på iPhone 6 levede eksempelvis i hele fire generationer. Og eftersom iPhone 12 kom i et helt nyt design, virker det usandsynligt, at Apple laver om på designet til næste model. Apple har da også fået en masse roser for designet, så på den måde giver det heller ikke mening. Man kan selvfølgelig håbe på, at der vil være små forskelle at spotte. 

Det helt store ønske på designet, som også vil kunne gøre en stor forskel hos forbrugerne, er, at rammen om skærmen og især notchen bliver mindre. Altså at der bliver mere skærm på samme flade. 

Se også: Alternativer til iPhone 12: De bedste Android-telefoner

Dræber Apple lightning på iPhone 13?

Det har været rygtet i nogle år efterhånden, at Apple skulle gå over til USB-C på deres iPhones. Det er indtil videre ikke sket. Der var ellers store forhåbninger, da Apple begyndte at lancere iPads med USB-C i stedet for lightning. Men nu er vi kommet til det punkt, hvor man faktisk snakker om, at Apple helt har tænkt sig et fjerne alle porte i stedet for. 

Efter introduktionen af MagSafe på iPhone 12 blev der for alvor sat gang i rygterne om, at Apple vil gå helt væk fra porte i den næste iPhone 13. Ming-Chi Kuo udtaler, at kun én af næste års iPhones kommer med et portløst design – formentlig Pro-modellen.

Opgraderede kameraer

iPhone 12 er blevet rost alle vegne for kameraerne, den er udstyret med. Og Pro-modellerne har endda et par ekstra funktioner i ProRaw, zoom og Lidar. I følge en rapport af DigiTimes bliver alle de kommende modeller udstyret med en Lidar sensor, hvilket alt andet lige vil være en opgradering. 

Apple er også rygtet til at skulle opgradere gevaldigt på zoom kameraerne. Et punkt, hvor man må sige, de har været noget bagude i et par år. I følge TechRadar kan iPhone 13 blive udstyret med en periskop optik til zoom. Ming-Chi Kuo har kommet med samme forudsigelse dog med henblik på 2022 serien.

Der er ikke rigtig grund for Apple til at skulle opgradere alt for meget på indmaden i kameraerne på de andre punkter. Det er faktisk udelukkende på zoom, at Apple får kritik for deres kameraer. På alle andre punkter er de noget af det bedste på markedet.

Se også: Hvilken iPhone skal man købe? Guide til bedste køb

120Hz skærmopdatering

Stort set alle Android producenter udkommer nu med topmodeller, der har enten 90Hz eller 120Hz skærmopdatering. Apple er vel nærmest de eneste, der stadig hænger fast i 60Hz.

Der var ellers mange rygter om, eller måske forhåbninger, at iPhone 12 ville kommer med 120Hz. Det kom som bekendt ikke. 120Hz vil kræve, at batterilevetiden bliver forbedret, da det vil kræve mere at holde den høje skærmopdatering i gang. 

Touch ID tilbage på nummer 13

En af grundene til, at Touch ID overhovedet kommer på tale igen, er, at man med mundbind ikke kan bruge Face ID til at låse telefonen op med – ikke uden det kræver en lille ekstra indsats at sætte det op. Det er et problem, som vi vel alle sammen har oplevet. Og ja, det er irriterende. Mundbind er formentlig ikke noget, der forsvinder lige foreløbig og især i andre lande bliver det højst sandsynligt hverdag nogle år endnu. Det kan blive genfødslen for Touch ID. 

iphone 13 touch id

Touch ID blev faktisk genoptaget på de nyeste iPads fra Apple, hvor den sidder ude i kanten. På iPhones er de dog rygtet til at skulle sidde under skærmen. Spørgsmålet er så, om den teknologi vil virke ordentlig efter Apples egne standarder. 

Personligt er jeg kæmpe fan af Face ID og jeg vil være ret ked af at skulle se det forsvinde. Men det skyldes nok mest, at samtlige fingeraftrykscannere under skærmen ikke har forbedret noget, vi ikke havde i forvejen. Dog er det forståeligt, når det nu tyder på, at man rundt i verden bliver nødt til at bære maske.

Pris og lancering for iPhone 12

Rygterne går på, at lanceringen af den næste generation af iPhones vil komme til september 2021. Intet overraskende i det, hvis det sker. Med hensyn til priserne vil vi formentlig se, at priserne forbliver de samme næste år. 

Apple kunne høste en ekstra fortjeneste, hvis de vælger at fjerne lightning til iPhone 13. Det vil kræve, at folk begynder at investere i de trådløse løsninger fra Apple. 

Se også: De bedste priser & tilbud på iPhones